Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Vizitează două castele franțuzești tradiționale: Chateaux de Fontainebleau și Vaux le Vicomte

Vizitează două castele franțuzești tradiționale: Chateaux de Fontainebleau și Vaux le Vicomte

218 Reviews

Paris / Franta / Europa

Durată: 9 ore

Furnizor:

Viator

De la 79

Scurtă descriere:

Mergi într-o excursie de o zi din Paris la Fontainebleau, pentru a vizita două castele care au aparținut cândva membrilor extravagantei aristocrații a Franței. Mai întâi, explorează Château Vaux le Vicomte, despre care se spune că a fost o sursă de inspirație pentru construirea palatului Versailles. Apoi îndreaptă-te spre Château de Fontainebleau, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, a cărui istorie începe din secolul XII. Ai timp liber să vizitezi fiecare castel, pe cont propriu, ajutat de ghidul audio, pentru a admira arhitectura ornamentală și grădinile opulente.

Repere:

  • Vizitează două castele într-o excursie de o zi din Paris;
  • Descoperă opulența castelului Vaux le Vicomte și admiră exterioarele extravagante care au dus la încarcerarea proprietarului palatului;
  • Ascultă poveștile despre regalitatea franceză în căștile audio, în timp ce explorezi Château Fontainebleau, un monument inclus în patrimoniul UNESCO;
  • Petrece timpul liber într-un mod plăcut, în grădinile celor două palate;
  • Transport din Paris cu un autocar de lux.

La ce să te aștepți:

Excursia ta de o zi începe odată cu plecarea din Paris, la bordul unui autocar de lux, cu care călătorești 55 de kilometri spre Château Vaux le Vicomte, un castel baroc despe care se spune ca a inspirat construirea celei mai faimoase reședințe regale a Franței, palatul Versailles. Când ajungi, ești liber să-l explorezi independent, folosindu-te de ghidul audio pe care îl primești. Vezi interioarele îngrijite și pivnițele boltite și află informații despre omul din spatele acestui palat, Nicholas Fouquet, care a fost ministrul de finanțe al regelui Ludovic al XIV-lea. După ce Fouquet a comisionat construirea castelului Vaux le Vicomte unui arhitect renumit, regele s-a înfuriat și l-a trimis pe ministru la închisoare.

După ce ai terminat de vizitat interiorul, ieși pentru a descoperi cele 40 de hectare de teren ale castelului, pe care se află fântâni, flori și întinse peluze verzi. Dacă ți se face foame, ia ceva de la cafeneau domeniului (pe propria cheltuială), înainte de a reveni la autocar.

Apoi pornește spre sud, spre Château de Fontainebleau, singurul castel regal din Franța locuit fără întrerupere timp de 700 de ani. Cu arhitectura sa renascentistă, cu frescele de pe tavan, cu mobila de secol XV și detaliile sculptate în lemn, acest monument inclus în patrimoniul mondial UNESCO reprezintă o alternativă de vizitare a palatului Versailles. Fă turul interioarelor de unul singur, cu ajutorul ghidului audio, și ascultă poveștile despre figurile regale franceze care au locuit cândva aici. Castelul Fontainebleau are, de asemenea, grădini întinse și lacuri, așa că acordă-ți timp pentru a le colinda, înainte de ajunge la autocar, pentru călătoria de întoarcere în Paris, unde turul tău de o zi ia sfârșit.

Vezi și alte experiențe din Paris

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.