Acasa Travel Moods Aventură Vacanță Mexic: 6 experiențe palpitante pentru iubitorii de aventură

Travel Mood Aventură

Vacanță Mexic: 6 experiențe palpitante pentru iubitorii de aventură

Dacă îți dorești să trăiești aventuri într-o vacanță în Mexic, ai noroc: țara aceasta te răsfață cu o mulțime de opțiuni, care mai de care mai incitante.

Pentru cei care ajung în Mexic în căutarea aventurii, alegerile sunt, practic, nelimitate. În junglă, în cenotele sacre în care se poate înota sau face snorkeling, pe marea doldora de recife și animale impresionante sau pe poduri suspendate în vârful copacilor adrenalina vibrează. Dar tocmai pentru că sunt atâtea de făcut am selectat cele mai palpitante aventuri. Nu-ți rămâne decât să le trăiești și să ne povestești cum a fost.

Experiențe pentru travel mood aventură în vacanță în Mexic

1. Fă snorkeling printre grandioșii rechini-balenă, în Marea Caraibilor

În vacanță în Mexic aventura este la ordinea zilei și poartă multe nume. Însă o experiență de snorkeling printre rechinii-balenă este prima pe care trebuie să o iei în considerare pentru a-ți începe sejurul în valuri de adrenalină. Mergi într-un tur care te poartă cu o ambarcațiune confortabilă în apele strălucitoare din preajma insulelor Contoy, Holbox și Mujeres, în căutarea acestor creaturi marine maiestoase, care se hrănesc cu plancton microscopic în timp ce se bucură de temperaturile tropicale ale Mării Caraibilor din zona peninsulei Yucatan.

Sub direcția unui ghid expert, înoată cu cei mai mari pești din lume și caută din priviri delfini, diavoli de mare și țestoase. Adâncește-te în splendoarea marină a apelor Mexicului, în această aventură spectaculoasă, și bucură-te și de frumusețea plajei de pe insula Mujeres, unde te așteaptă un prânz delicios, cu mâncăruri tradiționale mexicane.

2. Descoperă fragmente ale culturii mayașe și trăiește aventuri senzaționale în jungla din Yucatan

În vacanță în Mexic, între mare și junglă e doar un singur pas. Adâncește-te în jungla din Yucatan într-un tur plin de adrenalină și cultură mayașă. Mai întâi, ajungi la o comunitate mayașă locală, numită Rancho San Felipe, unde întâlnești locuitorii acestui mic sat, inclusiv un șaman, care te poartă într-o ceremonie tradițională de purificare.

Renăscut, explorează minunile naturale ale cenotelor Nohoch Nah Chich și Sac Actun – sisteme incredibile de peșteri și râuri subterane – într-o excursie de snorkeling ghidată, apoi înaintează prin pădurea tropicală spre următoarea oprire, cu un Unimog Mercedes-Benz de teren, unde te așteaptă coborâri în rapel în cenota Yaxmuul și zboruri pe trei tiroliene. Încheie totul cu o ceremonie tradițională Maya și cu o masă mayașă savuroasă.

pin icon

Citește și alte articole despre Mexic

 

3. Extreme Adventure Eco Park: tiroliene, cenote și trasee off-road în mijlocul pădurii tropicale

Un alt nume sinonim cu aventura este Extreme Adventure Eco Park, unde poți ajunge într-un tur care te provoacă să trăiești senzații tari, într-o destinație pitorească, în mijlocul pădurii tropicale. Începi alunecând în viteză prin junglă pe o serie de șase tiroliene, apoi traversezi trei poduri suspendate în bolta copacilor.

Te întorci la sol și te bucuri de o experiență off-road cu un ATV Honda 220cc și închei în stilul specific peninsulei Yucatan, răcorindu-te într-o cenotă: poți să aluneci pe cabluri, să sari de pe stânci sau să cobori pe scări în piscina subterană, parte dintr-un sistem imens de peșteri de calcar, săpat de ape curgătoare.

4. Zboară prin bolta copacilor pe cel mai mare circuit de tiroliene din America de Nord

O altă experiență senzațională, în care aluneci pe tiroliene, îți satisface pofta de aventură. Zboară peste bolta luxuriantă a copacilor din jungla mexicană într-un tur plin de adrenalină, pe cel mai mare circuit de tiroliene din America de Nord. Alunecă în mare viteză pe cablurile ce se întind pe o distanță de peste trei kilometri și admiră priveliștile panoramice ale junglei tropicale de sub tine.

Apreciată ca „una dintre 35 cele mai tari aventuri din lume“ de către Time și de către revista Leisure, acestă aventură pe tiroliană este de neratat. Întoarce-te la sol și urcă într-un camion militar pentru a călători prin vechea insulă mayașă, în căutarea unei grote secrete. Pierde-te în priveliștile copleșitoare ale peisajului înconjurător, înainte de a ajunge la cenota subterană, în care cobori pe o altă tiroliană și plonjezi în apele sale de turcoaz.

5. Aventură și adrenalină la Selva Maya Eco Adventure Park

Selva Maya Eco Adventure Park este locul în care trebuie să ajungi pentru a te bucura de o nouă serie de aventuri în pădurea tropicală de pe Riviera Maya. De la intrarea în parc, o călătorie de 4,8 kilometri, cu un autovehicul de teren, te poartă prin junglă până la baza traseului de nouă tiroliene, pe care aluneci prin bolta copacilor, traversând și cinci poduri suspendate.

Apoi, îți continui aventura escaladând o piramidă de piatră înaltă de 5,4 metri, de pe care cobori în rapel pe cealaltă parte a sa, în timp ce privești spre o cenotă. Când ajungi la sol, pune-ți masca de snorkeling și vesta de salvare, pentru a te bucura de două cenote: una semideschisă, unde te poți relaxa sau sări de pe stânci, și alta subterană, unde poți face snorkeling și să admiri stalactitele și stalagmitele grotei. La final, un prânz mayaș generos îți încununează experiența.

6. Experiențe incredibile la cenotele parcului Xenotes Oasis Maya

Piscinele naturale subterane ascunse în jungla din Yucatan promit aventuri incredibile în vacanță în Mexic. Mergi într-un tur la parcul Xenotes Oasis Maya, unde vizitezi patru cenote uimitoare și trăiești momente de neuitat, în doze de adrenalină. Descoperă-le frumusețea unică, fă snorkeling în apele lor cristaline, alunecă pe tiroliană, plimbă-te cu caiacul și coboară în rapel în aceste formațiuni naturale uluitoare, cu caracteristici diferite, într-o experiență antrenantă în mijlocul peisajului spectaculos al pădurii tropicale mexicane.

Află de la ghidul tău experimentat despre modul în care aceste cenote au fost folosite de mayași în scopuri spirituale și sacrificiale, precum și despre geologia lor fascinantă. Savurează gustările, prăjiturile, băuturile și prânzul delicios care-ți sunt oferite pe parcursul acestei aventuri complete.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.