Acasa Travel Moods Explorare Vacanță Veneția: ce excursii poți să faci în zonă

Travel Mood Explorare

Vacanță Veneția: ce excursii poți să faci în zonă

Aflat în vacanță la Veneția, profită de proximitatea numeroaselor destinații uimitoare și pornește în excursii în zonă, care îți dezvăluie fațete complet noi ale frumuseții meleagurilor italiene.

O vacanță la Veneția nu se rezumă doar la a te bucura de palate, canale și de atmosfera de carnaval perpetuu a orașului ce se leagănă de atâta vreme în apele lagunei. Ci te îndeamnă să pornești în incursiuni spre mai departe, acolo unde ți se dezvăluie alte și alte locuri pitorești. Verona cea romantică, lacurile și vârfurile din Dolomiți sau muzeul Ferrari sunt doar câteva dintre atracțiile ce așteaptă să fie descoperite de ochii curioși.

Excursie în regiunea Veneto: descoperă frumusețea medievală a așezărilor din împrejurimile Veneției

Nu scăpa ocazia de a vizita, în vacanță la Veneția, așezările din regiunea Veneto, al căror farmec medieval te poartă într-o lume a cărei frumusețe se păstrează și astăzi. Pornește într-o excursie de o zi și descoperă încântătoarele orașe de pe dealurile din Veneto. Mai întâi, te oprești în satul Marostica, pentru o plimbare printre fermecătoarele străduțe medievale. În Asolo, orășelul cunoscut drept Perla din Veneto, descoperi grădini superbe și hoinărești printre printre vile istorice. În apropiere, la Bassano del Grappa, faci un tur ghidat și te bucuri de timp liber ca să faci cumpărături de la artizani. În Maser, admiri grandoarea Villei Barbaro, o proprietate istorică faimoasă, concepută de renumitul arhitect renascentist Andrea Palladio. Și, pentru a-ți încununa ziua, la final străbați podgoriile până la o cramă de Prosecco, unde savurezi un pahar cu faimosul vin spumant.

Excursie în munții Dolomiți: vezi lacul Santa Caterina și vestita stațiune Cortina d’Ampezzo

Vacanța la Veneția poate fi punctul de pornire al unei excursii fascinante în munții Dolomiți, listați în patrimoniul UNESCO, a căror frumusețe naturală merită explorată din plin. Călătoria te poartă spre nord și, în curând, ajungi în idilicul sat Pieve de Cadore, locul de naștere al pictorului renascentist Titian. După o scurtă oprire de cafea, continui spre două dintre cele mai frumoase lacuri din Italia, Santa Caterina și Misurina, perla Dolomiților. Fundalul cu cele trei vârfuri de munți, Tre Cime di Lavaredo, este cu adevărat răpitor. Fiindcă nu degeaba reprezintă unul dintre cele mai faimoase grupuri montane din Alpi. La final, te așteaptă stilata stațiune de schi Cortina d'Ampezzo, unde ai parte de timp liber pentru a te bucura de atmosfera sofisticată a locului.

Descoperă farmecul orașului Verona, cadrul piesei Romeo și Julieta a lui Shakespeare

Verona este un oraș incredibil, cu o istorie, arhitectură și cultură impresionante, de care poți să te bucuri într-o excursie de o zi memorabilă. Cum ajungi la Colle di San Pietro, vederile panoramice ale Veronei îți conferă imaginea de ansamblu a frumuseții care te așteaptă în oraș și vizitezi castelului care se înalță deasupra citadelei. De aici, o plimbare spre centrul Veronei îți dă ocazia să vizitezi amfiteatrul roman, ce datează din secolul I, unul dintre cele mai frumoase din Italia și printre cele mai celebre locuri unde se pun în scenă spectacole de operă. Apoi treci de Domul din Verona și intri în frumoasa bazilică a Sfintei Anastasia. Urmează cea mai celebră atracție a Veronei, casa Julietei din piesa lui Shakespeare, cu faimosul său balcon. În centrul istoric treci în revistă piețe și palate superbe și vezi faimoasele case Mazzanti, ale căror fațade sunt decorate cu fresce din secolul al XVI-lea. Casa lui Romeo, două arcuri celebre, Porta Borsari și Arco della Costa, mormintele familiei Scaligeri, turnul Lamberti și podul iconic Castelvecchio sunt alte atracții pe care le admiri alături de ghidul tău.

Excursie la muzeul Enzo Ferrari din Modena și la fabrica Lamborghini din Bologna

Mergi într-o excursie pentru a vedea cu ochii tăi locurile în care s-au născut cele mai faimoase branduri de mașini din lume, Ferarri și Lamborghini. Via Bologna, prima atracție pe care o vizitezi este Muzeul Enzo Ferrari, care se află în Modena, la doar 10 minute distanță de sediul Lamborghini. Aici ai ocazia să admiri cele mai interesante modele de Ferrari din toate timpurile, fără să stai la coada de la intrare. După ce te-ai bucurat din plin de experiența Ferrari, ești condus la sediul Lamborghini, unde te așteaptă un prânz bolognez special. Apoi, intri direct în lumea Automobili Lamborghini și vezi cele mai spectaculoase modele noi. Desigur, ai posibilitatea să rezervi și un tur al fabricii, pentru a avea acces și la celebrele linii de asamblare pentru Lamborghini Aventador și Huracan.

Croazieră spre insulele Murano, Torcello și Burano din laguna venețiană

Nu rata într-o vacanță la Veneția ocazia de explora unele dintre cele mai faimoase insule venețiene, cunoscute în toată lumea pentru meșteșugurile, peisajele pitorești și istoria lor specială. Mergi într-o croazieră spre insulele insulele Murano, Torcello și Burano și descoperă-le secretele și frumusețea. Prima oprire este insula Murano, uneori denumită Insula de sticlă, unde vizitezi una dintre cele mai celebre fabrici de sticlă din lume și ai ocazia să vezi artizanii la lucru. Apoi te îndrepți spre Torcello, cea mai veche dintre insulele locuite, și continui spre Burano, o insulă tipic pescărească, unde ies în evidență casele văruite în culori contrastante. Însă ceea ce i-a adus faima sunt meșteșugurile practicate aici, fiind locul în care admiri cele mai frumoase dantele și broderii, făurite de artizani iscusiți.

 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.