Acasa Travel Moods Mixt 10 destinații de vacanță pentru luna iulie

Travel Mood Mixt

10 destinații de vacanță pentru luna iulie

Iulie poate fi haotic și canicular în România (asta dacă nu cauți refugiul pitoresc al Transilvaniei rurale), dar e o lună teribil de ofertantă în alte părți ale lumii, mai ales pentru familiile care pleacă în vacanță alături de copii.

Fie că îți dorești să îți petreci concediul într-o aventură continuă, alegând să explorezi o țară sudică neconvențională, cum e Mozambic, sau să pornești spre nord, spre Islanda, fie că vrei să ai o vacanță nostimă și relaxată cu copiii, cert este că luna lui cuptor e pretextul perfect pentru o pauză de la cotidian.

1. Mallorca

Iulie anunță vremea perfectă pentru sejururi însorite, iar Mallorca, una dintre cele mai iubite destinații de vacanță din Europa, te așteaptă cu climatul ei mediteraneean, care excelează aici, în Insulele Baleare. Trebuie doar să ajungi în Mallorca pentru a descoperi acest miracol din Mediterană. Doar așa ți se dezvăluie diversitatea-i magnifică, ce trece repede de la munții stâncoși la dealurile presărate de sate superbe, pentru ca apoi să coboare spre coastele îmbrăcate în soare, ce ascund plaje și golfuri seducătoare, care se deschid într-o mare de smarald. Căci, până la urmă, plajele sunt vedeta în Mallorca.

Sunt cu sutele, iar cele mai bune plaje alintă toate gusturile: plaje virgine, departe de agitație; în golfuri stâncoase, dramatice; excelente pentru copii, cu ape line, unde să vă bucurați împreună de soare, după ce ați bifat cele mai amuzante activități de pe insulă. Resorturile și hotelurile sunt multe și pentru fiecare, iar dacă ai familia alături, trebuie să alegi doar dintre cele mai bune.

2. Sardinia

Sunt multe motivele pentru care să vii în Sardinia în iulie, când soarele nu se lasă dat jos de pe cer atât de ușor și când apele Mediteranei, ce înconjoară insula, sunt atât de limpezi și de albastre. Plajele superbe ce se întind oriunde pe țărmurile fabuloase, spiritul italian ce-l simți pretutindeni, mai ales la fermele rurale autentice din inima insulei, unde găzești cazare, sau în mâncarea cu un gust fabulos, te fac să cercetezi îndeaproape totul.

Nu trebuie să ratezi Costa Smeralda, cea mai exclusivistă regiune de coastă din Sardinia, iar dacă ai venit împreună cu familia, trebuie să treceți prin cele mai incitante aventuri. Cât despre hotelurile adecvate pentru familiile cu copii, ele se împart în două categorii: mai cool, sau dotate cu facilități extrem de utile.

3. Creta

Între Marea Egee și Marea Mediterană se ridică mândră Creta, insula grecească încărcată de mitologie, ce o face și mai atractivă pentru o vacanță cu familia, alături de plajele minunate ce se rostogolesc lin spre albastrul limpede al apelor, de orașele și satele pitorești, de munții și văile parfumate, de plantațiile întinse de măslini ce se cațără pe dealuri, fără să mai amintim de peșterile și golfurile memorabile.

Fiindcă, da, Creta este o destinație căutată în special de familiile cu copii, care își doresc experiențe însorite, iar oferta de cazare este din cea mai diversă, trecând de la hotelurile excelente, care răspund tuturor cerințelor, până la cele mai rafinate și luxoase. Iar iulie este luna cea mai potrivită pentru a vă petrece vacanța pe această insulă, care are atât de multe de oferit.

4. Mozambic

Dacă te afli în căutarea unei destinații de vacanță mai puțin convenționale, atunci Mozambic se dovedește, în multe privințe, un loc pe care trebuie să-l ai în vedere, mai ales în iulie, când vremea tropicală este la cote ce ating perfecțiunea.

Această țară însorită de pe coasta de sud-est a Africii este o enigmă ce așteaptă să fie descifrată, pornind de la câteva indicii: plaje superbe, străjuite de palmieri, udate de apele de turcoaz ale Oceanului Indian, în ale căror adâncimi întâlnești corali și pești multicolori, mai ales în nord, pe coasta Nacala, de unde traversezi podul spre insula Mozambique, cu al său frumos oraș colonial Stone Town, sau în Nuarro; parcuri marine; plajele albe din cele cinci insule ale arhipelagului Bazaruto; Parcul Național Gorongosa, pentru experiențe de safari. Și lista poate continua la nesfârșit.

5. Algarve

Ceva trebuie spus încă de la început despre Algarve, regiunea de coastă din sudul Portugaliei, care se oprește fix în Atlantic: este superbă în iulie! Iar dacă ar fi să înșirăm doar numele plajelor, peste 150, nu știm când și unde ne-am opri. Însă, acolo unde sunt stațiuni și resorturi, se află și cele mai bune plaje din Europa, perfecte pentru un sejur în Algarve de neuitat, iar câteva zone ies în evidență, cum ar fi Quarteira, Vilamoura, Albufeira, Lagos sau Portimao.

 

Hotelurile boutique se numără printre cele mai bune variante de cazare, și le găsești doar în cele mai frumoase locuri de pe coastă. De oriunde poți pleca în explorarea lungului țărm însorit, care te surprinde cu experiențe diverse și întotdeauna fascinante. Golfurile dramatice, cu stânci spectaculoase și peșteri marine, nu trebuie ratate sub nici o formă.

6. Stockholm

În iulie, ai cele mai lungi zile pentru a rătăci în Stockholm, frumoasa capitală a Suediei, răspândită pe o sumedenie de insule în arhipelagul din Marea Baltică, și unite prin zeci de poduri pe care le traversezi fără să te oprești, căci nu puține sunt locurile în care trebuie să ajungi. Bine că ai la dispoziție doar 18 ore de lumină și de vreme bună, și că noaptea nu e întunecată ca noaptea de acasă, ci mai degrabă un amurg îndelungat.

Designul scandinav impecabil, apreciat în întreaga lume, poate fi admirat cam peste tot, mai ales în cafenelele, barurile și restaurantele pline de oameni cool. Desigur, mâncarea nu poate fi altfel decât inventivă și gustoasă. Orașul vechi, Gamla Stan, adună palate și clădiri istorice impresionante, dar și Muzeul Nobel, în timp ce în centru totul strălucește în forme moderne, iar în Soho găsești atmosfera tinerească și hip. Mai adaugă buticurile elegante, galeriile de artă, muzeele și multe parcuri frumoase, pentru a-ți face idee de atmosfera care te așteaptă într-una dintre cele mai interesante destinații de vacanță din Scandinavia.

7. Costa del Sol

Costa del Sol are toate ingredientele pentru a fi una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Spania, în special pentru familiile cu copii. Soarele strălucește în iulie mai frumos ca niciodată. Plajele aurii, apele albastre ale Mediteranei, orașele și satele fermecătoare de pe coastă, resorturile, hotelurile extrem de faine sau cele de lux, dar mai ales marea aglomerare de activități nostime pentru cei mici, fac din coasta Andaluziei un loc irezistibil.

Și nu e de mirare, când pui la socoteală mulțimea de parcuri acvatice și de aventuri care s-a strâns aici. Sau grădinile zoologice, parcurile și acvariile împrăștiate peste tot în regiunea Malaga. Toate s-au adunat aici pentru a vă oferi cea mai fericită vacanță alături de copii.

8. Transilvania

Când te gândești la cele mai frumoase peisaje rurale din România, gândul trebuie că te poartă spre Transilvania, cu satele ei așezate, bine gospodărite, pline de istorie și de inedit, și cu conacele lor care s-au transformat, din locuințe boierești, în locuri de cazare minunate: de la Cincșor la Zabola și mai departe până la Copșa Mare.

Legende locale dau savoare poveștilor localnicilor care au avut grijă să își popularizeze zona, organizând o mulțime de evenimente ce atrag din ce în ce mai mulți curioși. Iar suprizele nu se opresc aici – o incursiune în Transilvania zilelor noastre e în același timp o întoarcere la natură și un prilej de a te relaxa cum se cuvine, în cea mai deplină liniște. 

9. Islanda

Este clar că, dacă alegi să vizitezi Islanda în iulie, vrei să fugi cât mai departe de căldura de acasă. Și bine faci, căci vara e cea mai bună perioadă pentru a descoperi această insulă nordică incredibilă, când nopțile nu există și temperaturile, deși reci, sunt cele mai ridicate, însă nu cu mult peste 10 grade Celsius.

Peisajele dramatice te lasă fără respirație, la propriu. Ghețarii, râurile glaciare, cascadele, vulcanii, gheizerele, lagunele și izvoarele termale, câmpurile de lavă și țărmurile stâncoase te cheamă spre ele și te vrăjesc cu frumusețea lor magică și ai impresia că trăiești la propriu istoria vikingilor. În Reykjavik, capitala Islandei, trăiești din plin atmosfera unui oraș verde, în care artele vizuale, muzica live și bucătăria bazată pe produse locale te cuceresc pe loc.

10. Seychelles

Insulele Seychelles  sunt un paradis în Oceanul Indian, spre care dorința de a avea o vacanță însorită perfectă te cheamă cel puțin o dată în viață. Căci natura a fost darnică în acest conglomerat de insule, între care Mahe, Praslin și La Digue, de altfel și cele mai mari, sunt cele mai populare.

Plajele extrem de albe, ce se întind între stânci impozante de granit, alături de cei mai verzi palmieri, sunt atât de frumoase încât doar bucuria că poți păși pe ele poate fi de ajuns. Trebuie doar să experimentezi această lume nouă și fascinantă, și să te lași purtat în magia ce o învăluie.

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Călătorește prin lume.

 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.