Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Descoperă fermecătoarea coastă Cinque Terre într-un tur de o zi cu autocarul, trenul și barca

Descoperă fermecătoarea coastă Cinque Terre într-un tur de o zi cu autocarul, trenul și barca

2861 Reviews

Florența / Italia

Durată: 12 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 90

Scurtă descriere:

Experimentează, într-o zi, coasta Cinque Terre, protejată de UNESCO, cu o plimbare ghidată prin cele cinci sate de pescuit idilice din vechea Italie. Urmează cărările de-a lungul stâncilor parcului național și vezi priveliștile glorioase ale acestei fâșii virgine a Rivierei italiane. Descoperă atracțiile și află informații despre zonă pe măsură ce înaintezi, alături de ghidul tău, pe traseul lung de 5,5 kilometri. Această excursie la Cinque Terre include transportul cu autocarul, trenul și barca.

Repere:

  • Excursie la Cinque Terre, cu plecare din Florența;
  • Admiră priveliști de coastă spectaculoase;
  • Adâncește-te în atmosfera veche în timp ce explorezi, la pas, satele de pe coasta Cinque Terre;
  • Mergi într-o croazieră de 40 de minute de-a lungul Rivierei, cu barca (dacă permite vremea);
  • Fă o baie în apele albastre și clare la Vernazza sau Monterosso;
  • Transport din Florența la Cinque Terre cu un autocar cu aer condiționat;

La ce să te aștepți:

Călătoria ta din Florența la Cinque Terre începe cu autocarul, în care te relaxezi în timp ce ghidul îți împărtășește informații despre zonă. Afli povești despre orașul toscan Lucca și despre faimosul său rezident, Puccini, înainte de a auzi despre coasta Cinque Terre și despre cele cinci sate pescărești ale sale – Vernazza, Corniglia, Manarola, Monterosso and Riomaggiore – care formează parcul național.

 

După un drum de aproximativ două ore, îți începi drumeția la Cinque Terre pe dealuri, deasupa satului Manarola. Alături de ghid, urmezi cărarea pitorească spre Corniglia, ce culminează cu o urcare abruptă de 382 de trepte. Atenție! Această regiune fermecătoare este naturală și neatinsă, așa că nu există balustrade sau bare de siguranță, și potecile se întind deseori aproape de marginea stâncilor.

 

Odată ajuns în Corniglia, te bucuri de timp liber pentru a te relaxa sau a admira vederile spectaculoase, înainte de a-ți continua călătoria spre Vernazza, unde traversezi terase cu plantații de măslini și baruri colorate și cafenele. Fă o baie în apele golfului înainte de a lua trenul spre Monterosso, unde ai timp liber să explorezi plajele, magazinele cu vinuri și faimoasele produse artizanale ale satului.

 

Ultima porțiune a călătoriei tale include o plimbare cu barca (sau cu trenul, în funcție de vreme) spre Riomaggiore, un sat cunoscut pentru casele sale colorate, precum și drumeția de întoarcere la Manarola. Excursia ta de o zi de la Florența la Cinque Terre se încheie cu întoarcerea cu autocarul în oraș.

 

Atenție! Drumeția acoperă un traseu anevoios, pe poteci, lung de 5,5 kilometri, ce include porțiuni dificile de trepte de stâncă, drumuri directe și trotuare pavate. Cea mai lungă porțiune a drumului este de 4 kilometri, de-a lungul unor serii de trepte, și o persoană cu o condiție fizică bună o parcurge în aproximativ o oră și jumătate.

Vezi și alte experiențe din Florența

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.