Acasa Travel Moods Activ 10 experiențe de încercat în vacanță în Algarve

Travel Mood Activ

10 experiențe de încercat în vacanță în Algarve

În vacanță în Algarve te bucuri de mult mai mult decât soarele blând al Portugaliei. Descoperă regiunea prin intermediul celor mai antrenante sau mai interesante tururi și activități.

Ajuns în vacanță în Algarve știi deja, după cum ți-am povestit , că aici găsești mai multe stațiuni. Dar, indiferent unde alegi să stai și ce variantă de cazare alegi , ar fi bine să faci mai mult decât să te relaxezi la plajă. Poți oricând să închiriezi o mașină și să pornești în explorare, alegând un tur sau o activitate dintre cele pe care le-am ales pentru tine. Urmează-ne recomandările, pot conduce la amintiri memorabile din vacanță!

1. Spre Benagil, spectaculoasa peșteră marină de pe coasta însorită

În vacanță în Algarve, frumusețea sălbatică a coastei de sud a Portugaliei te transpune într-o lume magică, ce-și dezvăluie splendoarea aici și acolo. Trebuie doar să ajungi în locul potrivit, iar Portimao reprezintă oricând un punct de plecare.

Aventurează-te într-un tur cu barca, pentru a trăi emoția descoperirii unor plaje exotice și a unor peșteri marine seducătoare, a unui fort și a unui castel de poveste, fiindcă doar de pe ape poți să le admiri așa cum se cuvine. Și nu te opri încă, fiindcă urmează un sat pescăresc idilic și, la final, impresionanta peșteră marină Benagil, atât de spectaculoasă încât te cucerește de la prima vedere.

2. Un tur culinar cu totul altfel

Dacă tot ai ajuns în Portimao, nu ezita să pornești într-un tur culinar în care explorezi, dintr-o motocicletă cu ataș, satele autentice din jurul orașului de pe țărm, care nu doar te fascinează cu atmosfera lor liniștită și așezată, ci te și răsfață și cu cea mai bună mâncare locală.

Pește proaspăt, tapas din fructe de mare și multe alte gustări delicioase așteaptă să fie savurate așa cum se cuvine. În funcție de itinerariul pe care îl alegi, poți ajunge și în ținutul viilor bătute mereu de soare, astfel încât cei mai copți struguri să dea cele mai bune vinuri pe care le deguști la podgoriile pe la care treci.

3. Cu caiacul, spre cele mai bune locuri de snorkeling

Vacanța în Algarve aduce cu sine multă aventură pe apă, fiindcă țărmul ce se pierde în Atlantic este extrem de ofertant, un spectacol natural pe care nu trebuie să-l ratezi defel. De data aceasta, Lagos este locul în care trebuie să fii, pentru a te bucura de o excursie cu caiacul de-a lungul malului.

Doar așa te poți strecura printre stânci ce se ridică în toată splendoarea lor din mijlocul apelor, să ajungi și să te dedici unor sesiuni de snorkeling de neuitat în preajma unor plaje cu totul sălbatice, pentru a explora și frumusețea neatinsă a lumii din adâncuri.

pin icon

Citește și alte articole despre Algarve

4. O croazieră de nedescris

Pornește din Albufeira într-o croazieră cu catamaranul de-a lungul coastei până spre Benagil, într-o mare de relaxare, în care vântul ce-și face simțită prezența în soarele ce scaldă totul în lumina sa specială te poartă pe apele ce se lovesc de formațiuni stâncoase tăiate cu o precizie sălbatică, pentru a se strecura apoi în peșteri marine impresionante și a spăla plaje virgine seducătoare. Câteva opriri, pentru a înota și a te răcori, te fac să-ți revii din visare.

5. Descoperă frumusețea idilică a regiunii

Tot Albufeira este și locul de unde pleci într-un tur de o zi cu un autovehicul 4X4, în care te adâncești în inima ținuturilor de pe uscat, pentru a explora și această parte de regiune care nu încetează în a te surprinde.

Fiindcă nu pot să-ți scape tradițiile și obiceiurile din vechile sate, pe care le desoperi în mijlocul unor priveliști de poveste, în care își fac loc, deopotrivă, și castele de inspirație arabă, și cascade cu ape cristaline, unde te răcorești, și mici ferme maure, unde te oprești pentru a degusta specialități locale.

6. Ria Formosa, un parc natural în mijlocul apelor

Trebuie să ajungi neapărat la Faro în vacanța din Algarve, căci de aici este cel mai ușor să pleci într-o navigare plăcută cu catamaranul spre Ria Formosa, ansamblul de insule ce constituie fermecătorul parc natural, un habitat protejat și un paradis al păsărilor, una dintre cele șapte minuni naturale ale Portugaliei.

Navighează printre canalele ce se pierd printre insulele magice, oprește-te pe unele dintre ele, pentru a le explora, și înoată în apele clare din această lagună fantastică.

7. Explorează cele mai frumoase insule din Ria Formosa

Și dacă vrei să te întorci în Ria Formosa, pornește într-o excursie cu barca spre insulele Deserta și Farol, unele dintre cele mai frumoase din lagună. Te oprești pentru a admira farul de pe insula Culatra, dar și pentru a vedea fermele de scoici și de stridii.

Dar nu zăbovești mult, fiindcă insula Farol te așteaptă cu plaja sa cu nisip alb și fin, ce contrastează apele albastre și calme ce se întind direct spre ea, în timp ce insula Deserta te impresionează cu flora și fauna sa bogată. Aici poți spune că ai ajuns până în cel mai sudic punct al Portugaliei, reprezentat de capul Santa Maria.

8. Adrenalină în Albufeira

Trebuie să încerci această experiență ce te saltă în valuri de adrenalină, în timp ce tai în cea mai mare viteză valurile din Vilamoura la bordul unui jet boat extrem de puternic.

Cu prima frânare bruscă și cu prima întoarcere la 360 de grade, îți dai seama că aventura te poartă în apele trăirilor intense și a senzațiilor tari și abia aștepti următoarele manevre surprinzătoare ale căpitanului, totul fiind amplificat, așa cum se cuvine, de ritmurile muzicii antrenante ce vibrează din difuzoare.

9. Parasailing în Albufeira

Albufeira continuă să te surprindă cu activități senzaționale. Încearcă experiența de a face parasailing de la bordul unei ambarcațiuni, pentru a te ridica în aer nu mai puțin de 80 de metri, într-o explozie de adrenalină.

Zece minute de zbor deasupra apelor sunt suficiente pentru a simți cum inima pulsează în ritmuri alerte și pentru a trăi o experiență unică, purtat de vânt și simțindu-te complet liber. Iar dacă alegi să încerci o aterizare pe apă, înainte de a reveni pe platforma vasului, te simți și mai împlinit.

10. Explorează Quarteira și Vilamoura altfel

Vacanța în Algarve te aduce în Quarteira și Vilamoura pentru un tur ghidat cu un Segway, o experiență cu totul diferită și foarte plăcută de vizitare.

Trebuie doar să te urci pe platforma electrică pe două roți, pentru a porni de-a lungul promenadei străjuite de palmieri din Quarteira, ce însoțește plajele aurii scăldate de apele albastre ale oceanului. Te strecori în frumosul port de agrement din Vilamoura, admiri iahturile și ambarcațiunile luxoase și te îndrepți spre piețele în care fermierii și pescarii își etalează produsele proaspete.

O vacanță la soare în Algarve poate fi oricând presărată de experiențe memorabile! Pentru a afla mai multe astfel de idei citește și alte articole din colecția Soare și mare.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.