Acasa Travel Moods Mixt Vacanță în Hawaii: experiențe și activități inedite

Travel Mood Mixt

Vacanță în Hawaii: experiențe și activități inedite

O vacanță în Hawaii îți permite să descifrezi ritmurile lente ale relaxării în plin soare, te îndeamnă să te unești cu natura și te ispitește să te aventurezi într-unele dintre cele mai frumoase colțuri de lume din câte există.

Bucură-te de soare într-o vacanță în Hawaii, locul ce plutește miraculos în mijlocul Pacificului, unde totul pare rupt de lume și concentrat pe relaxata cultură locală, ce se desfășoară în mijlocul peisajelor fabuloase și atât de distincte ale insulelor. De la surfing la ukulele și de la cămăși înflorate la muzică în surdină, totul îndeamnă la o lene plăcută. Dar vei descoperi că în Hawaii te așteaptă multe lucruri de trăit și de experimentat.

Cum ajungi

Deși zborul este lung, merită să parcurgi un drum atât de anevoios pentru a ajunge în arhipelagul scăldat în soare din Pacific. În Hawaii sunt aeroporturi pe toate insulele, așa încât îți poți planifica vacanța în funcție de destinația finală, de tarife, de durată sau de insulele pe care vrei să le mai explorezi odată aflat acolo.

Honolulu, Lanai, Maui, Kauai, Molokai sunt, toate, locuri unde ai să găsești aeroport, fapt ce îți va ușura teribil transferul dintr-un loc în altul. Nu îți rămâne decât să explorezi!

1. Vibranta insulă Oahu

Vacanța în Hawaii începe, fără dar și poate, pe insula Oahu. A treia cea mai mare insulă din arhipelag și cea mai populată, pe lângă faptul că adăpostește capitala statului, Honolulu, este și locul în care frumusețea naturii dă acea vitalitate care amestecă, sub razele aceluiași soare, spiritul autentic hawaiian, încărcat de cultură și tradiții, cu stilul de viață modern, ce lasă loc aventurii și plăcerilor contemporane.

Nu ai cum să nu-ți satisfaci pofta de soare și de distracție pe una dintre plajele sale celebre, între care strălucește, în sud, iconica Waikiki, datorită atmosferei sale mereu vibrante, hotelurilor, resorturilor și cluburilor animate, vieții de noapte agitate și apelor calme, perfecte pentru lecțiile de surf și pentru sporturi nautice.

Legendarele plaje din nord sunt cucerite de surferii profesioniști, în același mod în care cuceresc valurile uriașe și periculoase ce se formează la țărm. Pearl Harbour, Hanauma Bay, o rezervație naturală superbă, dar și cea mai bună zonă pentru snorkeling, Nuuanu Pali Lookout, locul încărcat de istorie, care oferă și cele mai frumoase priveliști montane, sunt tot atâtea atracții ce așteaptă să fie descoperite la capătul unora dintre multiplele experiențe care pot fi trăite în Oahu, printre care e musai să-ți rezervi timp pentru următoarele:

Urcă pe craterul vulcanic Diamond Head

Lasă-te condus într-un tur pe unul dintre cei mai faimoși vulcani din Hawaii, în care limita este fixată în vârf, acolo unde spectaculosul crater Diamond Head domină insula și priveliștile amețitoare, inundate de apele de turcoaz ale oceanului ce se opresc pe plaja Waikiki. Află totul despre istoria și geologia craterului și bucură-te de aventură.

Pearl Harbour, o lecție de istorie

Mergi într-o excursie ce te introduce în istoria bazei navale Pearl Harbour. Vizitează muzeul Pearl Harbour și faimoasa navă de luptă USS Missouri, cu un rol extrem de important în cel de-al doilea război mondial.

Prezintă-ți omagiile la USS Arizona Memorial, ridicat în numele soldaților ce și-au pierdut viața în urma atacului neașteptat al Japoniei în anul 1941, după care îndreaptă-te spre National Memorial Cemetery of the Pacific, înainte de a porni spre centrul orașului Honolulu, pentru a vedea principalele atracții.

pin icon

Citește și alte articole despre Maui

Între rechini

Ieși în larg într-o croazieră, pentru a te opri doar în apele pline de rechini, momentul în care experiența atinge punctul culminant.

Aici urmează să te scufunzi în mijlocul rechinilor într-o cușcă specială, complet sigură, pentru a admira înfricoșătoarele animale care se apropie amenințător. Trăiește din plin emoțiile puternice care te încearcă și fii convins că nu le vei uita niciodată.

2. Maui, insula fermecătoare

Lasă-te cucerit de șarmul insulei Maui în vacanța din Hawaii, în care viața este trăită în ritmuri romantice, accentuate de cele mai frumoase răsărituri și apusuri de soare, a căror măreție poate fi surprinsă pe deplin din vârful muntelui Haleakala, sub care se întinde, verde, natura, ce coboară în văi superbe, ca valea Iao, cu iconicul său Iao Needle, până spre plajele aurii, apreciate drept unele dintre cele mai bune din lume.

Din Lahaina, un oraș istoric, te aventurezi în Pacific în urmărirea balenelor, iar în micul și fermecătorul oraș Hana ajungi după ce te pierzi, pe drum, în frumusețea priveliștilor de coastă. O serie de experiențe promit aventuri de neuitat pe această insulă, a doua cea mai mare din Hawaii.

Prinde răsăritul în vârful muntelui Haleakala

Începe cu ce e mai frumos și mergi într-o excursie dis de dimineață, în parcul național Haleakala, ce te duce spre vârful craterului, pentru a admira răsăritul de soare din cel mai înalt punct al insulei. Lasă-te impresionat de spectacolul zorilor, ia micul dejun și mergi spre o grădină exotică, pentru a te pierde în mijlocul plantelor protea.

Fă snorkeling în craterul Molokini

Trăiește experiența de a face snorkeling în craterul vechiului vulcan Molokini, înghițit de apele albastre ale oceanului, care au lăsat la suprafață doar o parte din pereții săi spectaculoși.

Și nu mică îți va fi surprinderea când zărești pisici și arici de mare, anghile și rechini inofensivi. Explorarea lumii acvatice nu se oprește aici, fiindcă de-a lungul coastelor insulei te oprești în locuri în care poți vedea uriașele țestoase verzi, delfini și chiar balene, în timpul iernii.

O vizită în istoricul Lahaina

Observă de aproape tradițiile și obiceiurile culturale din Maui într-o vizită în vechiul oraș Lahaina, unde te oprești pe marginea oceanului, pentru a te bucura de dansuri tradiționale (hula), dar și de preparate și băuturi din gastronomia locală. Totul se sfârșește cu un spectacol live, în renumitul apus din Maui.

3. Kauai, cea mai veche insulă din Hawaii

Pe cea mai nordică și mai veche insulă din arhipelag trebuie să ajungi în vacanță în Hawaii pentru a fi martorul unor peisaje dramatice, a căror frumusețe reprezintă punctul de pornire al unor aventuri fascinante.

Fie că te lași purtat de ape pe râul Wailua, singurul râu navigabil de pe insulă, sau de-a lungul stâncilor spectaculoase ale coastei Napali, fie că te adâncești în inima canionului Waimea, supranumit și Marele Canion al Pacificului, sau, pur și simplu, te bucuri de soare pe plaja Poipu, considerată una dintre cele mai frumoase din America, insula Kauai nu încetează să te surprindă cu multitudinea de experiențe pe care le oferă vizitatorilor.

Explorează frumusețea sălbatică a coastei Napali

Lasă-te dus într-o croazieră cu un catamaran de-a lungul coastei Napali, pentru a te pierde în cele mai spectaculoase priveliști din nordul insulei, în care se succed stânci imense și înverzite ce se ridică impunător din mare, cascade impresionante și plaje liniștite și uitate de lume.

Din când în când te oprești pentru sesiuni de snorkeling, astfel încât să-ți arunci privirea și spre viața subacvatică.

În zbor, deasupra insulei

Nu-ți trebuie mai mult de o oră de zbor cu avionul pentru a surprinde, așa cum se cuvine, frumusețea naturală a acestei insule. Coasta Napali, canionul Waimea, golful Hanalei și cascadele singuratice, toate la un loc ți se dezvelesc sub ochii larg deschiși.

 

4. Molokai, insula ancestrală

Nu evita în vacanța din Hawaii insula Molokai, fiindcă aici ești cu adevărat aproape de spiritul nealterat hawaiian, de tradițiile și obiceiurile ancestrale, păstrate cu grijă de mai mult de jumătate din locuitorii insulei.

În Molokai, trecutul se conectează cu prezentul și lasă loc vieții trăite în ritmuri lente, oriunde ai ajunge, fie în Kaunakakai, principalul oraș și port, fie în Kalaupapa, așezarea istorică de la malul mării. Nici de pe această insulă nu lipsesc plajele impresionante, cum ar fi Papohaku, una dintre cele mai mari plaje cu nisip alb din Hawaii, pe care te pierzi în clipe de relaxare sub soare.

Insula văzută din elicopter

În cazul în care nu Molokai este locul în care te instalezi în vacanța din Hawaii, poate fi insula pe care o survolezi într-un zbor epic cu elicopterul, ce pornește din Maui, pentru a vedea, din aer, cele mai spectaculoase părți ale sale, într-o experiență senzațională.

Trimite prin poștă o nucă de cocos

Exact, Molokai este acel gen de insulă de pe care le poți face celor dragi surpriza de a le trimite prin poștă o nucă de cocos, desigur, doar după ce ajungi la oficiul poștal din Hoolehua, și neapărat după ce decorezi „coletul“ cu câteva timbre autohtone și desene inspirate.

 

5. Lanai, o insulă de intimitate

Vacanța în Hawaii continuă în Lanai, insula cu cea mai puțină populație, foarte aproape de Maui. În Lanai nu găsești agitație, doar câteva resorturi de lux situate în golful Hulopoe și în Lanai, singurul oraș de pe insulă, și drumuri accidentate ce te conduc fie de-a lungul Munro Trail, fie printre formațiunile stâncoase Keahiakawelo sau spre plaja sălbatică Polihua din nord. În Lanai, vacanța înseamnă aventură în intimitate.

Ia o lecție privată de tras la țintă

Un traseu cu 14 ținte artificiale te așteaptă pe dealurile împădurite din Lanai pentru o experiență inedită, în care înveți sau exersezi să tragi la țintă, desigur, după ce primești informațiile esențiale de a folosi în deplină siguranța arma pe care o primești.

Învață să tragi cu pușca

În vacanța din Hawaii ai ocazia de a învăța să tragi cu arcul, într-o lecție privată, în așa fel încât să experimentezi tehnicile de vânătoare folosite pe vremuri de populația indigenă. Trebuie doar să ajungi, condus de un ghid, în pădurile din Lanai, pentru a trăi această experiență antrenantă.

Dar în vacanță în Hawaii sunt încă și mai multe lucruri de făcut și de descoperit. Nu îți rămâne decât să te bucuri de mare, de soare, de briza blândă și de localnicii prietenoși – acestea sunt lucrurile cu adevărat memorabile, pe care le vei păstra o viață cu tine.

Si daca aceste experiențe te-au facut să visezi cu ochii deschisi la Hawaii te invităm să descoperi si alte propuneri din colecția Soare&mare.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.