Acasa Travel Moods Evadare Sejur Barcelona – 10 experiențe memorabile pentru a simți pulsul orașului

Travel Mood Evadare

Sejur Barcelona – 10 experiențe memorabile pentru a simți pulsul orașului

Alege, în sejur în Barcelona, să faci doar acele lucruri care îți plac, te încântă și te provoacă să cunoști latura mai puțin turistică a unei destinații atât de populare.

Un sejur în Barcelona este un prilej să te bucuri de un oraș pe care poate că l-ai mai cunoscut, dar în care îți face plăcere să te întorci, ca să te cufunzi în atmosfera relaxată, să lenevești pe plajă, la soare, sau să te bucuri de mâncare și de tradițiile care marchează o metropolă cosmopolită și modernă.

Dacă te găsești într-un travel mood de evadare, Barcelona este locul unde trebuie să fii – și avem o mulțime idei despre cum ai putea să îți petreci timpul. Citește-le mai jos!

Cum ajungi

Nimic mai simplu să ajungi într-un sejur la Barcelona, mai ales că acum numeroase companii organizează zboruri către capitala catalană.

Din aeroport, ai opțiunea unui transfer public sau a unui taxi pentru a ajunge cât mai curând în oraș și a începe marea evadare.

Experiențe pentru travel mood evadare în sejur în Barcelona

1. Fotogenica Barcelona, din toate unghiurile

Evadează din cotidian, în sejur în Barcelona, într-o experiență în care vezi orașul pe jos, dar și din aer sau de pe apă, din toate unghiurile posibile.

Mai întâi te plimbi prin centrul vechi, ca să trăiești atmosfera cartierului gotic și să treci pe la superba Catedral la Seu, cartierul evreiesc, apoi pe Rambla și prin piața La Boqueria, cu standurile ei colorate, doldora de fructe, legume și pește.

Mai târziu, vechiul port te cheamă pentru o croazieră la bordul unei ambarcațiuni ce taie apele, propulsată de puterea vântului și a energiei solare, în timpul căreia te delectezi în bătaia brizei privind spre orașul de coastă ce se îndepărtează, ajungând un contur care traversează orizontul cu clădirile sale istorice sau moderne.

Dar încă nu ai epuizat unghiurile din care poți admira mirajul Barcelonei, așa că, imediat după ce ai acostat, te deplasezi către un heliport, unde te urci în elicopterul ce te ridică deasupra bătrânului oraș, a portului său, a satului olimpic și privești fascinat panorama.

2. Savoare în La Boqueria

Mâncarea este o parte esențială din experiența ta într-un sejur în Barcelona, și cea mai interesantă modalitate de a descifra creativitatea culinară a catalanilor e printr-un tur savuros ce te duce mai întâi în La Boqueria, piața locală ce atrage chefi cu multe stele Michelin, dar și gospodine ce pregătesc mesele zilnice pentru familiile lor.

Piața este locul perfect în care să simți aromele Barcelonei și să înțelegi astfel diversitatea ei gastronomică și evenimentele istorice care au influențat-o, iar faptul că te afli în compania unui chef expert sau un critic de mâncare e un avantaj major. Alături de el explorezi piața.

Tejghelele acoperite cu gheață și cu toate felurile de fructe de mare, ciupercile proaspăt culese, bucățile generoase de jamon te ademenesc din toate direcțiile, deci nu e de mirare că turul va fi întrerupt de degustări de tapas de-a lungul cărora afli despre cum relieful zonei și poziționarea ei geografică a influențat felul de a mânca al catalanilor.

Inventivitatea lor nu are limite când vine vorba de bucătărie, dar ai ocazia să experimentezi asta la finalul turului, când, pe străzile pietruite din El Raval, treci printre restaurante cu istorie și tot felul de locuri unde se gătește profitând de proximitatea pieței.

pin icon

Citește și alte articole despre Barcelona

3. Cu avânt, pe bicicletă

O jumătate de zi prin Barcelona, pe bicicletă, poate părea o experiență extenuantă, dar nu-ți face griji.

Efortul pe care îl depui în acest tur va fi minim – pentru că te plimbi prin centrul orașului alături de alții și faci dese opriri ca să admiri peisajul urban spectaculos pe care îl oferă Barcelona.

Legendara Sagrada Familia, catedrala nici azi terminată a lui Gaudi, e locul în care te odihnești o vreme, uluit de ambiția proiectului monumental al arhitectului și de felul în care, după atâta vreme, biserica se conturează atât de complexă pe cerul capitalei catalane.

Place Sant Jaume, cu atmosfera sa prietenoasă, prilejuiește o altă oprire. Apoi pedalezi spre Arcul de Triumf,

construit drept calea principală de acces spre expoziția mondială din 1888 de către Josep Vilaseca i Casanovas.

La Catedral de Seu, vechea catedrală a cărei fațadă gotică a fost construită abia în secolul al XIX-lea, e o altă oprire esențială. Iar după ce ai pedalat suficient și ai văzut cât să îți ajungă, te îndrepți spre mare, unde zăbovești pe plajă și, dacă ai norocul de o zi frumoasă, nimeni nu te oprește să nu faci o baie.

4. Prin oraș, pe motocicleta cu ataș

Unul dintre cele mai amuzante moduri de a vedea orașul într-o lumină nouă în sejur la Barcelona este din atașul  unei motociclete din cel de-al doilea Război Mondial, alături de o localnică.

În felul acesta te deplasezi către cele mai faimoase atracții turistice ale orașului, dar ține minte că turul poate fi complet personalizat, așa încât îi poți cere ghidei să te conducă unde îți dorești. Pe traseul clasic se află Placa de Catalunya, uriașa piață centrală a orașului dominată de statui, fântâni și stoluri de porumbei, unde vechiul cartier gotic își dă întâlnire cu arterele mai moderne.

Apoi traversezi Passeig de Gracia, mergi spre Arcul de Triumf atât de ornamental și, în final, către plajă, acolo unde duc toate drumurile catalanilor. Atmosfera vibrantă de pe La Rambla, detaliile uimitoare ale clădirilor lui Gaudi, poveștile despre istoria orașului, nimic nu îți scapă pe parcursul acestui tur inedit!

5. Un tur gastronomic, zece degustări

Dacă vrei să evadezi într-o lume a gusturilor în sejur la Barcelona, avem o idee pentru tine! Pornește într-un tur  culinar alături de un localnic și experimentează cele mai savuroase arome ale orașului. Călătoria ta gastronomică începe la un bar deținut de o familie, preferat de catalani pentru tradiționalele Churros și pentru băuturi.

Apoi te poartă spre Raval, unde te așteaptă un pahar de Leche Merengada, băutura tradițională din lapte, ou și scorțișoară. Urmează cel mai vechi bar în aer liber din Barcelona, și o porție zdravănă de Patatas Bravas. Dar și un pahar rece de vin, numai bun după efort, în Barra de Ferro.

De-a lungul experienței, pe care o personalizezi în funcție de preferințele tale, deguști șapte preparate tradiționale și trei băuturi cu arome hispanice, și ești însoțit de un pasionat de mâncare.

6. O lecție de gătit ca la carte

Pregătește o cină cu patru preparate alături de un chef local într-un curs ce dezvelește secretele și aromele gastronomiei din Barcelona.

Nu e musai să fii un expert sau un pasionat când ajungi în mica școală complet echipată ca să-ți ofere doar delicii. Mai întâi te ocupi de două aperitive clasice, precum legume de sezon cu sos romesco sau supă de ardei gras cu cod și șofran.

Apoi treci la felul principal care, în funcție de sezon și de preferințele tale, poate fi o friptură de vită sau o paella incredibilă, și în final pregătești și un desert senzațional, fie el crema catalana sau arroz con leche.

De-a lungul cursului, afli tot felul de detalii despre perspectiva locală asupra ingredientelor și combinării lor, pentru ca, la final, să savurezi, alături de grupul intim din care faci parte, preparatele, acompaniate de un delicios și binemeritat pahar de vin.

În plus, primești și rețetele pe care le-ai transformat într-un adevărat festin, ca să te ajute să replici masa catalană la tine acasă.

7. Propria ta sticlă de cava în sejur în Barcelona

Cava, sau așa-zisa șampanie spaniolă, este un vin la fel de special și cu o origine la fel de strictă ca și spumantele franțuzești și italiene, iar când vine vorba să îl cunoști mai bine, o simplă degustare nu e de ajuns.

Mai degrabă încearcă, dacă tot te afli într-un sejur în Barcelona, o experiență care te provoacă să îți faci singur propriul vin.

Ghidul te conduce la Avinyonet del Penedes, unde vizitezi una dintre cele mai inovatoare crame în care se produce cava și unde ai ocazia să cunoști pașii (și să iei parte la ei) prin care se produce cava. E ceva de muncă, dar pleci acasă cu propria sticlă de spumant spaniol.

Iar ca să te relaxezi după, bucură-te de atmosfera catalană rurală – mergi la o Masia (o fermă tipică) unde servești prânzul, însoțit, firește, de un pahar de cava, iar apoi te relaxezi în piscina dintre vii și munți, înainte de a te întoarce în Barcelona.

8. Tapas, vin și atmosferă catalană

E greu să nu te îndrăgostești, în sejur la Barcelona, de atmosfera orașului și de savorile ei mediteraneene atât de complexe. Un tur cu un localnic ți le dezvăluie pe toate, purtându-te prin localuri care servesc cele mai aromate pintxos și tapas, astfel încât să deguști patru pahare de vin din Catalunia și patru snack-uri tradiționale.

Petrece o seară memorabilă, în compania prietenilor tăi, și află cum s-au născut Pintxo, micile îmbucături aranjate sofisticat pe o frigăruie încât fiecare să formeze un amestec complet de ingrediente. Mergi doar în locurile mai puțin turistice, ca să le trăiești atmosfera autentică și să îți bucuri papilele cu gustul licorilor extrase din strugurii Tempranillo sau Xarel lo.

Află despre tradiția vinurilor și podgoriilor din regiune, și pierde-te în viața de noapte din Barcelona.

9. O noapte de flamenco

Vârtejul amețitor al celui mai pasional dans spaniol te zăpăcește, într-un sejur în Barcelona, dar știi că nu-i poți rezista. Ia parte la o experiență incredibilă la legendarul Tablao Cordobes, unde îi aplauzi din răsputeri pe dansatorii care îți fac o demonstrație de virtuozitate, talent, pasiune și agilitate.

Pe Rambla, chiar în centrul orașului, simți că faci parte din cultura spaniolă pe parcursul unei cine cu paella și sangria, la finalul căreia ai parte de un moment de-a dreptul magic, pe măsură ce luminile scad și scena este cucerită de dansatori. De aici, ritmul, muzica, imaginația, viteza performerilor îți definesc seara și o transformă într-o amintire pentru o viață.

10. Cu balonul peste Catalonia

Barcelona e un oraș care place privirii, cu aerul său de vacanță imprimat de conjuctura geografică atât de favorabilă. Dar e și mai plăcut de observat de sus, din zborul lin al unui balon cu aer cald.

Cucerește înălțimile, pornind dis de dimineață din centrul Barcelonei, către câmpul de lansare. Odată îmbarcat, plutește pe curenți observând Pirineii, Montserrat, Marea Mediterană, Montseny și, în zilele bune, chiar orașul.

Iar după un asemenea zbor, îți poți continua ziua cu un brunch și un pahar de șampanie – o răsplată binemeritată pentru curajoșii dispuși să se treazească devreme ca să se aventureze în văzduh.

Ai nevoie și de alte idei pentru următoarea ta evadare? Consultă secțiunea Experiențe, citește și alte articole din colecția Meriți o pauză și alege ceea ce iți dorești să experimentezi!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.