Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Mergi într-un tur în Peninsula Musandam, recunoscută pentru frumusețea ei & numită și „Norvegia Arabiei“

Mergi într-un tur în Peninsula Musandam, recunoscută pentru frumusețea ei & numită și „Norvegia Arabiei“

26 Reviews

Dubai / Emiratele Arabe Unite

Durată: 9 ore

Furnizor:

Viator

De la 199

Scurtă descriere:

Lasă în urmă agitația din Dubai și mergi într-o excursie de o zi în idilica Peninsulă Musandam. Bucură-te de priveliștile montane și de cele de coastă în timp ce treci granița în Oman, de unde te îndrepți spre Khasab, aflat pe coasta de nord a Peninsulei Musandam, cunoscută și ca „Norvegia Arabiei“. Relaxează-te și admiră peisajul într-o croazieră de neuitat cu o barcă tradițională cu pânze (dhow), în timp ce înaintezi de-a lungul țărmurilor pline de vârfuri stâncoase și de golfulețe asemănătoare fiordurilor, scăldate în ape de o culoare albastru-verzuie. Uită-te după delfini, coboară ancora în apropierea aridei insule Telegraph, înoată, fă snorkelling și bucură-te de un bufet la bordul vasului, cu apă minerală din belșug.

Repere:

  • Excursie de o zi și o croazieră în Peninsula Musandam, cu plecare din Dubai, împreună cu un ghid local;
  • Admiră priveliștile plajelor aurii și ale munților în timpul călătoriei în Oman;
  • Bucură-te de o croazieră superbă de șase ore cu o barcă tradițională cu pânze (dhow) de-a lungul coastei din Musandam, cunoscută și ca „Norvegia Arabiei“;
  • Navighează în golfuri asemănătoare fiordurilor și treci de golfulețe și munți stâncoși;
  • Uită-te după delfini și oprește-te în apropierea insulei Telegraph, pentru a înota și a face snorkelling;
  • Ai parte de un prânz tip bufet, apă minerală și de echipament de snorkelling la bordul vasului;
  • Relaxează-te în timpul călătoriei, în timp ce te bucuri și de transfer dus-întors de la hotel.

La ce să te aștepți:

După ce ești luat dimineața de la hotel, călătorește de-a lungul țărmurilor din Emirate spre Peninsula Musandam. Parte din Oman, și totuși despărțită de Oman de teritoriile Emiratelor Arabe Unite, această regiune montană se află în partea de nord a Peninsulei Arabe. Treci granița în Oman și îndreaptă-te spre Khasab, mica sa capitală, ce are în fundal frumoșii munți. De aici, urcă într-un dhow tradițional și, cu pânzele în vânt, navighează de-a lungul spectaculoasei coaste din Musandam, numită și „Norvegia Arabiei“, datorită fiordurilor sale, munților arizi și apelor de turcoaz. Bucură-te de sucuri, apă minerală și fructe proaspete la bordul vasului și admiră peisajul magnific de pe puntea însorită sau umbrită a ambarcațiunii. Uită-te după delfinii jucăuși, știut fiind faptul că în apele din Musandam se găsește o populație semnificativă de delfini cu cocoașă și de delfini cu botul gros.

Cam pe la mijlocul croazierei, aruncă ancora în apropiere de mica insulă stâncoasă Telegraph. Înoată sau folosește echipamentul de snorkelling pentru a pluti deasupra apelor albastre și clare, cu ochii după bancurile de pești colorați, labride și pești papagal. Apoi, bucură-te la bordul vasului de un bufet arăbesc plin de preparate delicioase, cum ar fi pui la grătar, salate de paste, lipii și hummus, pe care le savurezi în peisajul însorit.

După-amiază, bucură-te de o nouă sesiune de înot și de snorkelling, după care navighezi înapoi spre Khasab, luând cu tine ultimele imagini ale frumoaselor țărmuri. După această croazieră de șase ore, îți iei rămas bun de la skipper și echipaj și călătorești înapoi în Dubai, de unde ești transportat la hotel. 

Vezi și alte experiențe din Dubai

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.