Acasa Travel Moods Evadare 8 experiențe inedite într-un sejur în Florența

Travel Mood Evadare

8 experiențe inedite într-un sejur în Florența

Un sejur în Florența poate fi oricând o idee bună pentru o escapadă. Lasă-te sedus de catedralele maiestuoase, de poduri și de operele de artă care dau fiecărui trecător lecții de estetică și, în același timp, experimentează altfel o destinație clasică.

 

Florența te invită la evadare și cel mai bine ar fi să accepți invitația misterioasă a acestui oraș plin de melodie și aromă italienească.

Dacă ai vizitat deja atracțiile clasice, bucură-te de un nou sejur în Florența și lasă-te purtat prin locuri pe unde rar ajung pașii turiștilor. În plus, nu te opri din a simți intens experiențe inedite la care nu oricine are acces.

Află primul cum să te lași ghidat către o vacanță de vis, care abundă în vizite cu savori gastronomice și adrenalină din plin.

Experiențe pentru travel mood evadare în sejur în Florența

1. Fii personajul unui roman plin de mister

Tot ce îți poți dori, odată ajuns în Florența, este să cutreieri orașul. Nu dorești să faci asta ca un turist obișnuit ce duce cu el o hartă pe care bifează puncte de atracție, ci ca un explorator care descoperă mistere.

Ca să simți cu adevărat esența sejurului în Florența, refă traseul lui Robert Langdon, personajul principal din romanul lui Dan Brown, „Infernul”. Mister, adrenalină și atâtea locuri incitante pe unde, pășind, te vei simți tu însuți parte din acțiunea romanului. Descoperă unele dintre cele mai incitante locuri din Florența, intrând pentru câteva ore în pielea personajului, lăsându-te purtat de explicațiile captivante ale unui ghid.

2. Vânătoare inedită peste dealuri

Dorința de aventură îți este satisfăcută pe deplin și dacă alegi să faci un tur inedit de vânătoare de trufe. Un instructor îți îndrumă pașii în această excursie de șase ore pe dealurile din jurul orășelului San Miniato, în imediata vecinătate a Florenței.

Senzația este cu atât mai puternică cu cât ești acompaniat nu doar de instructor, ci și de un ghid canin care te poară prin păduri, învățându-te să adulmeci de departe prada. Simți cum ești una cu companionul tău nevorbitor și cum faci echipă în acest joc al rezistenței fizice și al atenției. Iar, la final, te desfeți cu o sesiune de degustat din captura ta. În felul acesta, ajungi să mânânci probabil cele mai bune paste cu trufe din lume, stropite din abundență cu vinul delicios din regiune.

pin icon

Citește și alte articole despre Florența

3. Află rețete tradiționale italienești

Nu poți avea un sejur în Florența dacă nu pleci de aici fără cel puțin câteva rețete tradiționale pe care să le prepari acasă și care să-ți păstreze vii amintirile până la următoarea escapadă. Arome naturale, izuri delicate îți încântă simțurile într-un tur gastronomic al orașului.

Sandvișuri cu trufe, focaccia stropită cu ulei de măsline toscan, ciocolată făcută în casă, înghețată cu arome delicioase și nelipsitele vinuri Chianti și prosecco se numără printre deliciile ispititoare pe care le încerci.

4. Gătește ca un italiano vero

Și, dacă vrei nu doar să gătești ca un adevărat locuitor al Florenței, ci și să știi să așezi o masă în stilul locului, trebuie să te deprinzi cu bucătăria toscană până în cele mai mici detalii. Așa că ai posibilitatea să te înscrii la un curs de gătit și aranjat masa, și toate acestea în numai patru ore.

Înveți să faci paste cu diferite arome și umpluturi, tocană de pui și tiramisu exact așa cum se face la el acasă, în Italia. Ai șansa să și deguști ce ai gătit, ca să te perfecționezi în timp real, astfel încât să poți încheia sejurul în Florența cu mândria că ai devenit un maestru al bucătăriei italienești.

5. Delicatese și artă în grădină

Un sejur în Florența vine mereu cu o experiență inedită, așa că fii primul care se bucură de un mélange absolut delicios între mâncare și artă.

Alătură-te localnicilor pentru o seară magică în mediul rural toscan, cu o cină servită la apusul soarelui, direct în grădină. Renunță la încălțăminte și poartă haine lejere, pentru că se anunță o seară fără pretenții de gală. În schimb sunt pretenții culturale, pentru că participi la discuții și prezentări interesante, pe tema drepturilor omului, susținute de artiști italieni și internaționali.

6. Adrenalină la viteză maximă

Pentru multă adrenalină condensată într-o experiență de vacanță, fă un test drive cu un Ferrari în timpul sejurului în Florența.

Nu e nimic mai palpitant decît să simți viteza și siguranța pe străzile minunate ale orașului, într-un bolid puternic. Să-ți treacă pe sub priviri monumentele orașului, să cotești pe străduțe neștiute și să te îndepărtezi până la 65 de kilometri de oraș. Oprește în micuțul oraș Fiesole, pentru cel mai delicios cappuccino italienesc, iar la întoarcere bucură-te de priveliștea orașului noaptea, în lumina lunii.

7. La plimbare cu un Fiat 500

Schimbă adrenalina pentru confort și liniște într-un altfel de tur cu mașina, de data aceasta cu un Fiat 500 vintage.

Mașina prin excelență italiană te duce pe colinele din jurul orașului, unde admiri împrejurimile pe îndelete în timpul unui prânz tradițional la unul dintre restaurantele din zonă. Astfel, sejurul în Florența îți va rămâne întipărit în minte pentru mai mult timp.

8. Un tur cu balonul cu aer cald

Urcă la propriu către cer, purtat nu doar de senzația unei evadări binemeritate, ci în nacela unui balon cu aer cald. De la 600 de metri înălțime, bucură-te de priveliștea oferită de plantațiile de măslini și infinitele rânduri de vii de unde provin prosecco-ul și vinul Chianti.

Dincolo de toate aceste experiențe, firește, în Florența te așteaptă și toate acele monumente, galerii, opere arhitecturale de care ai auzit dintotdeauna și care fac faima orașului renascentist. Găsești aici mai multe idei despre modul în care Florența te poate cuceri de la prima întâlnire.

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Meriți o pauză.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.