Acasa Travel Moods Explorare City break Florența: 7 idei pentru excursii de o zi în împrejurimi

Travel Mood Explorare

City break Florența: 7 idei pentru excursii de o zi în împrejurimi

Opțiunile de a-ți petrece timpul într-un mod incitant într-un city break la Florența sunt numeroase. Tocmai de aceea am ales pentru tine acele idei care îți permit, într-o singură zi, să te bucuri de tot ce au mai frumos zonele învecinate.

Profită din plin de un city break în Florența și petrece o zi în zonele pitorești din împrejurimi, unde tentațiile abundă, fie că vrei să te bucuri de savuroasele produse care cresc pe dealuri, să vizitezi alte orașe, să faci o excursie în țara vinului sau să trăiești la maximum adrenalina în cele mai puternice mașini produse în Italia.

1. Vânătoare de trufe, prânz cu specialități regionale și degustări de vinuri autentice în frumoasa regiune toscană

Un city break în Florența este o bună ocazie pentru a cunoaște împrejurimile și a avea parte de activități fascinante. Urmează-ți ghidul la o vânătoare de trufe în zona deluroasă din jurul orașului medieval San Miniato, faimos pentru delicioasele trufe albe.

Cu ajutorul unui vânător experimentat și al câinelului său de încredere, străbate pădurea, în căutarea acestor specialități regionale prețioase. După aceea, te așteaptă o masă delicioasă cu două feluri de mâncare, ce include tagliolini al tartufo (paste cu trufe), și o degustare de Chianti și de vinuri toscane într-o cramă din regiunea Chianti.

2. Excursie la Pisa: descoperă atracțiile impresionante ale orașului și urcă în faimosul turn din Pisa

O excursie la Pisa, din Florența, îți dezvăluie, pe drum, frumusețea răpitoare a regiunii rurale toscane, cu dealuri încărcate de podgorii bogate, ce se rostogolesc în zare. Odată ajuns în faimosul oraș, explorează Piazza dei Miracoli (Piața Catedralei) împreună cu un ghid expert și află informații prețioase despre monumente precum Baptisteriul din Pisa (Battistero di San Giovanni), impresionantul Dom și cimitirul monumental Campo Santo.

Însă momentul culminant al acestei aventuri este vizitarea renumitului Turn din Pisa, inclus în patrimoniul mondial UNESCO, în care ai acces prioritar. Sari peste coada de la intrare, urcă cele 294 de trepte în spirală și admiră priveliștile panoramice impresionante.

3. O zi pe celebra coastă Cinque Terre, în city break la Florența

Descoperă, într-o zi, frumusețea celebrei coaste Cinque Terre, protejată de UNESCO, într-o excursie cu totul captivantă. La sosire, pornești într-o drumeție fabuloasă pe un traseu pitoresc de 5,5 kilometri, ce trece prin porțiuni de natură neatinsă și traversează cele cinci sate pescărești idilice – Vernazza, Corniglia, Manarola, Monterosso și Riomaggiore – ce redau atmosfera boemă din vechea Italie.

Urmezi cărările de-a lungul stâncilor parcului național, urci trepte anevoioase și vezi priveliștile glorioase ale acestei fâșii virgine a Rivierei italiane. Mergi într-o croazieră sau iei trenul, explorezi plaje strălucitoare, faci baie în ape cristaline, explorezi specificul satelor și te bucuri de o zi specială.

pin icon

Citește și alte articole despre Florența

 

4. O escapadă în frumusețea regiunii Chianti – podgorii și crame istorice, vinuri și mâncăruri savuroase

Frumusețea faimoasei regiuni Chianti din Italia este legendară, iar un city break în Florența îți oferă ocazia de a merge într-un tur în care o explorezi cu un vehicul 4x4 și în care te bucuri de preparate culinare delicioase și de vinuri autentice. Călătorește printre dealurile toscane, ce abundă în podgorii și plantații de măslini ce strălucesc în soarele arzător, și vizitează o cramă istorică, ce aparține uneia dintre cele mai proeminente familii italiene.

Bucură-te de aromele vinurilor produse aici, alături de brânzeturi alese. Mai departe, savurează un prânz cu trei feluri de mâncare, la un restaurant toscan, ce include specialități regionale și vin Chianti, după care continuă-ți călătoria spre fermecătorul oraș Greve din Chianti, unde se ține, în fiecare an, festivalul vinului Chianti Classico. Aici, te îndrepți spre o mică cramă, specializată în Chianti Classico, unde deslușești secretele acestui vin renumit.

5. Trei orașe într-o excursie în Toscana: Pisa, Siena și San Gimignano

Pisa, Siena și San Gimignano, acestea sunt destinațiile fascinante ale unei excursii de o zi din Florența, ce-ți oferă posibilitatea de a călători prin Toscana și de a descoperii atracțiile ce fac din aceste orașe locuri atât de faimoase. Mai întâi, ajungi în orașul medieval Siena, renumit pentru cursele de cai, ce adună mulțimile entuziaste în piața sa principală de două ori pe an.

Alături de un ghid, o explorezi așa cum se cuvine, colindând străzi pietruite pline de bijuterii arhitecturale, și vizitezi catedrala gotică din Siena. După un prânz delicios, continui spre orașul medieval San Gimignano, cunoscut pentru turnurile sale, vizibile de la kilometri depărtare, unde te bucuri de timp liber pentru a-l explora pe cont propriu. În cele din urmă, ajungi în Pisa. Aici, ai ocazia să vezi Baptisteriul din Pisa, Domul și faimosul Turn din Pisa, printre altele, în timpul liber pe care îl ai la dispoziție, înainte de a te întoarce la Florența.

6. Veneția este aproape

Veneția este la o distanță de doar două ore cu trenul de Florența, iar o excursie de o zi, pe cont propriu, în care să vizitezi atracțiile orașului de pe ape, sună tentant. Achiziționează un pachet ce include bilete dus-întors la un tren de mare viteză, precum și sfaturile unui ghid care-ți organizează călătoria și îți înmânează și biletul valabil pentru sistemul de transport cu vapporetto-ul în Veneția, astfel încât să te deplasezi cu ușurință. Bucură-te de o zi întreagă explorând acest oraș italian romantic în ritmul tău, fără să-ți mai faci griji de întreaga logistică legată de călătorie.

Piața San Marco, cu bazilica sa superbă, podul Rialto, arhitectura gotică venețiană a Palatului Dogilor, cafenelele și canalele răpitoare, Muzeul Peggy Guggenheim sau Muzeul Ca' Rezzonico - Muzeul de Artă al Secolului al XVIII-lea sunt obiective care merită toată atenția.

7. În vizită la muzeul Ferrari din Maranello

Un city break în Florența îți oferă și oportunitatea de a vizita muzeul Ferrari din Maranello, într-un tur de o zi în care te poți bucura de o privire din culise la cele mai rapide și mai strălucitoare mașini din lume. Admiri modele de epocă în stare perfectă, trofee și afișe istorice, în timp ce afli despre originile pasiunii pentru mașinile de lux din Italia. Asculți cum toarce un motor Ferrari și vezi exteriorul tunelului de vânt proiectat de Renzo Piano, unde sunt testate aerodinamica și performanțele la viteze mari ale mașinilor.

Explorezi, de asemenea, bogata cultură culinară din Emilia-Romagna cu un prânz autentic și degustări ale produselor regionale faimoase în lume, cum ar fi oțetul balsamic de Modena și brânza Parmigiano Reggiano. La sfârșitul turului ai ocazia să vizitezi și casa-muzeu a lui Pavarotti, incredibilul tenor italian.

Iar dacă ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe, te invităm să descoperi și alte idei din colecția „Explorează și descoperă“.

 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.