Acasa Experiențe de călătorie Experiențe de călătorie cu localnici Descoperă cum fac localnicii cumpărături în Medina & învață să obții cele mai bune prețuri

Descoperă cum fac localnicii cumpărături în Medina & învață să obții cele mai bune prețuri

5 Reviews

Marrakech / Maroc

Durată: 3 ore30 minute

Furnizor:

Urban Adventures

De la 37

Scurtă descriere:

Să faci cumpărături ca un marocan nu e cel mai misterios lucru - tot ce trebuie să faci ca să te descurci prin Medina este să fii însoțit de un localnic care să îți arate cum se face. Vizitează standuri ascunse, cumpără suvenire autentice precum obiecte de marochinărie, lămpi, pantofi, covoare, condimente sau ulei de argan, și învață să negociezi ca un insider. Bonus: ai parte și de câteva discount-uri dacă mergi în acest tur.

Repere:

  • Parcurge labirintul de alei și tarabe din Medina din Marrakech;
  • Vizitează locuri secrete, departe de căile bătute de turiști, pe care nu le-ai găsi de unul singur;
  • Întâlnește artizanii locali și află care sunt metodele lor tradiționale de lucru;
  • Ai acces la discount-uri exclusive și afli cum poți să te tocmești în arabă;
  • Faci o pauză la un ceai berber și gustări la o cafenea locală;
  • Susții o cauză bună - parte din profiturile turului merg către un proiect ce susține femeile locale.

La ce să te aștepți:

Celebra Medina din Marrakech este un paradis al cumpărăturilor, dar cu mii de magazine (la propriu) aglomerate într-un labirint de alei, poate fi o experiență copleșitoare, chiar și pentru localnici.

Ca să profiți la maximum de medina, turul te duce la cele mai bune magazine, unde artizanii locali realizează și vând obiecte unice - nu trebuie să ai grija că vei ajunge acasă cu suvenire urâte din acest tur. Întâlnești artiștii specializați în domeniile lor și afli despre munca lor și despre afacerile lor de familie, în timp ce simți pasiunea pe care o pun în ceea ce fac. 

Pentru că fiecare cumpărător este diferit și își dorește lucruri diferite, fiecare participant este întrebat la începutul turului ce îl interesează cel mai tare să găsească. De acolo, itinerariul va fi personalizat ca să acopere nevoile fiecărui grup.

Sunt vizitați cel puțin cinci artizani, dintre care un magazin local de pielărie, unde găsești genți în stil marocan din tapiserie, din piele și jachete; un bijutier specializat în argintărie și mărgele; un expert specializat în condimente și ulei de argan; magazinul preferat din Marrakech al gazdelor tale, care oferă prețuri fixe (o raritate în Maroc) și chiar și discount special pentru cei care vin în acest tur; și un artizan care face propria sa linie de pantofi din piele, ce include și papucii clasici, și care poate să îți realizeze o pereche personalizată în 48 de ore.

Ai acces exclusiv la un magazin care vinde decorațiuni pentru casă și suvenire în medina, mergi la un outlet cu haine pentru femei, unde găsești un magazin de caftane și un vânzător de eșarfe exclusiviste. Ajungi la un magazin care vinde lămpi artizanale, dar și la un depozit de decorațiuni și piese de mobilier frecventat deseori de proprietarii de riaduri și de starurile de la Hollywood.

Primești o hartă a medinei, astfel încât, chiar și după finalul turului, poți să găsești cele mai cool magazine pe parcursul șederii tale în Marrakech. Pe măsură ce explorezi, ghidul te învață și arta negocierii. Dacă știi câteva cuvinte-cheie în arabă și câteva expresii, aventura ta de shopping va avea cu totul alte conotații.

De-a lungul drumului, vizitezi câteva ateliere stradale unde artizanii își practică meseriile. Vezi un realizator de plăci ceramice la lucru și te oprești la un atelier de filigran, unde sunt create faimoasele lămpi marocane.

La finalul turului, după amiaza, te odihnești la frumoasa Henna Cafe, unde încerci dulciuri locale și ceai berber. Cea mai bună parte? Este vorba de faptul că faci o faptă bună, pentru că profiturile de aici merg către un proiect al femeilor locale susținut de Urban Adventures și Henna Cafe.

Vezi și alte experiențe din Marrakech

Experiențe de călătorie cu localnici

Cunoscătorii și pasionații de călătorii știu deja ce avantaje aduce oricărui sejur interacțiunea nestingherită cu localnicii. Iar dacă te alături acestora pentru activități și experiențe de vacanță, când te afli într-un travel mood de evadare sau de explorare, ai ocazia să te conectezi direct la stilul lor de viață.

Cunoaște localnicii, află-le obiceiurile și tradițiile, ascultă-le poveștile și observă-le comportamentul – nimic nu îți îmbogățește mai tare vacanța decât diferența culturală pe care o înțelegi și o respecți, odată ce știi care sunt asemănările și deosebirile dintre felul tău și al lor de a vedea lumea. Doar așa te întorci mai câștigat dintr-o călătorie.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.