Acasa Travel Moods Evadare Vacanță în Marrakech: descoperă un oraș seducător

Travel Mood Evadare

Vacanță în Marrakech: descoperă un oraș seducător

Riad-uri, souk-uri, viteză, agitație, culoare... o vacanță în Marrakech te introduce în tainele unui oraș fascinant, contrastant, seducător.

O vacanță în Marrakech, sub soarele arzător al Africii de Nord, te aduce într-un loc în care simțurile sunt asaltate de-a dreptul de sunete, mirosuri și de culori, atât de multe culori!

Pierde-te în souk-urile doldora de comori strălucitoare și condimente înmiresmate, rătăcește printre străduțe care îți dezvăluie mici peisaje urbane demne de penelul celui mai talentat pictor, odihnește-te într-un riad confortabil ca un adevărat templu al tihnei, ascultă chemarea ritualică a muezinilor și admiră arhitectura fascinantă a acestui loc în care și-au dat întâlnire multe culturi.

Cum ajungi:

Mai multe companii oferă zboruri către Marrakech, și poți alege dintre ele în funcție de orele de zbor, de compania preferată, de timpul petrecut pe drum sau de numărul de conexiuni, pentru că variante există. Sau poți căuta zboruri ieftine  către Marrakech. Odată ajuns, mergi către hotel prin intermediul unui serviciu de transfer de grup sau individual, pentru care va trebui să îți faci rezervare din timp, căci mulți călătoresc spre această destinație.

Experiențe pentru travel mood evadare în vacanță în Marrakech

1. Descoperă frumusețea orașului

Cu o vechime de peste o mie de ani, Marrakesh sau Marrakech, cum îi spun francezii, este orașul al cărui farmec cucerește pe oricine îi calcă pragul în vacanța din Maroc. Și cum să te acomodezi degrabă cu ritmul orașului, cum altfel să începi să-l înțelegi, să-i simți vibrația și să ai totodată ocazia să vizitezi obiectivele culturale și să admiri impresionanta arhitectură maură decât să mergi într-un tur privat, cu un ghid care știe să-ți arate și să-ți povestească despre cele mai importante locuri și edificii ale lumii musulmane din nordul Africii?

De la piețele tradiționale (souks) și până la Medresa Ben Youssef, trecând prin decorul opulent al palatului Bahia, prin Cartierul Evreiesc și prin cea mai celebră piață din Africa, Jemaa El-Fna, inclusă în patrimoniul UNESCO, nimic nu-ți scapă și totul te fascinează.

2. Gătește și bucură-te de mâncarea marocană în curtea unui riad

Nu poți descoperi cu adevărat moștenirea culturală a Marocului fără să guști din preparatele culinare tradiționale, iar dacă participi la un curs de gătit, în cadrul căruia alegi ingredientele

dintr-un souk, înveți să faci tajine, după o rețetă clasică, ce îmbină carnea, legumele și aromele condimentelor arabe într-un fel în care pentru tine nu va mai avea nici un secret, și apoi te bucuri de gustul nou și totodată bogat și atât de bun al mâncării marocane în curtea unui riad, cu atât experiența culinară este mai cool în vacanța din Marrakech.

pin icon

Citește și alte articole despre Marrakech

3. O cură de shopping în medina

Medina (orașul vechi) este un adevărat labirint, cu străzi înguste și pline de magazine și tarabe, al căror număr este cu greu cuantificabil, unde un nou venit se pierde cu siguranță fără un ghid care să-l îndrume.

Descoperă locurile secrete unde se află cele mai bune oferte de cumpărături alături de un localnic, singurul care poate să te conducă într-o experiență inedită de shopping în Marrakech.

4. Doar plimbă-te, și vei descoperi lucruri interesante

Mergi într-o plimbare în oraș fără să ai un scop anume și află, alături de un localnic, povești despre locuri pe care nu reușești să le vezi într-un tur clasic.

Lasă-te purtat în inima orașului, descoperă-i secretele și cunoaște detalii despre viața locuitorilor săi, fă-ți noi prieteni și bucură-te de freamătul citadelei în acest tur de orientare în Marrakech cu totul special.

5. Vizitează Jardin Majorelle, grădina care l-a cucerit pe Yves Saint Laurent

Descoperă în vacanță în Marrakech faimoasa Jardin Majorelle, o grădină luxuriantă care a aparținut artistului francez Jacques Majorelle, până să fie achiziționată de designerul Yves Saint Laurent și de Pierre Berge. Frumusețea acestui paradis botanic, ce ascunde pomi și plante exotice superbe, alei și fântâni arteziene impresionante și vila Oasis, cu arhitectura sa modernistă, te seduce pe loc.

Vizitează și muzeul amenajat în fostul atelier al pictorului, dedicat culturii berbere, în care poți admira colecția personală de artă a lui Yves Saint Laurent și Pierre Berge.

6. În lumea artizanilor în vacanța din Maroc

Marrakech este un oraș în care întâlnești la tot pasul obiecte artizanale care evocă, prin forme și culori, o întreagă tradiție culturală.

Mergi într-un tur al celor mai de seamă ateliere și surprinde la lucru maeștrii artizani care, prin multă muncă și pasiune, păstrează viu un meșteșug străvechi, fie că este vorba despre arta țesutului la război, a modelării în ghips în arabescuri ornamentale sau a realizării mozaicului ce îmbogățește cromatic interioarele somptuoase, astfel încât, la final, ajungi să te întrebi cum rezistă aceste îndeletniciri în lumea super-tehnologizată de astăzi.

7. O plimbare cu balonul cu aer cald

Trăiește o experiență încântătoare în vacanța din Maroc și pornește în zori din Marrakech spre locul unde te așteaptă un zbor cu balonul cu aer cald în lumina intensă a răsăritului de soare.

Deșertul cu dunele și văile sale și zonele stâncoase de la poalele munților Atlas sunt surprinse din înaltul cerului în întreaga lor splendoare. Și, dacă la aterizare te așteaptă un mic dejun în stil berber și o plimbare cu cămila, cu atât ești mai câștigat.

8. Spre munții Atlas

Lasă în urmă orașul pentru o zi și pornește într-o călătorie în munții Atlas, ce ascund peisaje superbe, în care te adâncești contemplativ și descoperi viața simplă, așa cum e ea trăită de populația berberă.

Cascadele din valea Ourika, satele din valea Oukaimeden și livezile din valea Asni sunt locurile unde ajungi pe traseul de munte, însă poți alege să nu te oprești doar aici, ci să mergi mai departe, spre lacul Takerkoust și spre platoul înalt Kik, fiindcă nu vrei să ratezi nimic în vacanța din Maroc.

9. Vizitează hotelul La Mamounia

În cazul în care nu ai ales să te cazezi aici, merită să vizitezi în vacanța din Marrakech somptuosul hotel La Mamounia, un adevărat palat care a impresionat, prin arhitectura și interioarele sale bogate, oamenii de stat, politicienii, artiștii, designerii, scriitorii, muzicienii sau starurile de la Hollywood care i-au trecut pragul de-a lungul timpului, cum ar fi Churchill, De Gaulle, Charlie Chaplin, Edith Piaf, Ray Charles, Marguerite Yourcenar, Elton John, Marlene Dietrich, Maurice Ravel, Yves Saint Laurent sau Paul McCartney.

10. Relaxează-te în curtea interioară a unui riad

Pătrunde în atmosfera plăcută din curtea interioară a unui riad, bucură-te de liniștea de aici, savurează un ceai de mentă tradițional, citește o carte tolănit pe o canapea confortabilă și deconectează-te.

11. Medina, la apus

Nu trebuie să ratezi apusul de soare peste orașul vechi din Marrakech. Medina, văzută la apus, de pe terasa riadului El Fenn, în culorile aprinse ce înghit clădiri și palate antice, este un spectacol total.

Unde stai

Pentru o evadare autentică în Marrakech noi îți recomandăm să te cazezi într-un riad.

Sunt multe optiuni pentru o astfel de experiență unică în viață, însă câteva, despre care am povestit pe larg într-un alt articol merită toată atenția.

Când să mergi

Desigur, într-o vacanță în Marrakech poți merge oricând, însă cea mai bună perioadă de vizitare este primăvara (din martie până în mai), când temperaturile sunt încă suportabile și fluctuează în jurul a 30 de grade Celsius. Vara este destul de călduroasă, toamna este mai răcoroasă, dar și ploioasă, în special în noiembrie, iar iarna aduce nopți cu temperaturi destul de joase, deși peste zi atmosfera este însorită și destul de plăcută.

Si daca aceste experiențe te-au facut să visezi cu ochii deschisi la Marrakech te invităm să descoperi si alte propuneri din colecția "Meriți o pauză" .

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.