Acasa Experiențe de călătorie Experiențe de călătorie unice Experimentează viața tipică de fermier din Bali: participă la semănat, ară sau culege recoltele – în funcție de sezon

Experimentează viața tipică de fermier din Bali: participă la semănat, ară sau culege recoltele – în funcție de sezon

2 Reviews

Bali / Asia

Durată: 9 ore

Furnizor:

Viator

De la 71

Scurtă descriere:

Lucrează alături de fermierii de orez din satul Tunjuk și experimentează viața balineză locală în timpul acestui tur privat de o zi. Află metodele prin care se ară câmpurile de orez, cu unelte tradiționale și bivoli de apă, sau ia parte la semănarea sau la recoltarea orezului, în funcție de sezon. Observă viața satului, în timp ce hoinărești cu ghidul tău prin terasele de orez, și bucură-te apoi de un prânz gătit la fermă, urmat de o călătorie către câmpurile de orez din Jatiluwih, protejate de UNESCO.

Repere:

  • Experimentează viața unui fermier balinez de orez;
  • Pune în practică metodele tradiționale folosite în fermele de orez, alături de săteniii locali;
  • Vezi terasele de orez din Jatiluwih, incluse în patrimoniul UNESCO;
  • Bucură-te de o degustare de cocos și de un prânz la fermă;
  • Transferul dus-întors de la hotel, cu un autovehicul privat, este inclus.

La ce să te aștepți:

Călătorește dimineața de la hotelul tău spre satul Tunjuk, pentru a experimenta viața locală balineză, în timp ce, pe de altă parte, sprijini comunitatea ce se bazează pe un proiect turistic. La sosirea în satul Tunjuk, fă o scurtă vizită la o școală elementară (închisă în weekenduri și de sărbători), înainte de a te alătura localnicilor la o locuință din sat.

Mergi cu fermierii locali pe câmpurile lor de orez, unde înveți cum se plantează, se transplantează răsadurile sau se culege orezul (în funcție de sezon). De asemenea, ai ocazia de a mâna vacile sau bivolii, balinezii numind această activitate metekap. Metekap-ul este o modalitate tradițională de pregătire a câmpului de orez înainte de plantarea orezului, folosind o unealtă tradițională (plug), împreună cu o pereche de vaci sau bivoli. În zilele noastre, această metodă tradițională este rar întâlnită, deoarece majoritatea fermierilor folosesc o mașină pentru arat.

Apoi, plimbă-te pe frumoasele câmpuri de orez pentru a vedea activitățile zilnice ale satului. În apropiere de terasele de orez vizitezi alte plantații mai mici, unde vezi localnicii care își demonstrează capacitatea de a se urca în cocotieri, pentru a culege nuci de cocos tinere, pentru răcoritoare.

ApOi te întorci la locuința de la fermă, unde observi cum se fierbe maniocul într-o bucătărie tradițională, înainte de a te bucura de un prânz delicios la fermă.

Continuă îndreptându-te spre nord, pe un mic drum accidentat, pentru a ajunge la satul Jatiliuih. Pe drum, ai ocazia să admiri un peisaj superb. La sosirea în Jatiluih te bucuri de punctul culminant al turului, o mare și fascinantă terasă de orez din Bali. Apoi ești condus înapoi la hotelul tău.

Vezi și alte experiențe din Bali

Experiențe de călătorie unice

Există anumite locuri în lume unde poți avea experiențe unice, unele dintre ele strâns legate de destinația în care te afli încât nu le regăsești nicăieri altundeva – cum ar fi o noapte petrecută într-un recif de corali, spre exemplu.

Alege fără ezitare acele activități care îți produc astfel de senzații, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare din cotidian, și vei trăi experiențe unice, irepetabile, care îți vor defini vacanța. Sunt acele amintiri despre care vei povesti și nepoților și despre care îți va face plăcere să vorbești și peste ani și ani, și pe care le vei asocia pentru totdeauna cu plăcerea pe care ai resimțit-o intens. 

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.