Acasa Travel Moods Mixt Un fabulos sejur la Cannes, punctul tău de pornire spre Coasta de Azur

Travel Mood Mixt

Un fabulos sejur la Cannes, punctul tău de pornire spre Coasta de Azur

Dintr-un sejur la Cannes poți pleca în cea mai glamour aventură, o explorare captivantă, pigmentată de experiențe dintre cele mai rafinate, pe Coasta de Azur.

Un sejur la Cannes, superbul oraș de pe Coasta de Azur, este mai mult decât impresionant. Și nici nu poate fi altfel, cât timp aici are loc celebrul festival de film, care adună anual starurile lumii pe covorul roșu întins la Palais des Festivals.

Tot aici, strălucirea fabuloasei faleze La Croissete, de-a lungul căreia se înghesuie cele mai bune hoteluri, restaurante, cafenele și magazine de branduri din lume, este de la sine înțeleasă.
Adaugă portul, unde trag impresionantele iahturi de lux, superba plajă cu nisip auriu și fin, scăldată de apele uluitor de albastre ale Mediteranei, și experiențele care te poartă din Cannes de-a lungul și de-a latul Rivierei Franceze și ai toate ingredientele pentru o vacanță de vis pe Coasta de Azur. Bucură-te de tot ce-ți oferă faimosul oraș și treci dincolo de granițele lui, trăind experiențe dintre cele mai captivante!

Experiențe pentru travel mood mixt în sejur la Cannes

1. Din Cannes spre Monaco, via Eze și La Turbie, fermecătoarele sate de pe Riviera Franceză

Un sejur la Cannes, oricât de glamour și de captivant ar fi acest oraș glorios de pe Coasta de Azur, nu te poate ține la nesfârșit în loc, fiindcă strălucirea Rivierei Franceze te cheamă să-i explorezi frumusețea. Mergi într-un tur și vizitează principatul Monaco și satele din împrejurimile sale. Fermecătorul Eze, satul de pe dealuri care oferă priveliști panoramice incredibile cu Riviera și cu Mediterana, unde ai ocazia să treci și pe la fabrica de parfumuri Fragonard, și satul La Turbie, cu supranumele său de „Terasă a Monaco-ului“, sunt escale impresionante ale traseului spre Monaco.

La sosire în principat, o vizită la Palatul Princiar îți oferă ocazia de a vedea și ceremonia de schimbare a gărzilor, înainte de a ajunge la Catedrală, la Muzeul Oceanografic și la Palatul de Justiție. Urmează fabulosul Monte Carlo, pe care îl explorezi și căruia îi descoperi celebrul Cazinou, construit de renumitul arhitect Garnier, faimosul Hotel de Paris și grădinile încântătoare. Apoi călătorești pe străzile circuitului de Formula 1, unde se desfășoară Marele Premiu al Principatului Monaco.

2. Mergi într-o croazieră fascinantă și vizitează faimoasa stațiune Saint-Tropez

În sejur la Cannes, o croazieră spre Saint-Tropez, stațiunea căreia luxul, celebritățile și atmosfera glamour i-au dus faima în toată lumea, se arată extrem de tentantă. Și nici nu poate fi altfel, fiindcă ai ocazia să explorezi Coasta de Azur și să-i admiri frumusețea, care se dezvăluie și mai răpitoare când este surprinsă din perspectiva ofertantă de pe ape. Odată ajuns, te bucuri de timp liber pentru a explora orașul în ritmul tău, în mod independent.

Mergi în vechiul port, pentru a vedea iahturile opulente, aventurează-te pe străzile pline de cafenele și restaurante rafinate, cercetează magazinele marilor branduri și continuă spre Église de St Tropez și spre centrul istoric, cu superbele sale clădiri de secol XVII.

Dacă ești interesat de artă, nu rata Musée de l’Annonciade, ce găzduiește lucrări de Picasso și Matisse. Treci și prin cartierul pescăresc La Ponche, pentru a surprinde atmosfera sa liniștită, înainte de a te întoarce în port. Desigur, poți să te bucuri și de soare, pe frumoasa plajă din Saint-Tropez, sau să savurezi delicioase preparate mediteraneene la unul din restaurantele de aici, alături de celebrități. Tu decizi!  

3. Spre lle Sainte-Marguerite, o insulă superbă și un paradis natural

Părăsește Coasta de Azur și mergi într-o croazieră spre lle Sainte-Marguerite, o insulă superbă care se află la doar 15 minute de Cannes. Mirosul de pini și de eucalipt care te învăluie la sosire te invită să explorezi această oază naturală, într-o drumeție pe cărările ce traversează păduri dense și răcoroase.

Lacul Batéguier este un paradis al păsărilor migratoare, în timp ce Point de la Convention este locul în care trebuie să ajungi pentru a admira specii de plante fascinante. Apoi continuă spre Fort Royal, fortificația transformată în închisoare de invadatorii spanioli în secolul al XVII-lea, locul în care a fost încarcerat Omul cu Masca de Fier, personajul istoric devenit celebru datorită lui Alexandre Dumas. Astăzi descoperi aici Museum de la Mer, cu o mulțime de artefacte impresionante.

4. Răsfață-te într-o croazieră cu un catamaran de lux

Într-un sejur la Cannes, poți petrece clipe de răsfăț absolut într-o croazieră cu un catamaran de lux, în apele golfului ce dau conturul acestei stațiuni renumite. Relaxează-te pe punte, savurând băutura cu care ești întâmpinat, și admiră priveliștile răpitoare de pe Coasta de Azur, în timp ce te îndrepți spre superbele insule Lérins. Soarele și briza plăcută nu ți-au fost nicicând mai prietene, pierdut în întinderea albastră a Mediteranei, iar o pauză de înot sau de snorkeling te răcorește și te trezește din visare.

Și de ce să nu te bucuri și de un prânz opțional, pentru a include și delicii culinare de excepție? Poți continua în felul acesta întreaga zi, dacă ai selectat opțiunea, ca să navighezi și spre lanțul muntos Massif de l'Esterel, pentru a-i surprinde măreția. Sau poți opta doar pentru o croazieră la apus, întâmpinând momentul glorios al finalului de zi pe mare, cu un pahar de șampanie în mână.

5. Descoperă esențele și notele parfumurilor Molinard, într-un workshop la celebra Maison Molinard din Grasse

Trăiește o experiență parfumată cât timp te afli în sejur la Cannes, fiindcă nu mai departe de 20 de kilometri de oraș se află Grasse, capitala mondială a parfumurilor, unde își are sediul celebra casă Maison Molinard.

Explorează universul parfumeriei și participă la unul dintre cele patru workshopuri disponibile. Creează-ți propriul parfum Molinard și vizitează boutique-ul și fabrica unde are loc toată magia.
Bucură-te de o simfonie olfactivă desăvârșită, alături de un parfumier expert, care îți dezvăluie ingredientele și  te poartă prin notele și accentele istorice ale esențelor Molinard, unele dintre cele mai apreciate din lume, care au cucerit generație după generație încă din anul 1849, când a fost fondată casa. Descoperă-i istoria și trăiește emoții noi, amplificate de aromele care definesc caracterul parfumurilor Molinard, o adevărată aventură a simțurilor, și pleacă de aici cu un parfum unic, care să-ți aducă aminte de clipele petrecute pe Coasta de Azur!

Unde stai

În ceea ce privește cazarea, într-un sejur la Cannes ai mai multe variante disponibile. Poți opta pentru un hotel grozav chiar pe magnifica faleză La Croisette sau, dacă ai un buget mai redus, poți alege să închiriezi un apartament prin intermediul Airbnb sau HomeAway.

Un sejur în Cannes poate fi oricând presărat de experiențe memorabile! Pentru a afla mai multe astfel de idei citește și alte articole din colecția Soare și mare.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.