Acasa Travel Moods Explorare Două țări, un singur tur: Malaezia și Thailanda

Travel Mood Explorare

Două țări, un singur tur: Malaezia și Thailanda

O excursie în Thailanda sau o excursie în Malaezia? Nu trebuie să alegi, acest tur ți le oferă pe amândouă și este o experiență culturală intensă și plină de culoare.

O excursie în Thailanda și o excursie în Malaezia sunt reunite într-un tur ce străbate cele două țări, din Kuala Lumpur până în Bangkok. Explorează două capitale uluitoare și pline de culoare, cunoaște civilizațiile tradiționale ale căror valori vibrează încă în orașe, admiră natura spectaculoasă de la tropice și savurează gusturile ce provin dintr-o moștenire culinară fabuloasă.

Îndepărtează-te de cărările turistice, dar nu rata cele mai importante obiective. Aventurează-te, cunoaște localnicii și explorează așa cum nu ai mai făcut-o niciodată!

Ziua 1: Kuala Lumpur, locul de unde începe excursia în Malaezia

Vacanța în Malaezia începe în Kuala Lumpur, centrul cultural, finaciar și economic al țării și al șaselea cel mai vizitat oraș al lumii. Aici ajungi și te cazezi la hotel.

Fă-te comod și relaxează-te după lungul zbor, însă nu uita să mergi la întâlnirea cu grupul pentru a afla de la ghid ultimele detalii legate de tur.

Ziua 2: Explorează Kuala Lumpur și privește-o de la înălțime

Excursia în Kuala Lumpur debutează cu un tur de explorare a orașului, în care admiri câteva dintre obiectivele turistice importante și îți faci primele impresii despre diversitatea culturală a capitalei.

Cum toată după-amiaza este numai a ta, folosește-ți timpul liber într-un mod plăcut și recreează-te în Grădinile Botanice Perdana (Lake Gardens), cel mai mare parc din capitală, în care sunt amenajate grădini și parcuri tematice superbe. Sau mergi la Muzeul de Arte Islamice al Malaeziei.

Orice ai alege să faci, acordă-ți timp să vizitezi renumitele turnuri Petronas, cele mai înalte turnuri gemene din lume, ce numără 88 de etaje și 450 de metri înălțime. Sari peste coada de la intrare cu un bilet de acces special, ia liftul până la podul ce unește cele două turnuri la etajul 41 (170 de metri) și vederi panoramice superbe ți se deschid în fața ochilor. Apoi urcă până la etajul 86, într-o experiență cu adevărat impresionantă.

După această zi plină, un tur de noapte este cel mai potrivit pentru o incursiune în arta culinară malaeziană. Mergi pe străzile recunoscute pentru mâncarea stradală și descoperă delicioasele preparate din chioșcurile mamak sau din restaurante mai puțin cunoscute, dar care sunt adevărate bijuterii locale, unde gustul mâncării tradiționale este ca în nici o altă parte.

Ziua 3: În drum spre Cameron Highlands

O excursie în Malaezia include în mod obligatoriu regiunea deluroasă Cameron Highlands, recunoscută pentru întinsele plantații de ceai și de flori, a căror frumusețe este învăluită în aerul răcoros și curat al acestui ținut colorat în nuanțe vii.

Ia autobuzul și mergi la Cameron Highlands. Odată ce ajungi, nu sta pe gânduri și explorează împrejurimile.

pin icon

Citește și alte articole despre Thailanda

Ziua 4: Expediție exotică în Cameron Highlands

O zi plină de aventură începe în această zonă feerică. Explorează pădurea tropicală din Cameron Highlands și bucură-te de frumusețea florei și faunei.

Ai ocazia să admiri rafflesia, una dintre cele mai mari flori din lume, să vizitezi un sat de indigeni, unde participi la o demonstrație de vânătoare cu sarbacana, să înoți în apele unei cascade sau să mergi la o plantație de ceai și la o fermă de reptile. Desigur, vizitarea unei ferme de fluturi este o experiență de un exotism aparte, așa că bucură-te de gingașele vietăți multicolore.

Ziua 5: Spre insula de pe lacul Chenderoh

Ce poate fi mai fermecător pentru a experimenta stilul de viață dintr-un tradițional kampung (sat) malaezian decât să stai în locuința unui localnic, pe o insulă în mijlocul unui lac superb? Răspunsul este ușor de aflat după călătoria spre lacul Chendoroh, când descoperi frumoasele case de lemn vechi, într-un peisaj spectaculos, și unde ai șansa să interacționezi cu localnicii. Aici, între ape, să te plimbi cu caiacul, să pescuiești sau să te relaxezi într-un hamac sunt activități care îți devin curând familiare.

Ziua 6: Chenderoh în toată splendoarea

Nimic nu te oprește să explorezi lacul și tot ceea ce are de oferit. Această incursiune lacustră este un bun prilej să descoperi cultura și modul de viață al localnicilor, să mergi pe cărări neumblate, să descoperi colțuri fermecătoare ale insulei într-o plimbare cu caiacul, să pescuiești și să te lauzi cu impresionantele capturi, apoi să te întinzi într-un hamac pentru clipe de liniște și destindere binemeritate.

Ziua 7: George Town, efervescentul centru din insula Penang

Vacanța în Malaezia continuă în cosmopolitul George Town, principalul oraș al insulei Penang, un loc aflat la intersecția influențelor venite din Asia și Europa, în care experimentezi cu adevărat diversitatea culturală malaeziană. Ai la dispoziție timp liber pentru a explora orașul, dar și plaja.

Alege să iei funicularul spre vârful dealurilor din Penang, să admiri priveliștea răpitoare a citadelei.

Însă unul dintre cele mai autentice moduri de a descoperi orașul este să mergi într-un tur cu o trisca și să te pierzi pe străzile din Penang spre cele mai importante obiective turistice. Nu ai decât să te așezi confortabil pe bancheta din spate și să te lași purtat în magia urbei, pe care o simți îndeaproape.

Ziua 8: În drum spre plaja din Ao Nang

Îți iei rămas bun de la George Town și de la vacanța din Malaezia, fiindcă de azi începe al doilea capitol al călătoriei tale, captivanta excursie în Thailanda. Și cum poate debuta mai frumos acest sejur decât cu o baie de soare pe vibranta plajă din Ao Nang, unde ajungi după ce treci granița?

Bucură-te de apele de turcoaz și de nisipul fierbinte, mănâncă, răcorește-te cu un cocktail și descoperă împrejurimile, după bunul plac.

Ziua 9: Timp însorit în Ao Nang

Ai timp liber la dispoziție toată ziua și cel mai bun mod de a-l petrece este să-l transformi într-o incursiune însorită pe plajă.

Alege să mergi cu barca la plaja Railay din apropiere și lasă-te acaparat de frumusețea peisajului, din care se desprind spectaculoase roci de calcar, numai bune de escaladat. O porție de snorkeling este extrem de tentantă pentru a explora multicolorul paradis subacvatic.

Ziua 10: Cu trenul de noapte spre Bangkok

Dimineața te prinde tot în Ao Nang, pentru ultimele clipe de relaxare pe plajă, fiindcă urmează un drum cu mașina până la Surat Thani, pentru a prinde trenul de noapte spre Bangkok, o experiență de călătorie în sine în fascinantul circuit din Thailanda.

Ziua 11: Bangkok, o capitală a contrastelor

Bangkok este o capitală în care contrastele conviețuiesc într-un spațiu comun, ce înghite temple budiste istorice și zgârie-nori ce sfidează înălțimile, tradiții și obiceiuri străvechi, dar și stiluri de viață moderne, amestecate toate în parfum de orhidee, restaurante de lux și tarabe cu mâncare stradală, în praful acelorași condimente exotice.

După ce ajungi în oraș, te așteaptă un tur în Bangkok de o jumătate de zi, în care explorezi uriașa metropolă. Admiră cea mai mare statuie de aur masiv din lume a lui Buddha, la templul Wat Traimit, ia barca și plutește pe fluviul Chao Phraya spre Phra Atit, în timp ce treci de Grand Palace, Wat Arun și Wat Pho.

Poți continua spre cartierul Siam sau alege să vizitezi reședința regală Grand Palace, ce ascunde, printre altele, și Templul lui Buddha de Smarald. Apoi mergi la templul Wat Arun, celebru pentru turnul său de tip khmer acoperit cu porțelanuri colorate, și la templul Wat Pho, unde rămâi impresionat de imensa statuie a lui Buddha Înclinat.

Ziua 12: Noi experiențe în Bangkok, înainte de plecare

Frumoasa excursie în Thailanda se încheie aici. Însă nu pleca spre casă înainte de a merge într-un tur captivant spre piața plutitoare Damnoensaduak, una dintre cele mai exotice și colorate din Bangkok.

O barcă tradițională te poartă pe ape și ai ocazia să admiri satul plutitor și plantațiile de fructe exotice și să vizitezi și o familie locală, pentru a experimenta modul de viață tradițional thailandez. Surpriza acestui tur este o plimbare cu un maiestuos elefant.

Iar dacă timpul îți permite îți sugerăm să mai petreci câteva zile în Bangkok.

Și dacă ți-am stârnit curiozitatea să descoperi aceste două țări poți rezerva acest tur organizat de GAdventures chiar acum sau poți vedea și alte tururi organizate de tour operatori de renume internațional accesând www.tourradar.com.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.