Acasa Travel Moods Aventură Excursie Thailanda: triburi, aventuri și explorări

Travel Mood Aventură

Excursie Thailanda: triburi, aventuri și explorări

 

O excursie în Thailanda, odată ce depășești uluitorul și fascinantul Bangkok, îți dezvăluie la tot pasul aventuri inedite și o țară în care decorul natural și intervențiile umane au creat un habitat spectaculos. Explorează autenticul unei destinații fascinante, trăiește intens fiecare moment și bucură-te de o destinație în care surprizele de tot felul nu se termină nicicând.

O excursie în Thailanda, acest tărâm al contrastelor fabuloase, te poartă într-un vârtej de senzații și aventuri.

Trăiește experiențe autentice la fiecare oprire de pe traseu, simte și respiră stilul de viață local, explorează sate, navighează pe râuri, fă cunoștință cu o cultură atât de interesantă încât revelațiile nu se opresc niciodată. De la luxul cartierelor din Bangkok la templele încărcate de spiritualitate, de la gastronomia aventuroasă și plină de savoare la freamătul piețelor de noapte, descoperă Thailanda inedită, palpitantă, extraordinară!

Ziua 1: Sosirea în Bangkok

După ce zbori și zbori, vine și mult așteptatul moment în care ești anunțat că urmează aterizarea în Bangkok, prima destinație din fascinanta excursie în Thailanda. Odată ce ajungi în contrastanta capitală, bucură-te de timpul liber pe care îl ai la dispoziție așa cum îți dorești.

Relaxează-te la hotel sau ieși să iei pulsul orașului. Seara, după întâlnirea cu ghidul, poți alege să participi la o cină alături de membrii grupului, un bun prilej pentru a-ți cunoaște mai bine partenerii de aventură.

Ziua 2: Descoperă orașul contrastelor, Bangkok

Bangkok este un oraș care te cucerește pe loc și una dintre cele mai vizitate capitale din lume. Vechiul și noul conviețuiesc în același spațiu în care vechi temple budiste și palate inspirate de arhitectura colonială își emană constant farmecul alături de zgârie-nori ce provoacă cerul cu înălțimile lor. Așa că ai toată ziua la dispoziție să explorezi orașul care atrage la fiecare pas, fiindcă seara iei trenul de noapte spre Chiang Mai.

Aventurează-te într-un tur dinamic și descoperă orașul cu ajutorul sistemului de transport local, a cărui diversitate garantează experiențe unice. Ia trenul suspendat, strecoară-te cu un tuk-tuk pe aglomeratele străzi și apoi plutește cu diferite bărci de-a lungul fluviului Chao Phraya. Pe traseu te oprești la templul Wat Pho, la reședința regală, și la casa lui Jim Thomson, un muzeu construit de renumitul antreprenor american, ce ascunde bogata sa colecție de artă asiatică.

Sau alege un tur în care explorezi canalale fluviului Chao Phraya și principalele atracții turistice ale citadelei, într-o continuă plonjare în fascinanta cultură thailandeză. Vizitează pe îndelete palatul regal și admiră impresionanta statuie a lui Buddha de Smarald la templul Wat Phra Kaew. Ajungi și la templul Wat Pho, renumit pentru imensa statuie acoperită cu aur a lui Buddha Înclinat.

Ziua 3: În munții din Chiang Mai

Autentica ta excursie în Thailanda continuă în Chang Mai, cel mai important oraș cultural din nord și fostă capitală a regatului Lan Nan, ce ascunde vechi temple superbe într-o zonă feerică, situată între cei mai înalți munți ai țării, la 700 kilometri de capitala Bangkok. După o incursiune în arta culinară thailandeză într-o zonă renumită pentru mâncarea stradală, poți alege să participi la un curs de gătit, care îți dezvăluie secretele delicioaselor preparate locale, să optezi pentru un masaj thailandez binefăcător sau să participi la o sesiune de yoga.

Sau alege să mergi direct într-un tur care îți dezvăluie viața spirituală din Chang Mai. Vizitează templul budist Wat Phra That Doi Suthep, cu ale sale pagode aurite, și participă la o ceremonie religioasă susținută de călugării budiști la templul Wat Umong. Un prânz autentic te face să descoperi savoarea și aromele particulare ale celebrului preparat khao soy.

Desigur, un tur gastronomic pe bicicletă este mereu o alternativă dinamică și apetisantă de vizitare, care te poartă spre piețe locale renumite și zone recunoscute pentru diversitatea preparatelor culinare vândute direct pe stradă, o adevărată introducere în arta bucătăriei thailandeze din această parte a țării.

pin icon

Citește și alte articole despre Thailanda

Ziua 4: Indigenii din Ban Mae Jok

A venit momentul din vacanța în Thailanda în care intri în contact cu diversitatea culturală a civilizațiilor locale, fiindcă în dealurile din această regiune din nord, în inima pădurilor, descoperi o serie de sate indigene, fiecare cu propria limbă și cu propriul sistem de credințe, cod vestimentar, obiceiuri și tradiții neschimbate în timp.

Acestă experiență unică începe din satul Mae Malai, unde ajungi cu camionul din Chiang Mai. După o scurtă vizită în piața locală de aici, pentru aprovizionare, mergi câteva ore pe cărările din pădure și pe drumuri rurale ce te poartă către primul sat Karen, Ban Mae Jok.

Ziua 5: Prin păduri, spre Pa Khao Lam

De dimineață, cu toată energia, te aventurezi din nou pe traseul ce taie frumoasele păduri de pe dealuri. După câteva ore de mers, o pauză de prânz este binevenită, fiindcă drumul continuă alte câteva ore până la următorul sat, Pa Khao Lam, unde înnoptezi.

Acest traseu îți oferă ocazia de a pescui în râul Mae Tang, folosindu-te doar de unelte tradiționale. De asemenea, înveți cum se construiește o plută din bambus, folosită adesea de populațiile acestor triburi.

Ziua 6: Din sate în Chiang Mai

Pentru ca experiența să fie cât mai autentică, dimineața părăsești satul pe o plută din bambus, pe care aluneci pe râul Mae Tang spre următoarele sate indigene. Prima oprire este Lahu, în apropiere de Ban Pong Ngan, unde observi modul de viață al membrilor tribului, care nu s-a schimbat de sute de ani. Coboară din nou pe apele ceva mai agitate ale râului spre satul Shan, de lângă Ban Sop Gai, în ceea ce se poate numi o experiență de rafting cu pluta din bambus. De aici, din nou în camionetă spre Chiang Mai.

Cum ajungi în oraș, alege să mergi într-un tur privat în care descoperi magia orașului după lăsarea întunericului.

Intonațiile ritualice ale călugărilor dintr-un templu budist, o cină cu specific thailandez la Rachamankha, un luxos hotel boutique, și apoi o degustare de dulciuri în piața de noapte Waroros sunt ingredientele perfecte de care te bucuri în noaptea thailandeză.

Ziua 7: O zi în Chiang Mai

Te bucuri de ultima zi în Chiang Mai, fiindcă urmează să iei trenul de noapte spre Bangkok. Așa că vizitează templul Wat Phra That Doi Suthep, dacă nu ai reușit până acum, într-un tur ce îți dezvăluie și tradițiile și obiceiurile păstrate cu sfințenie de membrii satului de indigeni Meo, din vârful dealului Doi Suthep.

Ziua 8: Înapoi la Bangkok

Excursia plină de aventuri din Thailanda se încheie odată ce ajungi în Bangkok. Orașul este atât de mare și de fascinant încât sfatul nostru este să-i acorzi mai mult timp și să-l descoperi cum se cuvine. O serie de experiențe autentice pot fi trăite în efervescenta metropolă.

Alege un tur de vizitare care combină o aventură pe bicicletă, pe străzi ce duc spre principalele atracții turistice, dar și spre temple budiste mai puțin cunoscute, cu o plimbare cu barca pe canalele ascunse ale fluviului ce taie metropola. Un prânz la un restaurant pe malul apei și un spectacol tradițional de teatru de păpuși încununează acest tur fascinant.

Sau mergi într-un tur cultural cu tuk-tuk-ul, în noaptea colorată în lumini de neon din Bangkok. Este o alegere perfectă pentru a admira vechile temple budiste și a te pierde în parfumul de orhidee din piața de flori a orașului ce nu doarme niciodată. Apoi te oprești într-un loc secret pentru a te bucura de o cină plină de savoare.

Poți rezerva acum acest tur organizat de GAdventures iar, dacă vrei să afli și alte idei de experiențe pline de adrenalină, in zonă sau în alte destinații, consultă peste 250 de tururi de aventură organizate de tour operatori internaționali și alege ce îți dorești.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.