Acasa Travel Moods Explorare 5 tururi cu experiențe inedite într-un sejur în Dubai

Travel Mood Explorare

5 tururi cu experiențe inedite într-un sejur în Dubai

Un sejur în Dubai îți dezvăluie frumusețea aparte a unui paradis artificial care își fascinează perpetuu vizitatorii. Descoperă acest loc prin intermediul unor experiențe autentice, care îți permit să cunoști în profunzime cultura locală.

Dubai atrage ca un miraj, iar un sejur în Dubai face ca mirajul să devină realitate. Ceea ce ieri părea o iluzie, astăzi este deja tradiție, fiindcă mâine înseamnă viitorul pe care inovația îl provoacă și căruia îi dă formă în acest oraș în continuă transformare.

Aici a fost posibilă sfidarea tuturor barierelor, pentru a ridica cea mai înaltă clădire din lume. Tot aici a fost construită prima insulă artificială din lume în forma unui palmier, iar inovațiile arhitecturale nu se opresc, fiindcă visul nu are granițe.

Da, orașul este cu adevărat spectaculos, așa că fii primul care se avântă în fluxul de experiențe senzaționale care așteaptă să fie trăit. Dar descoperă și ce au de oferit împrejurimile sale, mergi dincolo de granițe.

Aventurează-te în deșert sau în regiunile montane, descoperă adevărate fiorduri în cele mai neașteptate locuri, scrutează deșertul și cucerește înălțimile. Sunt multe de văzut dincolo de oraș, experiențe incredibile de trăit și senzații noi de descoperit într-un sejur în Dubai. 

Experiențe pentru travel mood explorare în sejur în Dubai

1. Aventuri în deșert

Odată ce ai ajuns în sejur în Dubai, simți chemarea continuă a deșertului, îți închipui cum întinderea nemărginită de nisip se lasă cuprinsă de un soare infinit, ale cărui raze urcă și coboară dună după dună, până când nimic nu scapă de lumina și de căldura sa strălucitoare.

Descoperă frumusețea pură a deșertului și aventurează-te într-o experiență unică, în care simțurile sunt provocate la maxim. Lasă mirajul deșertului să te învăluie în timp ce mergi într-un 4x4 și scrutezi cu privirea marea de nisip ce rămâne constantă în dimensiunea ei, oricât ai înainta. Și totuși, ajungi la o fermă tradițională de cămile, unde ai șansa să călărești pentru prima oară un astfel de exemplar, iar acest lucru face ca visul să se transforme în realitate. Dar nu te oprești aici, fiindcă deșertul cheamă din nou și călătoria continuă spre noi experiențe.

Urmează să faci sandboarding, așa că urcă-te pe placă și fii primul care cucerește dunele ce se ridică și coboară ca valurile unei mări agitate. Și continui să urci și să cobori până când soarele apune, înghițit cu totul în mijlocul deșertului sau undeva la marginea lui, într-un spectacol natural singular. Uite că așa a venit și timpul pentru o cină cu specific arăbesc, de care te bucuri din plin.

La final, urmărește un spectacol de dans tradițional în jurul unui foc de tabără, ce-și întinde limbile ici și colo, luminând mici fâșii din deșert și lăsând restul cerului înstelat, care s-a lăsat ca o cortină peste tine și peste tot.

2. Spre nordul îndepărtat al peninsulei Musandam sau în Norvegia Arabiei

O nouă experiență așteaptă să fie trăită într-un sejur în Dubai cu adevărat senzațional.

Fiindcă doar aici ai șansa să experimentezi contraste fascinante, să treci de la deșert la ocean și, continuând pe coasta Emiratelor, să te adâncești într-un peisaj montan desăvârșit. Da, este timpul să pornești într-o călătorie cu minivanul spre peninsula Musandam, o regiune muntoasă împărțită între Oman și Emiratele Arabe Unite. Mergi ce mergi și treci granița în Oman, iar drumul continuă pe coastă spre nord, acolo unde se află Khasab, capitala statului, cunoscută și ca Norvegia Arabiei.

Cum ajungi, urcă-te într-un dhow - o barcă tradițională cu pânze și pornește într-o croazieră incredibilă în ape ce-și schimbă repede culorile, trecând de la albastru la verde în ritmul în care te strecori printre vârfurile stâncoase, prin adevărate fiorduri.

Priveliștile spectaculoase se succed într-o frumusețe dramatică, iar șansele să vezi delfinii cum înoată în apele de turcoaz sunt extrem de mari. În curând ajungi pe o mică insulă stâncoasă, Insula Telegrafului, denumire ce vine de la postul de telegraf britanic care se afla aici la 1800.

Tot aici se află locul perfect pentru a înota și a face snorkelling. Sună incredibil, însă este adevărat! Snorkelling într-un sejur în Dubai! După aceasta, masa care te așteaptă îți hrănește toate simțurile, înainte de a porni pe drumul de întoarcere în Dubai.

pin icon

Citește și alte articole despre Dubai

3. Din Dubai spre Abu Dhabi

Deși te afli într-un sejur în Dubai, alege să descoperi și Abu Dhabi, într-o experiență de vacanță completă în Emirate. Mergi într-un tur care te poartă direct către oraș, acolo unde te așteaptă, pentru început, moscheea șeicului Zayed, o construcție impresionantă. Viziteaz-o și descoperă grandoarea acestui monument care a adunat în el toată frumusețea artistică a Islamului.

Călătoria continuă cu un tur panoramic al hotelului de lux Emirates Palace, cu cele 114 cupole magnifice și cu camerele sale ce nu fac rabat de la decorațiile din aur și marmură. De aici pornești spre un sat tematic, unde ai ocazia să cunoști moștenirea culturală a beduinilor, înainte de a începe marea aventură la cel mai mare parc tematic de interior din lume, ce poartă sigla Ferrari.

Trăiește senzația unică de a aluneca în rollercoaster-ul intitulat sugestiv Formula Rossa, ce gonește cu halucinanta viteză de 240 de km/h, încearcă simulatoarele de curse, întrece-te cu ceilalți cu carturile, vezi spectacole de dans și de acrobații și adâncește-te din ce în ce mai mult în lumea Ferrari, în timp ce testezi, ca un pilot adevărat, nenumăratele atracții ale parcului.

4. Un itinerariu unic în sejur în Dubai

Cum să faci să admiri toate locurile iconice ale orașului dintr-o dată, astfel încât să nu-ți scape nimic din ce e mai frumos și mai fascinant în acest sejur din Dubai? Cea mai bună soluție este să mergi într-un tur privat, pentru o experiență de vizitare care te poartă într-un itinerariu unic. Și, pentru a începe într-un mod cât mai spectaculos, prima destinație este faimoasă insulă în formă de palmier, Palm Jumeirah.

După ce traversezi tunelul subacvatic, ajungi la barajul de apă lung de 12 kilometri și descoperi fabulosul resort Atlantis, cu hotelul său magnific. Urmează Dubai Marina, portul din Dubai, de unde poate fi observată, dintr-o poziție avantajoasă, spectaculoasa linie a celor 260 de zgârie-nori ce se ridică spre cer.

De aici te îndrepți spre piața Madinat Jumeirah, ce aduce aminte de Veneția, datorită canalelor sale. Urci cu liftul cu viteza gândului la etajul 124 al impresionantei clădiri Burj Khalifa, de unde te lași acaparat de priveliștile văzute de la înălțimea uluitoare de 452 de metri. Spectacolul fântânilor și clădirea simbol a Dubaiului, Burj al Arab, în care te bucuri de băuturi fine la barul de la etajul 27, la 200 de metri deasupra pământului, după ce ai urcat cu liftul de sticlă, încheie acest tur senzațional.

5. Tradițiile orașului

Un sejur în Dubai nu poate să ignore zonele încărcate de tradiții și de obiceiuri fascinante. Pornește într-un tur ghidat, pentru a descoperi moștenirea culturală a orașului, care este impresionantă. După ce treci de frumoasa moschee Jumeirah și lași în spate zona Zabeel, plină de palatele magnifice ale șeicilor, ajungi în istoricul cartier Al Fahidi, ce te cucerește pe loc. Plimbă-te pe străzile pietruite și admiră-i arhitectura specifică, până ajungi la Muzeul Dubai, ce se află în fortul Al-Fahidi, o frumoasă construcție din anul 1787 și cea mai veche din oraș.

Aici descoperi galerii întregi ce recreează stilul de viață arab de altădată: case, moschee, inclusiv piețe. Mai departe, ai ocazia să experimentezi cum era traversat canalul cu apă sărată în trecut, așa că urcă-te într-o abra (barcă tradițională folosită drept feribot) și trăiește senzații unice.

Și dacă tot vorbim de tradiții, turul nu se poate încheia fără o vizită la un faimos souk (piață), pentru a vedea cu ochii tăi o frântură din felul în care se făcea comerț pe vremuri. Nu sta pe gânduri și lasă-te purtat de mirosul condimentelor frumos colorate în piața de condimente, sau de strălucirea bijuteriilor din aur, în piața de aur.

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Explorează și descoperă și să consulți zona de Experiențe pentru a descoperi și alte idei de activități interesante pentru vacanța ta.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.