Acasa Travel Moods Relaxare Mallorca, un miracol în Mediterană

Travel Mood Relaxare

Mallorca, un miracol în Mediterană

Mallorca este de foarte mulți ani o destinație turistică extrem de populară, dar dimensiunile și diversitatea insulei o fac ideală și pentru cei care caută un strop de liniște – e loc destul în Mallorca atât pentru cei care iubesc petrecerile și aglomerația, dar și pentru cei care își doresc să exploreze în tihnă. Și au atâtea de explorat...

Există multe motive pentru care Mallorca este o destinație atât de populară  încât adună anual milioane de turiști veniți în căutarea soarelui, a apusurilor perfecte, a plajelor mereu pline de viață sau a deliciilor mediteraneene ale insulei.

1. Clima mediteraneeană

Locul acesta cu o istorie tulbure, a cărui fabuloasă capitală, Palma, a fost fondată de romanii antichității, beneficiază de dulcea climă mediteraneeană tot timpul anului.

2. Peisaje de vis

Iar un relief uluitor de divers îl face atrăgător atât pentru cei care iubesc muntele, dar mai ales pentru îndrăgostiții de mare.

Mallorca este locul care i-a inspirat pe Chopin și pe Borges, iar plajele sale întinse și personalitatea solară a locuitorilor ei adună și astăzi aici tot felul de oameni.

Dacă visezi la un sejur în Palma de Mallorca, la viața pe o superbă coastă, golfurile, valurile și plajele alcătuiesc fundalul perfect pentru o vacanță care ar putea dura la nesfârșit. Fie că crestele străjuiesc, în vestul insulei, marea de smarald, fie că golfurile se pierd în vegetație în nord sau că nisipul fin se pierde lin în valurile din sud, în Mallorca găsești un peisaj în continuă schimbare, a cărui frumusețe este mereu alta.

Și apoi, în zonele protejate, mai sunt și plajele virgine, locurile de pe coasta muntoasă unde apele sunt clare precum cristalul, iar nimeni nu se zărește în micile golfuri ce pot alcătui propriul tău colț de paradis. Cala Figuera, S’Arenalet d’Aubarca, Caló des Moro sau Cala Deià pot să îți adăpostească zilele de leneveală liniștită în bătaia razelor de soare.

3. Așezări rurale de poveste

Și când îți dorești companie locală, îndreaptă-te spre satele de aici, de la romanticul Valldemossa la liniștitul Fornalutx, de la burghezul Deia la Portocolom, fostul port tihnit.

Savurează ritmurile vieții rurale, dincolo de stațiunile aglomerate, și admiră vechile conace, moșiile și fincas restaurate acum în beneficiul călătorilor.

Savurează ritmurile vieții rurale, dincolo de stațiunile aglomerate, și admiră vechile conace, moșiile și fincas restaurate acum în beneficiul călătorilor.

pin icon

Citește și alte articole despre Mallorca

4. Gastronomie & vinuri locale

Pentru că tot ești într-un loc atât de special, delectează-te cu aromele lui și încearcă gastronomia maiorcană, dominată de migdale și măsline, și degustă neapărat vinurile locale, sau oprește-te la un bistro de pe coastă ca să te hrănești cu darurile atât de generoase ale mării.

 

5. Experiențe inedite

Cât despre lucrurile pe care le poți face în Mallorca, ele sunt nenumărate, dar nu evita scufundările, plimbările cu barca la asfințit, săriturile de pe vârfuri semețe, plimbările montane pline de energie, o porție sănătoasă de kite surfing, aventurile cu bicicleta pe cărările sălbatice, explorările subterane în peșteri decorate cu stalactite și stalagmite sau cățărările pe pereții verticali de calcar.

Orice ai alege să faci, nu rata o experiență aparte, de care trebuie să te bucuri cel puțin o dată în viață: un tur cu balonul cu aer cald deasupra acestei insule magnifice!

Odată ce ai decis să faci asta, te îmbarci într-un zbor ca nici un altul, peste această insulă verde mărginită de valurile albastre, sclipind în soare. După ce savurezi panorame pe care nu le-ai putea vedea altfel, în vreme ce asculți istorii despre felul în care s-a format insula și despre bogata ei diversitate geologică, te întorci la sol, unde te așteaptă un pahar de șampanie ca să celebrezi experienta pe care tocmai ai trait-o cu pasiune.

Nu rata nici o plimbare cu barca la apus! Navighează în Mediterana, însoțit de persoana iubita, de întreaga familie sau de grupul împreună cu care călătorești, și delectează-te cu armonioasele priveliști pe care le oferă insula ce răsare spectaculos din mare.

Înapoi pe uscat, poti avea parte una dintre cele mai plăcute experiente – un tur cu bicicleta combinat cu o degustare de tapas (vestitele gustari din bucataria spaniola): pornești din centrul orasului Palma de Mallorca și mergi alene, observând locurile fabuloase care îți ies în cale, de la vechiul port, la Basilica St Francesco, La Seu, catedrala din Palma, cu grandoarea sa gotică (al cărei interior a fost conceput de celebrul Antoni Gaudi), și ajungi în Plaza Espana, unde te așteaptă tapas savuroase care te umplu de energie pentru continuarea aventurii.

Dar sunt multe alte lucruri pe care le poți face aici, și descoperi multe dintre ele în secțiunea noastră de experiențe.

Și nu uita – Mallorca este un ținut însorit și multifațetat, un tărâm care îi satisface setea călătorului de a umbla, de a se reface într-un sejur odihnitor, sau de a se aventura în locuri de o frumusețe rară!

Este, mai presus de orice, un loc în care posibilitățile sunt aproape nelimitate, de la expedițiile montane la lungile ore petrecute zăbovind la soare, cu zonele sale rurale prietenoase și cu stațiunile vivace, cu lumina sa mediteraneană și cu aerul mereu seducător.

Descoperă Mallorca, știind de la bun început că este un loc la care te vei întoarce din nou și din nou.

Și dacă aceste experiențe te-au facut să visezi cu ochii deschiși la Mallorca te invităm să descoperi și alte propuneri de acest gen.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.