Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Descoperă autenticul sat Gulingan & participă la o lecție de gătit în mijlocul lanurilor de orez

Descoperă autenticul sat Gulingan & participă la o lecție de gătit în mijlocul lanurilor de orez

12 Reviews

Bali / Asia

Durată: 4 ore

Furnizor:

Viator

De la 51

Scurtă descriere:

Descoperă o parte diferită a insulei Bali în timp ce călătorești spre interiorul său luxuriant, într-o vizită de patru ore în idilicul sat Gulingan, ce include un prânz balinez tradițional. Hoinărește prin iconicele terase de orez din apropierea acestui cătun balinez autentic, bucurându-te de activitățile tipice din regiunea rurală, cum ar fi pescuitul în iaz și plimbările prin câmpurile de cafea, vanilie și cuișoare. Apoi urmărește o demonstrație de gătit într-o bucătărie tradițională, învățând cum se pregătesc delicioasele preparate culinare balineze, înainte de a te bucura de masă într-un frumos pavilion în mijlocul lanurilor de orez. Această vizită a satului și demonstrație de gătit include transferul dus-întors de la hotelurile din Bali și un ghid.

Repere:

  • Vizitează pitorescul sat Gulingan;
  • Bucură-te de o demostrație de gătit tradițional balineză;
  • Savurează preparate culinare autentice la prânz;
  • Fă o plimbare prin plantațiile de cocotieri, cafea și cuișoare;
  • Ghid informat și prietenos;
  • Transfer dus-întors de la hotel.

La ce să te aștepți:

Vezi o altă parte a insulei Bali, departe de plaje și de standurile de suveniruri, în timp ce călătorești spre un sat tradițional aflat între câmpurile de orez terasate și munții învăluiți în ceață din interiorul insulei, pentru a te bucura de o serie de activități antrenante și de o lecție de gătit. Această experiență de patru ore reprezintă ocazia perfectă pentru a intra în contact cu viața balineză de zi cu zi a locuitorilor din regiunea rurală.

 

Începe-ți excursia cu preluarea de la hotel, cu treizeci de minute sau cu o oră înainte de nouă dimineața. Ora exactă la care ești preluat va fi confirmată de operatorul turului. Apoi pornește spre câmpurile verzi și fermele din interiorul insulei Bali, într-un peisaj în care se întrevăd munții din depărtare și siluetele palmierilor la orizont, pe măsură ce te îndrepți spre satul Gulingan.

 

Apoi ajungi în acest sat tipic al insulei, bucurându-te de priveliștile înconjurătoare și de activități tradiționale balineze. Înalță un zmeu balinez clasic, încearcă să cânți la gamelan (un instrument din bambus tipic, folosit în ceremoniile religioase), mergi la pescuit în unul din iazurile locale sau plimbă-te prin plantațiile de cafea, orez, cuișoare și vanilie, din apropiere. Apoi mergi la o bucătărie din sat, pentru a participa la o demonstrație de gătit a preparatelor balineze delicioase.

 

Urmărește cum un amestec tipic de condimente locale și plante este pregătit pentru masa ta de către chef-ul expert al satului, care gătește felurile de mâncare balineze Tum Wrapping, orez galben și legume proaspete, în fața ta. Apoi bucură-te de masă într-un pavilion obișnuit, așezat în mijlocul peisajului superb al acestei insule. După ce savurezi prânzul, urcă la bordul autovehiculului, pentru călătoria înapoi la hotelul tău.

Vezi și alte experiențe din Bali

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.