Acasa Experiențe de călătorie Vizitează fără să stai la coadă Vizitează Palatul Versailles într-un tur VIP ce îți asigură accesul în zona camerelor regale, închise în mod normal publicului

Vizitează Palatul Versailles într-un tur VIP ce îți asigură accesul în zona camerelor regale, închise în mod normal publicului

509 Reviews

Paris / Franta / Europa

Durată: 6 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 250

Scurtă descriere:

Admiră Palatul Versailles în stil regal, într-un tur cu un mic grup, care include și o vizită privată în camerele regale. În mod normal, acestea nu sunt deschise publicului, dar cu acest tur VIP exclusiv vezi biblioteca privată a lui Ludovic al XVI-lea și intri în palat pe o ușă de intrare separată, evitând coada de la intrare. Mai mult, explorezi Sala Oglinzilor și două dintre apartamentele de stat la începutul programului de vizitare a palatului, înainte de a deveni prea aglomerat. Turul este limitat la 16 persoane și oferă acces prioritar.

Repere:

  • Alege un tur VIP al Palatului Versailles, care include și vizitarea camerelor regale private;
  • Primește acces exclusiv în camerele regale private ale lui Ludovic al XV-lea și Ludovic al XVI-lea, care, de obicei, nu sunt deschise publicului;
  • Tur într-un grup mic, limitat la 16 persoane, pentru a asigura o experiență mai intimă;
  • Folosește biletul cu ajutorul căruia sari peste coada de la intrare și ai acces prioritar în palat, pe o ușă de intrare separată;
  • Bucură-te de o pauză dulce la restaurantul ORE al lui Alain Ducasse;
  • Admiră grădinile de la Versailles la finalul turului și, în timpul verii, bucură-te de spectacolul oferit de fântânile sau de grădinile muzicale;
  • Experimentează palatul inclus în patrimoniul mondial UNESCO;
  • Mergi într-un tur ghidat în două dintre camerele apartamentelor de stat și în Sala Oglinzilor (deschise publicului larg) imediat ce palatul își începe programul de vizitare.

La ce să te aștepți:

Urcă la bordul unui minivan confortabil în centrul Parisului, de unde începi să călătorești spre vest, pentru un tur privat la Palatul Versailles. La sosire, oprește-te pentru o cafea și un croissant la o cafenea din apropiere (incluse în prețul turului), înainte de a te întâlni cu ghidul la o ușă separată de la intrarea în palat. Acolo vei trece de lungile cozi de la intrare și vei intra direct cu ajutorul biletului tău de acces prioritar.

Începe-ți vizita de la Palatul Versailles cu două dintre cele 17 camere ale apartamentelor de stat, biroul consiliului și cabinetul regelui, înainte să devină prea aglomerate. Apoi vizitează Sala Oglinzilor, pe care de asemenea o vezi înaintea mulțimilor. Admiră extravaganța sălii, cu un perete placat cu 357 de oglinzi și cu celălalt plin de ferestre.

De aici, urmează-ți ghidul dincolo de frânghiile de catifea spre camerele regale, care în mod normal nu sunt accesibile. Camerele lui Ludovic al XV-lea și Ludovic al XVI-lea pe care le admiri sunt:

  • biblioteca lui Ludovic al XVI-lea, unul dintre spațiile sale preferate;
  • fostul salon de luat masa, în care Ludovic al XV-lea oferea ospețe importante nobililor;
  • camera cu ceas, unde vezi ceasul cu glob de cristal care înfățișează planetele ce se rotesc în jurul soarelui;
  • camera de colț, în care se află biroul lui Ludovic al XV-lea, despre care se spune că este una dintre cele mai prețioase piese de mobilier de pe pământ.

Mai departe, turul continuă spre una dintre alte două atracții de la Versailles, în funție de preferințe. Fie vezi Capela Regală, în care cea mai mare parte din arta expusă este dedicată temei ce glorifică proveniența divină a regilor, fie Opera Regală. Cea din urmă a fost construită în anul 1770 pentru a sărbători mariajul dintre Ludovic al XVI-lea și Maria Antoaneta.

Cu aceasta se sfârșește turul ghidat al Palatului Versailles. Ai ocazia să-i soliciți ghidului orice informație dorești sau recomandări pentru restul vizitei tale, pe care poți să-l petreci în mai multe feluri. Te poți întoarce să vezi celelalte 15 camere ale apartamentelor de stat sau să iei o pauză de masă la restaurantul din interiorul palatului, Angelina (pe propria cheltuială). Poți explora întinsele grădini ale palatului Versailles sau cel puțin o parte dintre cele 800 de hectare ale lor.

În funcție de anotimp, poate ești suficient de norocos să vezi unul dintre evenimentele de vară speciale ce au loc în grădină - spectacolul grădinilor muzicale sau pe cel al fântânilor. De asemenea, în grădini se află un mic restaurant popular, La Petite Venise, amenajat în spațiile în care erau, cândva, fostele grajduri regale din apropiere de Grand Canal. Aici îți vei întâlni ghidul pentru călătoria de întoarcere în Paris, după ce îți vei fi terminat turul și, de asemenea, ești oricând binevenit să iei masa la restaurant, înainte de a porni spre Paris, dacă dorești.

Vezi și alte experiențe din Paris

Vizitează fără să stai la coadă

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.