Acasa Travel Moods Relaxare Top 20 cele mai bune plaje din Mallorca

Travel Mood Relaxare

Top 20 cele mai bune plaje din Mallorca

Dintre sutele de plaje din Mallorca, chiar ai cum să o găsești pe cea care ți se potrivește, fie că ai plecat în vacanță cu familia sau că ești în căutarea unui golf pustiu, în care să te relaxezi în natură, că vrei să navighezi sau să faci snorkeling. Iată care sunt alegerile noastre!

Plaje pentru familii

Camp de Mar (sud)

Poziționată într-un golf superb, protejat de vânturile puternice și cu valuri aproape inexistente, plaja resortului Camp de Mar este preferată de familiile cu copii, în sejur în Mallorca.

Nisipul fin, alb-auriu, și apa de mică adâncime fac din această plajă un loc de joacă și de bălăceală sigur pentru cei mici.

Santa Ponsa (sud)

O plajă mare, cu nisip fin și strălucitor și ape liniștite, străjuită de palmieri și copaci, ce oferă zone umbroase și răcoroase, numai bune pentru a-i proteja pe cei mici când soarele devine prea arzător.

Plaja resortului Santa Ponsa oferă multiple sporturi de apă, iar o plimbare cu hidrobicicleta îi încântă oricând pe copii.

pin icon

Citește și alte articole despre Mallorca

Cala San Vincente (nord)

Trei plaje cu nisip alb și fin și ape cristaline se regăsesc în Cala San Vincente, aproape de Pollensa.

Frumusețea plajelor este potențată de cea priveliștilor pe care le oferă, fiindcă de aici pot fi observate peninsula Formentor și muntele Cavall Bernat.

Playa de Alcudia/Puerto de Alcudia (nord)

Plajă, golf, port, oraș și unul dintre cele mai frecventate și mai mari resorturi de vacanță din Mallorca, Alcudia este prima alegere a familiilor cu copii.

Lungă de aproape 10 kilometri și adâncă de aproximativ 100 de metri în dreptul resortului, plaja se mândrește cu nisipul fin, scăldat de apele clare și calme ale golfului, fiind locul ideal pentru a petrece clipe de neuitat cu cei mici, la soare.

Cala Millor (est)

Una dintre cele mai bune plaje de pe coasta de est din Mallorca, Cala Millor se remarcă prin nisipul alb și apele liniștite și puțin adânci de la mal, perfecte pentru bălăceala copiilor.

Faleza superbă, cu cafenelele, barurile și restaurantele sale, oferă un plus de farmec, iar resortul Cala Millor este unul dintre cele mai mari din această regiune, potrivit pentru un sejur în Mallorca cu familia.

Portal Vells (sud)

Situată într-un golf splendid, plaja este foarte căutată de familiile cu copii venite în vacanță în Mallorca. Nisipul fin și apele de turcoaz, dar și numeroasele peșteri din zonă, asigură o zi de plajă de neuitat.

De pe plajă pot fi zărite o mulțime de iahturi, atrase de frumusețea golfului.

Plaje izolate

Son Serra de Marina

Pentru cei în căutarea unei plaje virgine, Son Serra de Marina este locul potrivit în vacanța din Mallorca.

Priveliștile încântătoare ale golfului Alcudia, dunele naturale de nisip ale plajei, marea și vânturile puternice, prielnice pentru kite surfing și windsurfing, atrag pasionații de sporturi marine, dar și nudiștii, ce pot fi zăriți în părțile mai retrase ale plajei.

Cala Tuent (nord-vest)

O plajă liniștită și izolată, Cala Tuent are privilegiul de a fi poziționată într-un golf fascinant, înconjurat de versanții împăduriți ai munților Tramuntana.

Cum zăriți muntele Puig Major, cel mai înalt din Mallorca, nici nu mai contează că nisipul este presărat de pietre sau că plaja nu dispune de facilități. Marea liniștită de aici este potrivită pentru înot și snorkeling.

Cala Torta, Estreta, Mitjana (est)

Trei plaje sălbatice și retrase, situate în estul insulei Mallorca, la care se ajunge după ce parcurgeți un drum plin de denivelări.

Însă micile golfuri, nisipul alb al plajelor și apele mării, de o culoare și claritate aparte, excelente pentru scufundări și snorkeling, împreună cu peisajul stâncos, merită tot efortul. Cala Torta, din apropierea satului Arta, este cea mai atrăgătoare dintre plajele singuratice din Mallorca.

Es Trenc (sud)

Una dintre cele mai frumoase plaje din Mallorca, Es Trenc se diferențiază prin aspectul tropical, dat de apele de turcoaz și de nisipul strălucitor, ce se întinde pe o lungime de 2 kilometri.

Frumusețea sa este accentuată de izolarea sa, departe de hoteluri și resorturi, și are toate șansele să rămână așa și pe viitor, deoarece face parte dintr-un parc național. Un loc foarte popular printre nudiști și nu numai, în vacanța în Mallorca.

Cala Varques (est)

Aflată într-un golf cu ape de turcoaz, înconjurat de stânci și pădure, între care se remarcă nisipul alb și fin, plaja Cala Varques strălucește în singurătate în soarele balearic.

Nici aici nu găsiți facilități turistice, însă liniștea și bucuria de a fi departe de lume în vacanța din Mallorca vă face să veniți pregătiți cu gustări și băuturi răcoritoare. De asemenea, câțiva nudiști pot fi zăriți în partea de sud a plajei.

Golfuri stâncoase

Cala Formentor

O plajă superbă într-un golf splendid, în peninsula Formentor, înconjurată de păduri umbroase și de munții Tramuntana.

Nisipul ce strălucește în soare și apele limpezi, de culoarea turcoazului, perfecte pentru sporturi de apă și plimbări cu catamaranul, împreună cu facilitățile de plajă obișnuite, fac din această plajă o alegere perfectă pentru un sejur în Mallorca.

Cala Llamp (sud-vest)

Frumusețea acestei plaje constă tocmai în particularitatea sa, anume că este formată doar din stânci plate, fără nici o urmă de nisip. Apele cristaline și priveliștile muntoase contribuie, și ele, la atractivitatea plajei, dacă sunteți în căutarea unui loc deosebit în sejurul din Mallorca. De aici, aveți doar câțiva kilometri de parcurs până la Port d'Andratx, unul dintre cele mai exclusiviste resorturi de pe insulă.

Cala Estellencs (vest)

Merită să descoperiți această mică plajă stâncoasă în vacanța din Palma de Mallorca.

Peșterile stâncoase din apropiere, apele numai bune pentru scufundări, înot și snorkeling, dar și un apus fără de pereche fac din această plajă un loc unic și plin de farmec.

Cala Mondrago (sud- est)

O plajă retrasă, cu nisipul scăldat de ape de un albastru deschis desăvârșit, Cala Mondrago se află între două stânci spectaculoase, într-un peisaj înverzit.

Este perfectă pentru relaxare și snorkeling, iar micul resort Cala Mondrago vă oferă cazarea de care aveți nevoie în zonă.

Plaje populare

Illetas (sud)

O plajă mică, dar foarte populară printre turiștii veniți în vacanță în Palma de Mallorca.

Nisipul auriu și fin, ce completează cromatic apele cristaline ale mării, atrage și cucerește vizitatorii de pe coasta din sud-vestul orașului Palma. Șezlonguri, umbrele și două cluburi își găsesc locul în acest decor estival superb.

Puerto Pollensa (nord)

O serie de plaje pitorești, cu nisip fin și ape impecabile, se găsesc în Puerto Pollensa, iar peisajele stâncoase de pe peninsula Fromentor sunt mereu spectaculoase, în timp ce portul a inspirat poeți și pictori renumiți.

Plaja principală și cea mai mare este situată ceva mai la sud de port și atrage turiști de pretutindeni, veniți în sejur în Mallorca. Este populară printre pasionații de windsurfing, dar și printre iubitorii de ambarcațiuni cu pânze sau cu motor, ce pot fi închiriate din port.

Playa de Palma

Este una dintre cele mai populare plaje din Mallorca. Lungă de 5-6 kilometri, cu nisip ce cheamă la relaxare și cu ape perfecte pentru tot felul de sporturi acvatice, rămâne o alegere perfectă pentru mulți în vacanța din Palma de Mallorca.

Playa de Muro (nord)

Situată în spectaculosul golf Alcudia, frumusețea plajei cu nisip auriu atrage turiștii hotelurilor de lux din apropiere, iar apele sale pasionații de water ski, jet ski sau parapantă.

Popularitatea plajei se datorează și restaurantelor excelente și cluburilor de pe plajă, ce garantează distracția de care aveți nevoie în sejurul din Mallorca.

Cala Mesquida

Cea mai bună plajă de surf din Mallorca, Cala Mesquida se află într-un golf spectaculos, bătut de vânturile care fac posibile valurile adorate de surferi.

Nisipul alb și fin vă îndeamnă la relaxare, după ce ați cucerit toate valurile ce v-au provocat în vacanța din Mallorca.

Pentru mai multe informații despre modalitățile de a petrece timpul în vacanță în Mallorca, recomandări de hoteluri și sugestii de activități vă recomandăm să citiți articolul "Mallorca, un miracol in Mediterană" și să accesați zona de Experiențe.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.