Acasa Experiențe de călătorie Experiențe de călătorie unice Descoperă plăcerea cumpărăturilor într-un souk & participă la un curs de gătit mâncare tradițională

Descoperă plăcerea cumpărăturilor într-un souk & participă la un curs de gătit mâncare tradițională

48 Reviews

Marrakech / Maroc

Durată: 4 ore

Furnizor:

Viator

De la 59

Scurtă descriere:

Privește cu alți ochi bucătăria marocană după un curs de gătit de 4 ore, alături de un mic grup, care include și o vizită la piață, dar și prepararea unui fel tradițional și prânzul. Învață de la ghidul tău câteva fraze în arabă, care te vor ajuta să cumperi ingredientele prânzului din souk. Apoi creează o masă marocană tradițională cu preparate precum couscous sau tagine (un preparat din carne și legume care poartă numele vasului folosit în procesul de gătit). Savurează prânzul alături de ceilalți participanți, în curtea unui riad, o clădire marocană tipică. Acest curs are numărul de participanți limitat la 12 și include și rețetele, ca să poți replica prânzul și acasă.

Repere:

  • Gătește și mănâncă preparate marocane autentice cu alți iubitori de mâncare;
  • Învață câteva fraze în arabă și cumpără ingredient locale proaspete din souk;
  • Prepară un fel clasic, precum tagine sau couscous, cu ajutorul ghidului tău;
  • Savurează-ți creația culinară într-un riad;
  • Primești rețeta preparatelor;
  • Experiența este limitată la 12 persoane pentru atenție personalizată din partea ghidului.

La ce să te aștepți:

Descoperă aromele vii și cultura vibrantă a Marocului în timpul acestui curs de gătit cu un număr mic de participanți, care îți dă ocazia să cumperi ingrediente din piață, să gătești un fel tradițional și să te bucuri de roadele eforturilor tale luând prânzul în curtea unui riad. Acest tur dedicat iubitorilor de gastronomie îmbină perfect cultura locală cu șansa de a savura aromele ce caracterizează moștenirea culinară bogată a Africii de Nord.

Îți începi experiența întâlnind grupul la ora 9 dimineața la Djema El-Fnaa, piața centrală din mijlocul Marrakech-ului. Îți urmezi ghidul pe străzile înguste, pentru a ajunge la riad, unde începe cursul. Mai întâi înveți câteva expresii de bază, care te vor ajuta în timp ce cumperi ingredientele, precum legume, carne și, cel mai important, condimente, din souk. În timpul cumpărăturilor, vei găsi produse marocane tipice, precum mentă și măsline din Maknes, șofran din Taliouine și citrice din Fes. Odată ce ai terminat, te întorci la riad, unde începe prepararea mesei.

Urmează instrucțiunile ghidului pentru a prepara un fel tipic marocan, precum tagine sau tangia (făcut din couscous cu legume și carne), pastila (un desert pe bază de mere) sau harira (o supă nord-africană servită cu curmale).

După, savurezi masa pe care ai pregătit-o în superba curte a riad-ului. Vei părăsi cursul cu o foaie cu rețetele, care îți va permite să recreezi masa odată ajuns acasă, pentru prieteni și familie. Încheie experiența întorcându-te în Djema El-Fnaa, unde poți să îți continui ziua cumpărând condimente sau imersându-te în iureșul de arome, priveliști și sunete care caracterizează acest oraș unic.

 

Vezi și alte experiențe din Marrakech

Experiențe de călătorie unice

Există anumite locuri în lume unde poți avea experiențe unice, unele dintre ele strâns legate de destinația în care te afli încât nu le regăsești nicăieri altundeva – cum ar fi o noapte petrecută într-un recif de corali, spre exemplu.

Alege fără ezitare acele activități care îți produc astfel de senzații, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare din cotidian, și vei trăi experiențe unice, irepetabile, care îți vor defini vacanța. Sunt acele amintiri despre care vei povesti și nepoților și despre care îți va face plăcere să vorbești și peste ani și ani, și pe care le vei asocia pentru totdeauna cu plăcerea pe care ai resimțit-o intens. 

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.