Acasa Travel Moods Mixt Vacanță în Bali: descoperă o destinație ideală în 10 experiențe definitorii

Travel Mood Mixt

Vacanță în Bali: descoperă o destinație ideală în 10 experiențe definitorii

În vacanță în Bali, ai mai multe de făcut decât să te relaxezi la soare sau să te bucuri de plajă. Alege să trăiește experiențe care îți arată această destinație în toată splendoarea ei.

O vacanță în Bali te invită să te relaxezi, e adevărat, dar și să cunoști o insulă fabuloasă, în care cultura locală concurează cu farmecul peisajelor desprinse parcă din ilustrate. Combină zilele tradiționale de vacanță lejeră cu experiențele care îți fac șederea aici de neuitat, introducându-te în viața locală și dezvăluindu-ți ritmul ei memorabil. Am selectat pentru tine 10 experiențe de încercat.

1. Descoperă frumusețea naturală și cultura autentică a regiunii Ubud

Cultura balineză are un farmec irezistibil, care nu doar că atrage, ci îți oferă și o experiență de viață memorabilă, autentică, cât timp te afli în vacanță în Bali. Descoperă-i dimensiunea magnetică într-o excursie privată de o zi, care te poartă în frumosul peisaj din Bali, fără să ratezi câmpurile de orez din Tegalalang, cunoscute pentru sistemul balinez tradițional de irigație, subak, folosit încă din secolul al VIII-lea. Alături de un istoric de artă local, explorează satele de artizani din Ubud, cum ar fi Mas, Celuk și Tohpati, întâlnește lucrătorii în lemn, argintarii și artiștii în tehnica batik, care au făcut aceste așezări atât de faimoase. Și nu te opri.

Mergi la o plantație de cafea, pentru a înțelege procesul de fabricație a faimoasei cafele din Bali, Luwak, una dintre cele mai scumpe din lume.

Iar, la final, o vizită la templul Tanah Lot, ce se ridică pe o stâncă în mare, îți încununează ziua și-ți oferă momente de liniște și spiritualitate, pe fundalul unui apus de soare copleșitor.

 2. Vezi răsăritul de soare din vârful muntelui Batur și explorează craterul vulcanului încă activ

Poți să spui că întreaga vacanță în Bali ține de domeniul spectaculosului, fiindcă această destinație este atât de ofertantă în frumusețe încât mirarea devine o stare de fapt. Iar un răsărit surprins din vârful vulcanului Kintamani de pe muntele Batur este o experiență care îți dezvăluie nu doar un munte sacru, cum afli de la ghidul care te însoțește, ci un peisaj suprarealist. Mergi într-o drumeție în care efortul depus la urcarea spre vârf este răsplătit cu cele mai frumoase vederi luminate de primele raze ale dimineții.

Privește răsăritul peste lac și plimbă-te în jurul craterului vulcanului Kintamani, ia un mic dejun inedit și, după ce cobori, vizitează o plantație tradițională de cafea, unde ai ocazia să deguști ceaiuri locale din plante, ciocolată, precum și cafeaua Luwak.

3. Află secretele gastronomiei tradiționale, într-o lecție privată de gătit acasă la o familie din Bali

Un alt mod de a trăi momente memorabile este cunoașterea preparatelor culinare tradiționale balineze. Și când spunem cunoaștere nu ne referim doar la bucuria de a descoperi gustul lor desăvârșit, ci și la curiozitatea de a învăța câteva dintre secretele gastronomiei locale.

Pentru și mai multă autenticitate, alătură-te unei lecții private de gătit în sânul unei familii tradiționale balineze și învăță să pregătești preparate culinare locale delicioase. Îți sunt livrate toate ingredientele, inclusiv rețetele pe care le folosești în timpul cursului, astfel încât să le poți recrea când ajungi acasă, de fiecare dată când vrei să retrăiești emoțiile din vacanța din Bali.

pin icon

Citește și alte articole despre Bali

 

4. O plimbare pe Campuhan Ridge Walk, un traseu faimos din Bali

Nu trebuie să ratezi în vacanță în Bali unul dintre cele mai impresionante trasee de pe insulă, Campuhan Ridge Walk, o cărare pitorească ce taie celebrele câmpuri de orez ale insulei, pentru a oferi priveliști uimitoare cu dealurile care protejează această vale.

Un tur privat îți oferă o plimbare memorabilă, în care te adâncești într-un verde ce pare nesfârșit, de-a lungul acestei cărări faimoase, după care pornești spre terasele de orez din Tegalalang, cele mai vizitate din Bali, pentru a le explora și a le absorbi frumusețea.

5. Descoperă ritmurile vieții unui sat tradițional, în mijlocul câmpurilor de orez din Bali

Pentru a experimenta de aproape ritmurile vieții locale din Bali, nu te sfii să te implici chiar tu și să dai o mână de ajutor localnicilor, într-un tur privat care te poartă în satul Tunjuk, plin de plantații.

Lucrează alături de fermieri, află metodele prin care se ară câmpurile de orez, cu unelte tradiționale și bivoli de apă, și descoperă ritmurile care rezonează cu însăși viața satului. Plimbă-te de-a lungul întinderilor al căror verde nu a părut niciodată mai intens, savurează un prânz gătit la fermă și surprinde frumusețea teraselor de orez din Jatiluwih, protejate de UNESCO, punctul culminant al acestei experiențe.

6. Călătorește cu bicicleta în inima frumuseții tropicale indoneziene și bucură-te de o masă tradițională

Într-o vacanță în Bali, o plimbare cu bicicleta în mijlocul peisajelor sublime ale insulei, în care se amestecă câmpuri verzi de orez, izvoare cristaline și munți, este sinonimă cu o aventură în inima frumuseții tropicale indoneziene.

Treci de sate tradiționale, explorează cultura și obiceiurile locale, pentru a ajunge apoi în satul Gulingan, unde te așteaptă cele mai faimoase preparate culinare ale insulei, pe care ai ocazia să le gătești și să le savurezi la un prânz tip bufet.

7. Explorează interiorul luxuriant al insulei Bali și participă la o lecție de gătit în satul Gulingan

Desprinde-te de plaje și călătorește spre interiorul luxuriant al insulei într-o vacanță în Bali care te captivează cu frumusețea teraselor de orez, dublată de munții din depărtare și de siluetele palmierilor la orizont, pentru a ajunge în idilicul sat Gulingan. Fiindcă aici, în mijlocul acestui decor impresionant, te așteaptă o demonstrație de gătit într-o bucătărie tradițională, la care participi pentru a descoperi noi abordări ale felului în care preparatele culinare balineze prind formă și gust.

Pentru mai multă poftă, bucură-te înainte de activitățile tipice din regiunea rurală, cum ar fi pescuitul în iaz și plimbările prin câmpurile de cafea, vanilie și cuișoare. Apoi savurează delicioasa mâncare într-un pavilion, în mijlocul lanurilor de orez.

8. Povești, dansuri, meșteșuguri și arhitectură, într-un cuvânt, o cultură fascinantă, pe care o interiorizezi într-un tur privat în Bali

Cultura balineză are o mulțime de aspecte fascinante, care pot fi surprinse într-un tur privat cuprinzător, în care atenția personalizată din partea ghidului și informațiile oferite de el constituie un avantaj pentru a desluși practicile, poveștile, dansurile, meșteșugurile și misterele care o definesc.

Descoperă trăsăturile arhitecturii impresionante balineze la templul Batuan, ce datează din secolul al X-lea, ai cărui pereți ilustrează Ramayana și Mahabharata.

Vizitează reședința familiei regale din Ubud și descifrează sensurile dansului barong, de care te bucuri cu încântare. Treci prin satele Celuk, Batuan și Mas, recunoscute pentru produsele artizanale exportate peste tot în lume. Desigur, ai ocazia să admiri terasele de orez Tegalalang și să ajungi la o plantație de cafea Luwak, precum și să interacționezi cu maimuțele din Sanctuary Monkey Forest, o pădure sanctuar faimoasă în Bali.

9. Admiră atracțiile districtului Denpasar alături de un localnic

Explorează cât mai mult din specificul acestei insule magnifice în vacanța din Bali și mergi într-un tur privat, cu un localnic, pentru a descoperi tot ce are de oferit superbul district Denpasar.

Această experiență îți oferă multe atracții pe care doar așa ai ocazia să le vezi într-o singură zi, printre care se numărul vulcanul Kintamani, lacul Batur, satele Batubulan, Tohpati și Celuk, fiecare cu specificul său, fie că e vorba de dansuri sau meșteșuguri, templul peșterii elefantului din Bedulu sau pădurea maimuțelor, printre altele.

10. Călătorește în zona de nord din Bali și explorează orașele, munții și plajele negre de pe coastă

Dacă nu ai ajuns până acum în regiunea de nord din Bali, mergi într-un tur care îți oferă ocazia de a explora această zonă mai puțin știută, într-o călătorie pe întreaga lungime a insulei.

Vizitează unele dintre orașele, peisajele și atracțiile coastei de nord, cum ar fi Lovina, pentru a surprinde frumusețea faimoasei sale plaje negre, Singaraja, fosta capitală a insulei, resortul montan Bedugul, piața de fructe și flori Candi Kuning, lacul Betaran, format în craterul lăsat în urmă de vulcanul Batukaru, și templul lacului.

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Călătorește prin lume.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.