Acasa Travel Moods Activ Vacanță în Sardinia: 7 aventuri pentru întreaga familie

Travel Mood Activ

Vacanță în Sardinia: 7 aventuri pentru întreaga familie

Vacanța în Sardinia alături de cei mici poate fi o alegere excelentă! Această insulă atât de diversă în relieful și istoria ei este o destinație perfectă pentru un sejur în familie, iar frumusețea locului e completată de serviciile care o fac prietenoasă cu copiii. Plajele sunt ofertante și rezervă o mulțime de activități, mâncarea este delicioasă în orice colț al insulei, muzeele abundă, iar parcurile de aventură oferă distracție pentru voi toți!

1. Hai la plajă!

Vacanța în Sardinia cu copiii înseamnă mult timp petrecut la plajă, iar atunci când plajele sunt atât de frumoase ca cele de pe coastele acestei insule din Mediterană, toată lumea este fericită.

Nisipul mai alb ca oriunde și apele de smarald sau de azur, în tonuri fascinante în puritatea lor, în unele dintre cele mai spectaculoase golfuri pe care marea putea să le sape, sunt ideale pentru o mulțime de jocuri de plajă pentru copii, dar și pentru snorkeling sau orice alte activități amuzante în apă. Așa că hai la plajă!

În peninsula Sinis, plajele variază, de la cele lungi, cu nisip fin, până la cele mai mici, formate doar din pietricele.

Plajele din Cala Gonone oferă ape cristaline, numai bune pentru înot. De-a lungul coastei de sud-vest a Sardiniei, pe Costa del Sud, se află o mulțime de plaje scăldate de ape de mică adâncime.

În Baia Sardinia, aveți parte de frumoasa plajă Cala Battistoni.

Urmează Riviera del Corallo din golful Alghero, unde plajele înconjurate de vegetație bogată dispun de o mulțime de facilități, de la umbrele și șezlonguri, până la locuri de joacă pentru cei mici.

În final, Costa Verde iese în evidență prin plajele sale sălbatice, înconjurate de dune de nisip. Deși nu sunt cele mai potrivite pentru copii (nu au facilități), sunt extrem de spectaculoase, iar o excursie până la ele merită efortul.

2. Activități acvatice și croaziere de vis

Nu este nevoie să mergeți neapărat în paradisuri tropicale, la mii de kilometri distanță, pentru a vă bucura de unele dintre cele mai clare și mai frumoase ape din lume. Sardinia este faimoasă pentru apele sale cristaline, ale căror culori și umbre fascinează constant. Astfel, copiii se pot juca și pot practica o mulțime de activități în marea de smarald, în golfurile superbe. Mai mult, croazierele de-a lungul coastei sunt incredibile.

Descoperiți golfurile ascunse și plajele lor izolate, dar și insulele din arhipelagul Maddalena, într-o croazieră de vis! 

3. Descoperiți cele mai spectaculoase roci și peșteri din Sardinia

Formațiunile stâncoase și peșterile din Sardinia impresionează pe oricine. Dar când descoperiți împreună cu copiii Roccia dell’Orso (Roca Ursului), din apropiere de Palau, o formațiune de granit ce ia forma unui urs, sau Roccia dell’Elefante (Roca Elefantului), de lângă Castelsardo, o piatră vulcanică erodată de timp, ce seamănă cu un elefant, încântarea celor mici va fi de neimaginat. Și nu doar a lor!

Mergeți să vizitați și peșterile Grotta di Nettuno, din Capo Caccia, al cărei interior seamănă cu o catedrală, Le Grotte Is Zuddas, din Santadi, pentru a vedea formațiuni geologice uluitoare, sau Grotta di Ispinigoli din Dorgali, a doua cea mai înaltă peșteră din lume, renumită pentru stalagmitele sale impresionante.

pin icon

Citește și alte articole despre Sardinia

4. Stropi de apă, stropi de fericire

Mergeți la Diverland, cel mai mare parc acvatic din Sardinia, pentru o zi plină de distracție, atât pentru voi, dar mai ales pentru cei mici.

Stropiți-vă cu apă, alunecați pe diferite tobogane de apă, săriți împreună în piscine, faceți valuri, relaxați-vă și luați-o de la capăt, fiindcă aici stropii de apă se transformă în stropi de fericire.

5. Muzeele din Sardinia

În vacanța în Sardinia alături de copii aveți ocazia să îi provocați să descopere câte un nou aspect al fermecătoarei vieți pe insulă în fiecare zi. Muzeele de aici le dezvăluie istoria fascinantă și îndelungată a insulei, există rezervații ale biosferei, un muzeu de astronomie ce arată mersul stelelor pe cerul insulei, un planetarium și o expoziție dedicată lui Charles Darwin – o mulțime de activități educative și amuzante sunt la îndemână pentru familiile cu copii și vă furnizează doza de cultură atât de necesară pentru a înțelege locul interesant pe care îl vizitați.

6. Aventuri de neuitat în Parco Avventura Pula

Parcul de aventuri, situat în apropiere de Cagliari, oferă unele dintre cele mai impresionante trasee între copaci. Mergeți cu copiii și trăți o serie de aventuri pline de adrenalină în vacanța din Sardinia.

Cățărați-vă în copaci, alunecați pe tiroliene, traversați poduri tibetane, folosiți-vă de liane, frânghii și plase pentru a cuceri traseu după traseu, în deplină siguranță.

7. Descoperiți frumusețea naturii

De la frumoasele păsări flamingo, până la impresionantele parcuri naturale și rezervații, Sardinia ascunde o mulțime de locuri în care natura oferă un spectacol pe care nu vă mai săturați să-l priviți.

De la frumoasele păsări flamingo, până la impresionantele parcuri naturale și rezervații, Sardinia ascunde o mulțime de locuri în care natura oferă un spectacol pe care nu vă mai săturați să-l priviți.

Profitați de vacanța în Sardinia și mergeți cu copiii să descoperiți păsările flamingo ascunse în golfurile din peninsula Sinis, măgarii albi din Parco Nazionale dell'Asinara (de pe insula Asinara), apoi Parco Naturale Regionale Molentargius, o arie protejată preferată de o mulțime de păsări încântătoare (flamingo, egreta, egreta mică), caii sălbatici de pe platoul La Giara di Gesturi sau căprioarele roșii, pe cale de dispariție pe insulă, mistreții, pisicile sălbatice sau păsările prădătoare din Riserva Naturale di Monte Arcosu.

 

Și dacă aceste experiențe te-au făcut să te vezi deja în vacanță în Sardinia, te invităm să descoperi și alte propuneri de acest gen.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.