Acasa Travel Moods Evadare Locuiește într-un riad misterios în excursie în Maroc

Travel Mood Evadare

Locuiește într-un riad misterios în excursie în Maroc

O excursie în Maroc te întâmpină cu senzualitate și mister, te zăpăcește cu sunete și mirosuri care se întretaie în ceea ce va deveni o vacanță ce trece în viteza cu care se înșiră experiențele fabuloase în seducătorul Marrakech.

Dacă mai aveai o îndoială în ceea ce privește cazarea într-o excursie în Maroc, în animatul Marrakech, gândește-te în primul rând la un riad.

Marocul abundă în experiențe ce abia așteaptă să fie trăite, și ai putea să începi cu dreptul, locuind într-o astfel de așezare, ca să ai cea mai bună perspectivă asupra intensei vieți marocane care se desfășoară neobosită pe străzi și în souk-uri.

Fie că ai venit aici ca să admiri arhitectura splendidă, fie că vrei să descoperi istoria unei civilizații care fascinează dintotdeauna, în Maroc descoperi o cultură ca nici o alta, pe care vei vrea să o cunoști cât mai autentic posibil.

Adâncește-te într-un souk, acest labirint pline de ispite de toate felurile, descoperă comori textile în nuanțele solare ale Africii de Nord și adulmecă aromele Marocului în standurile pline de condimente exotice.

Explorează străzile mustind de delicii și suprize, fie ele muzicale sau vizuale, treci printre standuri cu mâncare stradală și minunează-te în fața acrobaților și a altor artiști care își demonstrează talentele în fața trecătorilor uimiți, ia pulsul acestui oraș care nu cunoaște odihna până dimineața și trăiește clipe încărcate de spiritualitate la orele la care chemarea muezinilor îndeamnă la rugăciune și meditație.

Străbate un oraș al cărui puls este mereu ridicat, printre minarete și alte superbe clădiri care spun istoria islamului și, la finalul zilei, mereu imprevizibil, găsește-ți liniștea și relaxarea într-un riad.

Cazarea într-o astfel de casă tradițională este o experiență unică într-o excursie în Maroc, și vei afla de ce imediat ce treci pragul unei astfel de construcții cu două etaje, grupată în jurul unei grădini interioare splendide, un rezultat al influențelor spaniole în zonă.

În mod normal, un riad are în centru o fântână în jurul căreia se învârtea întreaga arhitectură a acestui tip de casă orientată spre interior, fără nici un fel de ferestre exterioare, fapt ce îi asigură la orice oră o liniște desăvârșită și o atmosferă protectoare.

De altfel, tipul acesta de construcție conceput inițial pentru locuitorii bogați și-a găsit sprijin în principiile islamului, pentru care intimitatea și protejarea de ochi străini, mai ales a femeilor din familie, erau esențiale.

Ce ai să simți, însă, astăzi într-un riad este liniște pură, în atriumul populat cu plante (lămâii și portocalii sunt tradiționali), ascultând sunetul cristalin al fântânii.

Și ai de ales dintre recomandările noastre:

Riad Due

Ascunde-te de ritmul uneori obositor al Marrakesh-ului în bătaia soarelui de pe terasa de la Riad Due sau cufundă-te în piscina răcoritoare, după care petrece timpul cu o carte din biblioteca bogată a riadului.

Riad Alamaha

Un alt riad superb în care poți să stai în excursie în Maroc este Almaha Marrakech, un hotel glorios în care își dau întâlnire meșteșugurile tradiționale marocane, care au făcut posibilă construcția acestui loc, și arta contemporană. Designul interior al acestei mici fortărețe menite să îți asigure completă intimitate este spectaculos în rafinamentul său.

Riad 72

Cu o atmosferă unică și primitoare, Riad 72 este o oază în mijlocul coloratei Medina, cu cele șapte camere ale sale devorate individual, care îți oferă un cadru relaxant și elegant pentru vacanța în Maroc. Priveliștea de pe terasa de pe acoperiș la apus și preparatele contemporane ale chef-ului care gătește aici se adaugă acestei experiențe extraordinare într-o clădire construită pe la 1920.

pin icon

Citește și alte articole despre Marrakech

Riad de Tarabel

Situat tot în mijlocul Medinei, Riad de Tarabel este un loc special, în stil colonial, al cărui patio este populat cu arbori, cu terase scăldate în lumină și cu un decor ce încadrează în arhitectura maură elemente Empire franțuzești. Bucură-te aici de liniște și de cadrul nostalgic pe care îl asigură fotografiile de epocă, mobila și antichitățile provenind din toate colțurile lumii.

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Experimentează o dată in viață.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.