Acasa Travel Moods Evadare Sejur în Bruxelles, centrul vibrant al Europei

Travel Mood Evadare

Sejur în Bruxelles, centrul vibrant al Europei

Un sejur în Bruxelles te îndeamnă să experimentezi orașul divers și fascinant, să îi savurezi gusturile și aromele și să te bucuri de neașteptatele sale surprize.

Într-un sejur în Bruxelles ai posibilitatea să descoperi orașul altfel. Asta înseamnă să te abați de la traseele turistice clasice și să trăiești doar acele experiențe care, pentru un travel mood evadare, au puterea de a declanșa emoții autentice în interacțiunea cu oamenii și cu locurile mai puțin știute în care ajungi, pentru a le afla poveștile mai mult decât interesante.

Doar așa te poți adânci în atmosfera dinamică și multiculturală a unei urbe istorice și moderne deopotrivă, care știe să prețuiască cultura, dar și umorul, care iubește berea, dar și mâncarea. Desigur, într-o astfel de abordare nu sunt excluse obiectivele majore, căci, într-un fel sau altul, ajungi la ele, însă secretul stă în felul în care îți dorești să abordezi orașul în pauza pe care ți-ai acordat-o și pe care o meriți din plin.

Cum ajungi

Alege dintre cele mai bune variante de zboruri directe din România pe care le oferă companiile aeriene Wizz Air, Blue Air și Ryan Air, inclusiv Tarom. Transferul de la aeroport în oraș poate fi realizat cu autobuzul, trenul sau cu taxiul, și îți recomandăm să consulți pagina oficială a aeroportului din Bruxelles, pentru mai multe informații.

Experiențe autentice pentru travel mood evadare în sejur la Bruxelles

1. Descoperă orașul într-un mod alternativ, alături de un localnic

Într-un sejur în Bruxelles în care îți dorești să descoperi orașul într-un mod cu totul special, să-i cunoști adevăratele povești, dar și anecdotele care îi definesc spiritul, cel mai indicat este să pornești într-un tur alături de un localnic, a cărui dragoste pentru capitala Belgiei te ghidează spre cele mai populare cartiere și atracții.

Vezi Palatul de Justiție, o clădire imensă cu o arhitectură impresionantă, Grand Place, celebra piață inclusă în patrimoniul UNESCO, cu clădirile istorice superbe care o înconjoară, Manneken Pis, faimoasa statuie care evocă umorul belgian, dar și multe alte locuri reprezentative, cum ar fi clădirea bursei sau Place St. Catherine, cu biserica sa care impresionează prin accentele romanești, gotice și renascentiste, dar și cu magazinele, barurile și restaurantele din zonă.

2.Plimbă-te cu un tuk-tuk în inima orașului

Bucură-te de o experiență specială în sejur la Bruxelles și plimbă-te cu un tuk-tuk, fiindcă este amuzant și cumva ieșit din comun pentru o capitală europeană. Poți să alegi dintre mai multe tururi de vizitare, fiecare cu atracțiile sale de nerefuzat.

De exemplu, un traseu te poartă în inima istorică a orașului, unde vizitezi monumentele simbolice ale vechiului Bruxelles, un altul în zona în care instituțiile europene își au cartierul general, în timp ce un al treilea combină cele două zone într-o singură aventură de neuitat.

pin icon

Citește și alte articole despre Bruxelles

 

3. Mergi într-un tur al benzilor desenate

Printre atracțiile mai puțin știute ale orașului se numără personajele celebre ale benzilor desenate, zugrăvite pe pereții clădirilor din Bruxelles, care surprind cum nu se poate mai bine felul în care oamenii prețuiesc umorul.

Trebuie doar să pornești în căutarea eroilor preferați, să colinzi străzile și să ajungi în locurile unde poți admira aceste lucrări de artă urbană cu totul speciale. De la Tintin și până la Asterix și Obelix, sunt atât de multe desene încât chiar ai nevoie de o hartă pentru a-ți stabili itinerariile preferate.

4. Pe bicicletă, într-un oraș fără secrete

Un tur ghidat pe bicicletă se înscrie în rândul acelor experiențe care te fac să te simți ca un localnic și să descoperi într-un mod cât mai plăcut orașul, în toată profunzimea sa.

În doar trei ore și jumătate ajungi în locuri emblematice, te strecori pe străzi neștiute, admiri clădiri, biserici, palate și monumente fascinante, treci de piețe de o frumusețe aparte, tai parcuri verzi și liniștite, cu grădini și fântâni elegante, și continui să pedalezi. Într-un cuvânt, explorezi orașul în continuă mișcare și-l dezgolești de secrete.

5. În căutarea gustului desăvârșit al berii belgiene

Într-un sejur în Bruxelles faimoasa bere belgiană te îmbie să mergi într-un tur pentru a-i descoperi aromele și tăria care îi descriu perfecțiunea. Alături de un mare cunoscător și iubitor de bere, pornește într-o aventură în centrul istoric al orașului, în care nu doar că îți educi gustul, pentru a surprinde caracterul berii belgiene, însă ai ocazia să pătrunzi și în atmosfera barurilor și tavernelor, pentru a te familiariza și cu scena locală.

Învață să faci diferența între diferitele tipuri de bere, află despre modul unic în care este fabricată și în curând înțelegi de ce gustul unic al berii belgiene o face să se diferențieze de toate celelalte beri din lume.

6. Cu trăsura în sejur în Bruxelles

Că tot vorbim de experiențe inedite într-un sejur la Bruxelles, o plimbare cu trăsura în centrul vechi nu doar că este posibilă, ci este și un mijloc de transport elegant, care te transpune, într-un mod cât mai autentic, în istoria bogată a orașului, pentru care stau mărturie palatele, piețele și clădirile ce sunt aici din timpuri imemoriale.

Pornește pe străzile pietonale în ritmul superbilor cai, află poveștile locurilor pe care le vizitezi și lasă-te copleșit de frumusețea momentului.

7. Ia masa acasă la o localnică

O experiență culinară desăvârșită te așteaptă în locuința modernă a unei localnice, a cărei pasiune pentru gastronomia internațională a determinat-o să îmbine influențele belgiene cu trendurile actuale, pentru a ajunge la o serie de preparate delicioase, prezentate în stil gourmet.

Și este fericită să le împartă cu tine în cadrul unui mese ce include un meniu bogat, format dintr-un hors d'oeuvre tipic, un starter, felul principal și desert. Fiecare preparat te surprinde cu aromele sale perfect echilibrate, ce-i dau un gust deosebit, care-ți răsfață poftele. Bucură-te de masă și trăiește clipe memorabile în compania unei gazde agreabile, gata să-ți recomande cele mai bune restaurante din oraș și să te încânte cu entuziasmul pe care-l manifestă pentru mâncare.

8. Cât mai multă ciocolată

Ciocolata belgiană este atât de bună încât te îndeamnă să-i afli secretele într-o experiență extrem de dulce, care te poartă, alături de un ghid, pe străzile ce ascund buticurile cochete în care se vinde cea mai bună ciocolată din Bruxelles. Prima oprire este la cel mai vechi magazin de ciocolată din țară, unde te bucuri de gustul de neuitat al celebrelor praline belgiene.

De aici încolo, pofta pentru ciocolată te ghidează spre alte buticuri în care deguști o serie de specialități din ciocolată, atât de bune și de delicate încât te bucuri să afli că urmează să participi și la un workshop, pentru a vedea cu ochii tăi întregul proces prin care sunt create aceste minunății. Mai mult, sub îndrumarea unui ciocolatier, ai șansa să combini aromele care îți plac, pentru a obține propriul produs de ciocolată, pe care îl devorezi apoi cu poftă.

9. Descoperă berăria cu cele mai multe beri din lume

Ai avut ocazia în acest sejur în Bruxelles să experimentezi gustul unic al berii belgiene, însă cât timp orașul ascunde o berărie care se mândrește cu un record Guinness, câștigat în anul 2004 pentru cele 2004 de beri diferite pe care le oferea la acel moment, noi zicem că merită să o descoperi.

Este vorba despre Delirium Cafe, un loc unic în lume, care te așteaptă azi cu peste 3.000 de beri. Cu așa colecție impresionantă, nimeni nu ne poate opri să comparăm berăria cu un adevărat loc de pelerinaj al iubitorilor de bere din toată lumea. În rest, cuvintele sunt de prisos!

10. Fă cunoștință cu viața de noapte în sejur în Bruxelles

Un sejur în Bruxelles nu este complet fără a gusta puțin și din viața de noapte a capitalei Belgiei. Cel mai indicat este să pornești într-un tur alături de un localnic, care știe unde se desfășoară adevărata scenă de noapte, ce

ascund barurile și cluburile hip ale orașului, pe care ar fi greu să le descoperi altfel. Mergi din bar în bar, bucură-te de băuturi speciale, de shoturi gratis și, la final, participă la o petrecere memorabilă într-un club în care distracția ține până la primele ore ale dimineții.

Ai nevoie și de alte idei pentru următoarea ta evadare? Consultă secțiunea Experiențe, citește și alte articole din colecția Meriți o pauză și alege ceea ce iți dorești să experimentezi!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.