Acasa Travel Moods Explorare Vacanță la Paris: 7 idei pentru excursii de o zi

Travel Mood Explorare

Vacanță la Paris: 7 idei pentru excursii de o zi

Îmbogățește-ți vacanța la Paris cu excursii ce te poartă spre locuri de poveste, palate cu istorii copleșitoare, castele romantice, așezări în care se simte încă fiorul mistic al pelerinilor, dar descoperă și o gastronomie fabuloasă și câteva dintre cele mai bune vinuri din lume.

O vacanță la Paris îți oferă multe momente de bucurie, cât timp ești înconjurat de atât de multe atracții culturale, istorice și romantice care așteaptă să fie explorate, nemaivorbind de cea mai bună gastronomie din lume. Însă, dincolo de granițele orașului, te așteaptă o mulțime de experiențe fascinante, la capătul unor excursii de o zi care cu greu pot fi refuzate. Descoperă, admiră și adâncește-te în frumusețea și stilul de viață autentic franțuzesc.

1. Excursie de o zi la insula Mont Saint-Michel, inclusă în patrimoniul UNESCO

Alocă-ți timp în vacanța la Paris și mergi într-o excursie care te poartă spre Mont Saint-Michel, un sat inclus în patrimoniul mondial UNESCO, faimos pentru poziționarea sa pe o mică insulă stâncoasă. Drumul pitoresc urmează coasta Normandiei, oferindu-ți priveliști răpitoare. La sosire, un prânz delicios îți dă noi energii pentru un tur la pas ghidat pe insulă, un loc de pelerinaj în Evul Mediu, fiindcă aici se află faimoasa abație care, potrivit legendei, a fost ridicată în secolul VIII, când episcopul de Avranches a avut o viziune cu Arhanghelul Mihail. Vizitează frumoasa mănăstire, află-i istoria, admiră galeriile de coloane, meterezele și urmărește valurile ce se lovesc cu putere de insulă. Apoi, bucură-te de timpul liber pe care îl ai la dispoziție pentru a hoinări pe străzile satului, explorând magazinele cu suveniruri și bucurându-te de atmosfera idilică a micii așezări franțuzești.

2. Excursie în faimoasa regiune Champagne: vizită la două crame celebre și degustări ale celor mai bune șampanii din lume

În vacanță la Paris ai ocazia să afli direct de la sursă despre istoria și onoranta tradiție de fabricare a șampaniei. Mergi într-o excursie în vestita regiune Champagne și bucură-te de gustul desăvârșit al unora dintre cele mai bune șampanii din lume. Călătoria din Paris te poartă spre Reims, care, pe lângă faptul că este cel mai mare oraș din regiunea Champagne, are și o aură de sacralitate în istoria Franței, ca loc de încoronare a multor monarhi ai țării. Vizitezi celebra catedrală Notre Dame din oraș, în timp ce ghidul îți împărtășește istoria regilor încoronați aici. Apoi faci un tur al vestitelor crame G.H. Mumm, unde deguști Cordon Rouge, clasica șampanie Mumm, și afli despre felul în care această casă renumită produce șampanie folosind metode tradiționale de mai bine de 200 de ani. După un prânz opțional în Reims, următoarea oprire este idilicul oraș Epernay, unde vizitezi istoricele cramele Mercier, care produc șampanie din anul 1858, și te bucuri de o nouă degustare.

3. Vizitează Chambord, Cheverney & Chenonceau, trei dintre cele mai frumoase castele de pe valea Loarei

Nu rata o excursie senzațională pe valea Loarei, pentru a descoperi frumusețea desăvârșită a castelelor Chambord, Cheverney și Chenonceau, fără să pierzi timpul la cozile care se formează la intrare. Pe lângă faptul că ai parte de o călătorie pitorească, ai ocazia să fii martorul strălucirii aristocrației franceze, aflând detalii despre viața petrecută în aceste reședințe renascentiste. Castelul Chambord, o structură cu turnuri impresionantă, care se mândrește cu titlul de cel mai mare castel de pe Loara, te cucerește cu decorul opulent al camerelor sale și cu scara sa în spirală, mai ales că se presupune că Leonardo Da Vinci a fost cel care a proiectat interiorul castelului. Urmează să vizitezi Chateau de Cheverny, unul dintre cele mai frumos decorate castele de pe valea Loarei, cu o colecție de mobilier superbă, ce datează din secolul al XVII-lea, și Chateau de Chenonceau, castelul doamnelor, care se bucură de o poziționare privilegiată pe malul râului.

pin icon

Citește și alte articole despre Paris

4. Crame artizanale și podgorii renumite, într-o excursie de o zi în regiunea Burgundia

Mergi într-o excursie în regiunea Burgundia și descoperă unele dintre unele dintre cele mai faimoase podgorii din lume. Călătoria din Paris are ca destinație finală satul Chablis, renumit pentru soiul Chardonnay, unde, alături de un expert în vinuri, vizitezi o cramă artizanală renumită într-un tur privat de 90 de minute și deguști cele mai bune vinuri produse aici. După un prânz care te introduce în gastronomia tradițională burgundă, vizitezi o altă cramă, pentru o nouă degustare de vinuri, care te face să descoperi diferitele stiluri în care sunt produse aceste băuturi și să înțelegi acel „terroir“ (caracter) specific vinurilor din Chablis. La final, într-o plimbare în podgoriile Premier cru și Grand cru, îți este dezvăluită complexitatea procesului de management al unei podgorii și diversitatea uimitoare a solurilor.

5. Excursie la Château de Fontainebleau și Vaux le Vicomte, două castele tradiționale

Profită de vacanța la Paris pentru a vizita două dintre castelele tradiționale franțuzești care au aparținut reprezentanților aristocrației Franței. Excursia de o zi te poartă spre Fontainebleau, pentru a descoperi, mai întâi, opulența castelului Château Vaux le Vicomte, un edificiu baroc despe care se spune ca a inspirat construirea celei mai faimoase reședințe regale a Franței, palatul Versailles. Admiră interioarele bogate și pivnițele boltite, află povestea nefericită a celui care a comisionat construirea castelului și explorează domeniul vast al palatului, pierzându-te pe întinse peluze verzi, printre fântâni și flori.

Apoi îndreaptă-te spre Château de Fontainebleau, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, a cărui istorie începe din secolul XII. Singurul castel regal din Franța locuit fără întrerupere timp de 700 de ani te uimește cu arhitectura sa renascentistă, cu frescele de pe tavan, cu mobila de secol XV și detaliile sculptate în lemn, precum și cu grădinile și lacurile sale ornamentale.

6. Pe urmele lui Monet, într-o excursie la Giverny

Vizitează locul unde Claude Monet, renumitul reprezentant al mișcării artistice impresioniste de la sfârșitul anilor 1800, a trăit și a pictat de-a lungul multor ani. Pentru asta, pornește într-o scurtă excursie spre Giverny, unde se află casa faimosului pictor, și plimbă-te împreună cu ghidul prin grădinile decorate cu flori în culori vibrante, de care se ocupa cu pasiune. Pornește apoi spre iazul plin de nuferii care l-au inspirat atât de mult pe Monet și traversează podul japonez făcut faimos de picturile sale. La final, vizitează casa, restaurată pentru a înfățișa exact interiorul din perioada în care Monet a locuit aici, și vezi și atelierul artistului.

7. O vizită VIP la palatul Versailles: acces privilegiat în camerele regale

Vacanța la Paris nu se poate încheia fără o vizită la fabulosul palat Versailles, pe care ai ocazia să-l admiri la finalul unei scurte călătorii, într-un tur privat care-ți conferă acces și în camerele regale, de obicei închise publicului. Alături de ghid, eviți coada de la intrare și, pe lângă Sala Oglinzilor și două dintre apartamentele de stat, biroul consiliului și cabinetul regelui, te bucuri de acces exclusiv în camerele private ale lui Ludovic al XV-lea și Ludovic al XVI-lea. Admiră biblioteca lui Ludovic al XVI-lea, fostul salon de luat masa al lui Ludovic al XV-lea, camera cu ceas, unde vezi ceasul cu glob de cristal care înfățișează planetele ce se rotesc în jurul soarelui, și camera de colț, în care se află biroul lui Ludovic al XV-lea, despre care se spune că este una dintre cele mai prețioase piese de mobilier de pe pământ. Mai departe, turul continuă spre una dintre alte două atracții de la Versailles, în funție de preferințe. Fie vezi Capela Regală, fie Opera Regală. Poate ai noroc să prinzi și unul dintre evenimentele de vară speciale ce au loc în grădină: spectacolul grădinilor muzicale sau pe cel al fântânilor.

 

Dacă ți-am trezit interesul pentru astfel de tururi te invităm să descoperi și alte idei din colecția Explorează și descoperă.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.