Acasa Travel Moods Aventură 5 idei de vacanță în destinații inedite

Travel Mood Aventură

5 idei de vacanță în destinații inedite

Îți dorești ca fiecare sejur pe care îl planifici să fie special, să te încarce cu energie și să îți umple sufletul de amintiri prețioase? Ți-am pregătit cinci idei de vacanță spectaculoase, diferite, originale... altfel, pentru o călătorie ca o aventură!

Nu e greu să ai idei de vacanță simpatice, acum, când feed-urile de social media abundă în imagini din cele mai originale destinații. De la distanță, orice loc îndepărtat este învăluit în misterul necunoscutului, te atrage și te cheamă, îți promite experiențe uluitoare, cum nu ai mai încercat, și, după caz, relaxarea de care ai nevoie sau adrenalina pe care ți-o dorești.

Dar știi deja că vacanțele cu adevărat speciale sunt greu de găsit, că destinațiile care îți rezervă cu adevărat acel ceva special sunt rare - și încă mai rar este să ai norocul ca locul în care ajungi să se potrivească perfect așteptărilor tale.

Însă, dacă ești în căutare de idei de vacanță altfel și în travel mood de aventură, iată care sunt cele cinci propuneri inedite.

1. Sanctuarul de gheață

De ce nu ai încerca o vacanță de iarnă acolo unde iarna nu se sfârșește niciodată?

Icehotel, hotelul de gheață din Suedia, are parte de o renaștere în fiecare an încă de când a fost fondat, în 1989, în satul Jukkasjärvi, la doar 200 de kilometri de cercul arctic.

Atunci când sezonul friguros coboară în nord și când peisajul începe să capete luciri de diamant, blocuri imense de gheață sunt tăiate și puse laolaltă pentru a crea iar și iar hotelul.

La sfârșit de noiembrie, artiști din toată lumea vin aici să își transforme fanteziile în realitate și să creeze noua variantă a hotelului, și în câteva săptămâni ei închipuie din gheață și pură imaginație cele mai spectaculoase structuri translucide.

Sursele de inspirație sunt fără limite, de la ouăle Faberge la spațiul cosmic, și ce poate fi mai fabulos decât o seară petrecută sorbind un pahar de șampanie rece ca gheața la unul dintre barurile acestui hotel atât de aparte?

Poate doar o noapte (sau, de ce nu?, mai multe) în Jukkasjärvi, în liniște deplină a iernii polare, care să te facă să dormi cel mai dulce somn, pentru a te trezi înviorat ca să admiri în voie, întreaga zi, desfășurarea incredibilă de energie creativă pe care o aduce fiecare zi petrecută aici.

Un astfel de sejur este disponibil, în camera dublă Iceroom, cu mic dejun inclus, la tarife începând de la 243 euro/ noapte.

2. O casă în copac

Dintre cele mai romantice idei de vacanță trebuie să îți fi trecut prin gând, la un moment dat, și cea a unei case în copac, așa cum vedeai în filmele copilăriei.

Iar undeva, în Franța, la doar 45 de minute de Paris, în Raray, se află Cabanes des Grandes Chenes unde poți experimenta luxul simplității, într-o atmosferă idilică, de un pitoresc greu de replicat.

La doar zece minute distanță de cabana ta extrem de confortabilă din copac se regăsesc străduțele pietruite din Senlis, dar și cursele de cai (și grajdurile!) de la Chantilly, precum și unele dintre cele mai fermecătoare castele ale Franței. Ești în același timp aproape de Paris, dar și în natură.

Aici, senzațiile sunt pe primul loc, fie că vrei să simți libertatea și liniștea propriei camere sau încântarea pe care ți-o oferă un spa la opt metri altitudine, unde te cufunzi în apa plăcută din jacuzzi. Și tot conceptul domeniului este prietenos cu mediul!

Oferă-ți o vacanță într-una dintre aceste căsuțe, învață să respiri în ritmul vântului care traversează crengile și să te bucuri de un mic dejun servit în cel mai nostim mod, într-un coș care este urcat până la camera ta cu ajutorul unei funii.

O astfel de experiență în camera dublă Pro Baumhaus de la Les Cabanes des Grands Chênes pornește de la 180 de euro/ noapte.

3. Tabără în deșert

La mică distanță de Marrakech, în mijlocul deșertului, în Agafay, se află un loc în care îți poți duce la îndeplinire una dintre acele idei de vacanță care te-a făcut să visezi cu ochii deschiși – Tabăra Scarabero.

Această așezare orientală impresionantă găzduiește câteva corturi spațioase și confortabile, decorate cu piese unicat, realizate de artizanii locali, ce stau liniștite pe fundalul deșertului și te întâmpină cu o atmosferă de-a dreptul fabuloasă.

Ia-ți timp să te odihnești pe covoarele berbere și bucură-te de ospitalitatea personalului antrenat să îți ofere o atmosferă profund deconectantă.

Tabăra Scarabeo arată ca una din poveștile celor 1001 de nopți și îți promite o experiență pe măsură, în care privești nestingherit spre piscurile acoperite de zăpadă ale munților Atlas, odată ce te-ai cazat în corturile cu influențe maure, luminate de discretele lămpi marocane.

Concepută pentru iubitorii de natură, tabăra oferă oaspeților tot felul de activități, de la masaje sau yoga la plimbări pe cămile sau măgari în deșert, și până la drumeții sau adevărate lecții de astronomie cu un specialist, într-un loc în care cerul e mai aproape decât l-ai văzut vreodată.

Pentru o pauză de la ritmul agitat al vieții cotidiene, trebuie să știi că un sejur de cinci nopți într-un cort mobilat în stil colonial modern, în regim demipensiune în camera dublă, începe de la 445 de euro/ persoană.

4. Sanctuarul gorilelor

În sud-vestul Ugandei, într-o pădure protejată de UNESCO, găsești un o tabără specială, cu o atmosferă aparte, în mijlocul unui peisaj spectaculos.

Sanctuary Gorilla Forest Camp se află într-o zonă înconjurată de vulcani, văi sălbatice, lacuri, cascade și munți. Fă din tabăra aceasta locul tău de cazare în vreme ce plănuiești întâlniri cu cei mai simpatici locatari ai pădurii din zonă, gorilele de munte.

Locul este confortabil și modern, cu lounge, bar, un mini-spa, dar și cu cea mai bună poziție pentru a admira păsările și viața sălbatică din zonă.

Tabăra este alcătuită din doar opt corturi în care afli ce înseamnă relaxarea completă, pentru că sunt spațioase și frumos decorate, cu căzi de baie din care poți privi spre acoperișul de frunziș al pădurii și cu un concierge personal gata să îți îndeplinească orice dorință.

Pornind de aici, mergi să descoperi pădurea tropicală și rezidenții ei, în întâlniri emoționante cu gorilele în mediul lor natural, dar cunoști și comunitatea, din care fac parte pigmeii Batwa cu tribul lor.

O ședere de două nopți cu pensiune completă și o drumeție inclusă la Sanctuary Gorilla Forest Camp, în cameră dublă, pornește de la 2044 euro/ persoană.

5. Un castel din alte vremuri

Castelul Matzen din Tirol, în Austria, este atestat documentar de vreun mileniu, atunci când se știa deja că este reședința regelui de Frundsberg. Dar locul în care este așezat are o istorie îndelungată, cunoscută din epoca bronzului, iar vremea a lăsat urma de neșters, precum capela gotică cu altar baroc, sau elementele rococo adăugate mai târziu de locuitorii castelului..

Turnul, arcadele, sala cavalerilor, biblioteca plină de trofee de vânătoare, dar și parcul ce înconjoară castelul îi dau o atmosferă de poveste, în care te poți relaxa și tu. Mai ales că ai parte și de un restaurant cu design spectaculos, de o cafenea și o terasă.

Ambianța aceasta te găzduiește în camerele duble sau în apartamente decorate cu grijă, cu obiecte vintage, iar totul este conceput astfel încât să îți ofere cea mai relaxantă ședere

Trăiește ca un prinț în castelul din Alpi, relaxează-te în spa-ul care se află în turn, unde găsești sauna finlandeză, dar și baia turcească, și bucură-te de priveliștea uimitoare, pentru o experiență nobiliară ce te transpune în alte vremuri.

Și nu uita că de aici poți porni într-o excursie la Glasstadt Rattenberg, cel mai mic oraș din Austria, unde ai multe oportunități să îți petreci timpul așa cum îți place.

Pentru un sejur la Castelul Matzen cazarea pentru o noapte într-o cameră dublă, cu mic dejun inclus, pornește de la 115 euro/ persoană.

Fiecare dintre aceste experiențe este aparte în felul ei și îți dă posibilitatea să simți o vacanță așa cum nu ai făcut-o până acum.

Pentru toate aceste sejururi îți poți face rezervările, la tarifele menționate în articol, prin intermediul agențiilor acreditate DERTOUR în România.

 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.