Acasa Travel Moods Aventură Îngrijește maiestuoșii elefanți în vacanță în Thailanda

Travel Mood Aventură

Îngrijește maiestuoșii elefanți în vacanță în Thailanda

Vacanța în Thailanda îți oferă o experiență uimitoare, pe care nu ai motive să ți-o refuzi. Îngrijește, pentru o zi, elefanții salvați dintr-o rezervație și trăiește alături de ei bucuria de a te afla în mijlocul naturii și de a fi parte din viața unor superbe animale.

Poți să îți imaginezi cum ar fi să ai în grijă, timp de o zi, un elefant în vacanță în Thailanda? Dacă tot ai ajuns până aici și ești în travel mood de aventură rezervă-ți ceva timp pentru o experiență unică, de care trebuie să te bucuri o dată în viață!

Situat în nordul țării, în provincia Chiang Mai, Elephant Nature Park este locul în care, încă din 1990, sunt salvați și îngrijiți elefanții aflați în pericol din toată regiunea, iar personalul și-a luat angajamentul să îi protejeze (pe ei, dar și multe alte animale), oferindu-le adăpost și în același timp plantând copaci în toată zona, restabilind echilibrul fragilei păduri tropicale, creând locuri de muncă pentru oamenii din comunitate și educând vizitatorii despre viețile speciilor protejate.

Dacă ai ajuns în excursie în Chiang Mai, te afli la 60 de kilometri de parcul care îți oferă o experiență extrem de specială. Aici este locul în care orice iubitor de animale poate fi, pentru o zi, îngrijitorul unui superb și blajin elefant în cadrul parcului – o vizită de o zi la Elephant Nature Park te poartă în mijlocul naturii și, mai ales, te face să înțelegi mai bine și să apreciezi aceste animale maiestuoase.

Vizita începe dis de dimineață cu transferul din Chiang Mai spre rezervație, timp în care afli povești despre elefanții salvați de aici, care trăiesc pentru prima oară liberi și au ajuns să alcătuiască o turmă. Observă elefanții de pe o platformă și oferă-le fructe, mici tratații care fac deliciul turmei.

După un prânz energizant, fă o plimbare către râul ce înconjoară rezervația, unde poți să privești animalele care se bucură de o bălăceală sau să le îmbăiezi chiar tu, în vreme ce ele se joacă și stropesc pretutindeni cu apă.

Ce poate fi mai simpatic decât să te alături, în râu, turmei jucăușe care a venit să își ia baia zilnică?

Da, te vei uda până la piele, dar astfel de detalii nu mai contează atunci când simți că ești parte dintr-o aventură în care ești unul cu natura din jur și în care observi îndeaproape și ajungi să cunoști una dintre cele mai fascinante specii ce a populat vreodată pământul!

Relaxează-te, bucură-te pe deplin de aceste momente, pentru că nici nu vei simți când trece timpul și trebuie să spui la revedere elefanților și să te întorci în Chiang Mai.

Desigur, rezervația oferă și o alternativă pentru o astfel de zi de neuitat, în afara parcului. Ajungi, din excursie în Chiang Mai, lângă Elephant Nature Park, în jungla luxuriantă în care peisajul este de-a dreptul magnific, prin care călătorești, după ce ai urmărit un material video care îți dezvăluie mai multe despre ceea ce te așteaptă în această zi.

Apoi cunoști animalele și te alături lor pentru o plimbare, iar ceva mai târziu iei prânzul și te pregătești pentru partea cea mai inedită a acestei experiențe. Nu uita că vei avea nevoie de schimburi – o pălărie, protecție solară și contra insectelor, o pereche de sandale și ceva haine pe care le vei murdări cu noroi, toate îți vor fi de folos.

Ah, și nu uita nici camera foto, pentru că vor exista o mulțime de momente pe care vei dori să le imortalizezi!

Asta pentru că, după prânz, iei parte la baia de noroi a elefanților, cărora te alături apoi pentru o plimbare și, mai târziu, pentru încă o baie! Pregătește-te să le și prepari niște gustări – animalele adoră tratațiile din orez, iar tu ai ocazia să îți dovedești măiestria de chef în fața celui mai simpatic (și înfometat) public!

Ține cont de faptul că un astfel de tur special este destinat și copiilor cu vârsta de peste 7 ani și poți să fii sigur că orice copil ar aprecia din plin experiența!

În plus, nu trebuie să fii într-o formă fizică extraordinară pentru a gusta din plin ineditul acestor activități – da, vei merge câteva ore pe jos pe munte, dar întregul efort va fi contracarat de entuziasm!

O astfel de experiență memorabilă poate fi punctul culminant într-o vacanță în Thailanda din care nu lipsesc momentele pline de adrenalină sau explorările culturii locale autentice.

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Experimentează o dată in viață și să consulți lista de Experiențe pentru a descoperi și alte activități pe care poți sa le ai în vacanța pe care ți-o dorești!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.