Acasa Travel Moods Romantic 10 destinații exotice pentru luna de miere în Africa

Travel Mood Romantic

10 destinații exotice pentru luna de miere în Africa

Luna de miere în Africa poate fi leneșă sau aventuroasă, umbrită de palmieri sau scăldată în soare, învăluită în cel mai rafinat lux sau plină de experiențe autentice – poate fi așa cum îți dorești.

O lună de miere în Africa este ofertantă pentru toți cei care își doresc să experimenteze și să se relaxeze în același timp.

Diversă, colorată, dar mereu fascinantă, Africa are peisaje de toate felurile, culturi la răscrucea unor influențe aparte și oameni primitori.

În Africa te așteaptă safari, scufundări, plaje însorite, păduri tropicale și creste îndrăznețe, orașe mustind de energie și zone restrase, stăpânite doar de natură. Continentul acesta abia așteaptă să fie explorat – și cum poți descoperi mai bine un tărâm fabulos, dacă nu împreună cu o persoană specială?

1.    Zanzibar, Tanzania

Cu medina din Orașul Vechi și marea Casă a Minunilor, cu plajele dintre corali și aerul său calm, o lună de miere în Zanzibar îți oferă o experiență romantică așa cum nu ai mai avut.

Plimbă-te pe sub arborii de mango ieșind din oraș, știind că treci printr-un loc în care legenda spune că sunt înmormântați iubiții fiicei unui sultan din vechime, explorează pădurea Jozani, urmărește delfinii la joacă, aventurează-te în satele din est sau scunfundă-te în preajma recifului Mnemba – și luna de miere în Zanzibar va deveni o amintire superbă pentru întreaga viață.

2.    Praslin, Seychelles

Printre insulele din arhipelag, Praslin este cunoscută ca o adevărată nestemată, și de aceea o lună de miere în Seychelles presupune cel puțin o oprire aici. Cu locuri de cazare luxoase și rafinate, cu o junglă prietenoasă cu exploratorii și plină de surprize, cu dealuri și văi ce înaintează îndrăzneț spre mare și cu plaje întinse, pe care se leagănă palmierii, Praslin întruchipează perfect visurile despre destinații tropicale scăldate în soare.

Admiră flora spectaculoasă, ascultă zumzetul păsărilor exotice de pe insulă și bucură-te de apropierea celuilalt în acest colț de lume paradisiac.

3.    Mauritius

Un rai al călătorilor de pretutindeni și gazdă a unei faune speciale, locul acesta are plaje și ape ce îndeamnă la relaxare și răsfăț. Dar o lună de miere în Mauritius poate fi mult mai mult de atât – destinația devine din ce în ce mai căutată pentru experiențele de care poți avea parte doar aici, precum plimbările prin parcul național Black River Gorges sau cinele în restaurantele de top din resort-urile ce populează insula.

În Mauritius gastronomia este la fel de faimoasă ca viața sălbatică, și este o atracție la fel de importantă pentru turiști, cu influențele sale chinezești, creole și franțuzești. Pornește într-o călătorie a simțurilor, bucură-te de apele de safir și explorează sălbăticia fascinantă în luna de miere în Mauritius.

4.    Marrakech, Maroc

Sunete continue, perspective uluitoare, arome tari sunt gata să te întâmpine când ajungi în luna de miere în Maroc. Dacă alegi să petreci un timp în Marrakech, te așteaptă un oraș fabulos scăldat în soarele african, plin de suk-uri colorate, încărcat de energie și spiritualitate.

Admiră arhitectura musulmană impresionantă, rătăcește mână în mână pe străzile străvechi, mustind de povești despre trecut, vizitează palate opulent decorate și înnoptează într-un riad, ca să înțelegi pe deplin ritmul și frumusețea vieții marocane.

5.    Africa de Sud

Luna de miere în Africa de Sud îți dezvăluie una dintre cele mai diverse și mai fascinante destinații exotice ale lumii, un loc în care pinguinii și hipopotamii sunt acasă, unde există deșert, pajiști copleșite de florile primăverii, munți și savane.

Africa de Sud are ecosisteme ce abia așteaptă să fie explorate, dar și o viață urbană energică, cu petreceri ce se sfârșesc în zori. Cultura gastronomică este pe atât de diversă și fabuloasă pe cât sunt și influențele culturale ce se întâlnesc aici, deci nu îți rămâne decât să te bucuri, să admiri, să te relaxezi și să explorezi în luna de miere în Africa de Sud.

6.    Masai Mara National Park, Kenya

Dacă inspirația pentru luna de miere în Africa vine din filmele ce au portretizat atât de romantic acest continent fabulos, atunci trebuie să iei în considerare un sejur în Kenya, în parcul național Masai Mara.

Aici dealurile sunt verzi și se rostogolesc domoale sub razele blânde ale soarelui, cu arbori de acacia dominând orizontul și cu turme de zebre lenevind. Petrece timp în rezervația naturală, explorează inițiativele de conservare din jurul ei și vizitează satele fermecătoare ale localnicilor într-o lună de miere idilică.

7.    Madagascar

Luna de miere în Madagascar este o fantezie frumoasă pentru cei care iubesc viața sub cerul liber. Aici vezi baobabi falnici la fiecare pas, aici poți explora pădurea în plimbări ce îți dezvăluie simpaticii lemuri, te scufunzi către paradisuri subacvatice și admiri o natură ce se desfășoară în forță în fața ochilor, în perspective de-a dreptul spectaculoase.

Nici cultura locală nu e mai prejos, cu influențele sale ce vin din toate colțurile oceanului și cu o spiritualitate bogată. Iar farmecul locului, încă neatins prea mult de civilizație, este o ambianță perfectă pentru cei care aleg să își celebreze dragostea aici.

8.    Mozambique

Coastele Mozambicului, așternute la baza palmierilor ce freamătă odată cu briza, cultura tradițională plină de culoare, experiențele ce te îndeamnă să explorezi fac din acest loc unul minunat pentru luna de miere.

O țară în care plajele își unduiesc dunele lângă ape turcoaz și în care arhitectura colonială adăpostește interioare răcoroase, în care viața de noapte este energică și natura uimitoare, Mozambic este destinația unei călătorii cu adevărat speciale.

9.    Alphonse Island, Seychelles

În luna de miere în Seychelles te poți opri pe insula Alphonse, împrejmuită de ape clare precum cristalul, în care te poți scufunda ca să descoperi cea mai frumoasă și diversă faună din Oceanul Indian. Aici ai mai multe de făcut decât te-ai aștepta.

Pentru că, da, Alphonse are plaje ce lucesc în soare și ape turcoaz, dar vegetația de pe uscat nu e cu nimic mai prejos decât paradisul din adâncuri. Cupluri din toată lumea încep să descopere acestă destinațe exotică în luna de miere, tarâm nepereche în particularitățile lui naturale, și să se relaxeze în laguna din Alphonse.

10.    Muntii Atlas, Maroc

Cel mai înalt lanț muntos din Africa de Nord este gazda unor peisaje pitorești, ce invită călătorii la plimbări îndelungate, iar pe cei mai aventuroși îi provoacă la cățărări.

Este, în același timp, un loc în care îndrăgostiții sunt bineveniți, fie că își doresc să petreacă vremea în liniște, la adăpostul panoramei naturale spectaculoase, fie să se răsfețe cu deliciile culinare berbere, să exploreze munca artizanilor locali, să hoinărească pe străduțe labirintice sau să înnopteze sub cerul liber, brăzdat de mii de stele. Luna de miere în Maroc poate fi așa cum alegi să fie, pentru că țara are nenumărate experiențe de oferit.

Vrei mai multe idei de destinații exotice pentru luna de miere? Vezi și propunerile noastre pentru Asia.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.