Acasa Travel Moods Evadare 5 motive să îți petreci vacanța în Sardinia

Travel Mood Evadare

5 motive să îți petreci vacanța în Sardinia

Vacanța în Sardinia îți dezvăluie o destinație de care te îndrăgostești la prima vedere, un colț de insulă atât de divers și de fascinant încât fiecare zi îți oferă noi lucruri de făcut, noi surprize de descoperit. Avântă-te pe plaje superbe, încearcă delicioasele gusturi locale, explorează fermele rurale pline de farmec pitoresc sau trăiește tradiția alături de prietenoșii localnici.

Am selectat pentru tine cele mai interesante experiențe care îți pigmentează vacanța în Sardinia.

1. Plajele fabuloase de pe coastele Sardiniei

O mulțime de plaje superbe te ademenesc în vacanța în Sardinia, de la est la vest și de la sud la nord, de la cele mai populare până la cele mai izolate, acolo unde doar frumusețea naturii dăinuie în propria splendoare.

Apele de turcoaz sau de un azur irezistibil ale Mediteranei, ale căror nuanțe se schimbă odată ce devin mai adânci, și nisipul alb sau auriu te cuceresc oriunde ai alege să mergi la plajă, pe coastele acestei insule de vis.

Una dintre cele mai spectaculoase plaje din Sardinia, care atrage, prin frumusețea și vibe-ul său exotic, turiștii de pretutindeni, este Cala Brandinchi, din nord-estul insulei.

Numită deseori și „Micul Tahiti“, îngusta plajă cu nisip fin, ce se arcuiește într-un golf superb, spălat de cele mai cristaline ape de turcoaz, înconjurată de păduri de pini ce completează cromatic peisajul, este locul pe care nu trebuie să-l ratezi în vacanța din Sardinia.

Însă, dacă ești în căutarea unei plaje sălbatice, atunci Spiaggia di Piscinas de pe Costa Verde este locul unde trebuie să ajungi neapărat.

Splendida plajă, o fâșie aurie ce se întinde în razele soarelui, între marea bătută de vânturi și dunele de nisip, a căror înălțime ajunge și la 60 de metri, la marginea cărora stau tufișuri și arbuști mereu verzi, te face să experimentezi deșertul Sardiniei, scăldat de apele mării. Desigur, aici nu găsești facilități turistice, poate un bar sau două vara, însă tocmai această singurătate este cea care accentuează frumusețea plajei.

2. Ferme rurale autentice pentru cazare în inima Sardiniei

Sardinia nu înseamnă doar plaje fabuloase și orașe vibrante, ci și regiuni rurale idilice, în zone de munte de o frumusețe incredibilă, ce așteaptă să fie descoperite.

Sunt multe ferme superbe de agroturism care îți oferă posibilitatea să trăiești experiențe inedite în vacanța din Sardinia, de la cazare la mâncarea tradițională preparată doar din produse locale, mereu proaspete și savuroase, luate din propriile ferme, ce amplifică gustul și-l încântă și pe cel mai pretențios gurmand.

Și, dacă vrei să ai parte de o experiență și mai autentică, alege să mergi într-un tur cu un ghid local să experimentezi tradițiile în inima Sardiniei, să simți ritmul vieții rustice veritabile în sânul unei familii dintr-un sat din munții Barbagia, să iei masa cu ei și să participi la o degustare de vinuri chiar la ei acasă, să vezi cum face brânză un păstor local, pe scurt, să te afunzi în tradițiile și obiceiurile păstrate cu sfințenie pe insulă.

3. Delicii locale

Pentru că tot am vorbit despre mâncare, faima bucătăriei italiene nu mai are nevoie de nici o descriere, fiind în sine un motiv suficient pentru a-ți planifica sejurul pe teritorii italiene.

Însă, când vine vorba despre gastronomia tradițională din Sardinia, aventura culinară devine o experiență cu note specifice locale, o bucurie și un răsfăț al tuturor simțurilor, mai ales dacă este acompaniată de vinuri bune, cu personalitate puternică.

Completează-ți experiența și descoperă faimoasele vinuri din Sardinia, într-un tur la cele mai mari podgorii de pe insulă și bucură-te de o masă tradițională, acasă la un pescar din Alghero, care este și unul dintre cele mai frumoase orașe medievale de pe insulă.

pin icon

Citește și alte articole despre Sardinia

4. Costa Smeralda, bijuteria din Sardinia

Cea mai exclusivistă regiune de coastă din Sardinia, și una dintre cele mai scumpe din Europa, Costa Smeralda atrage celebrități și călători de pretutindeni.

Plajele cu nisip auriu, ce se ascund în golfuri de smarald, cluburile de golf, avioanele și elicopterele private, Porto Cervo – portul unde ancorează unele dintre cele mai luxoase iahturi din lume, magazinele marilor branduri de haine, hotelurile și restaurantele exclusiviste fac din Costa Smeralda o destinație de vacanță iconică, plină de șarm.

5. Cele mai frumoase excursii de o zi cu barca pe mare

În vacanța din Sardinia ai parte de peisaje de coastă spectaculoase, de plaje și ape superbe, însă există și câteva plaje ascunse în golfuri săpate în stânci, accesibile doar cu barca, a căror frumusețe fascinează.

O excursie de o zi cu barca pe mare, în căutarea acestor locuri de poveste, se transformă rapid într-una dintre cele mai frumoase aventuri pe mare de care poți să ai parte în Sardinia.

Mergi în portul din Cala Gonone, de unde pornești în explorarea coastei spre Cala Goloritze și, în curând, descoperi cu privirea primele plaje sălbatice, protejate de pereții înalți și abrupți ai stâncilor.

Însă plajele pe care cobori și de care te bucuri ceva timp sunt Cala Mariolu, unde nisipul este înlocuit de mici pietricele albe, ce se întind ca perlele în apele de un albastru pur, și Cala Luna, ce se scaldă în aceleași ape azurii senzaționale.

Desigur, pe traseu mai sunt și alte plaje frumoase și treci și de alte mici golfuri fermecătoare, unde poți face o baie de neuitat.

Daca vrei sa faci din sejurul tău în Sardinia o experiență de neuitat și să îți planifici singur propria ta vacanță pleacă de la inspirația din acest articol,  completează cu alte idei din zona de Experiențe si gasește furnizorii potriviți pentru ceea ce iți dorești în baza noastră de Informații Utile. 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.