Acasa Experiențe de călătorie Tururi de vizitare obiective turistice Descoperă tradițiile artizanale din Marrakech într-un tur la pas

Descoperă tradițiile artizanale din Marrakech într-un tur la pas

1 Reviews

Marrakech / Maroc

Durată: 3 ore

Furnizor:

Viator

De la 80

Scurtă descriere:

Pornește într-un tur la pas, de trei ore, al artizanilor din Marrakech și descoperă cele mai distinctive tradiții ale orașului și obiecte artizanale uimitoare. Întâlnește un țesător local și așază-te la războiul lui de țesut, vizitează un cioplitor în ghips care creează arabescuri complicate și modele din stuc. Urmărește un fierar cum bate cu ciocanul fierul vechi și-i conturează forme artistice și află cum mașinile de tăiat faianța creează mozaicurile caracteristice ale Marocului. Soarbe un ceai și adâncește-te în atmosfera creativă a acestor ateliere, apoi fă o ultimă oprire în piața principală pentru a vedea cuptoarele îngropate în care se prăjesc oile.    

Repere:

  • Ai parte de un tur cu un ghid informativ, prietenos și profesionist;
  • Activitatea este introducere perfectă pentru vizitatorii care ajung pentru prima dată în oraș;
  • Tur în grup mic;
  • Explorezi străzile locale într-un tur la pas prin oraș;
  • Primești informații și ponturi de la un localnic.

La ce să te aștepți:

Turul începe cu o vizită la un țesător ce își are atelierul într-o clădire veche de 400 de ani. Ai șansa să îl urmărești, să faci poze și chiar să treci la războiul de țesut pentru a încerca să-l mânuiești. Următoarea oprire este la un lucrător în ghips, unde vezi cum această tradiție de secole este păstrată și astăzi. După aceea, te îndrepți spre zona fierarilor, pentru a admira felul în care refolosesc fierul vechi pentru a face felinare uimitoare, ferestre și alte obiecte.

 

Atelierul de tăiat faianța este ultima destinație, unde afli cum sunt tăiate plăcile și cum sunt potrivite în mozaicuri frumoase. Servești băuturi de-a lungul turului și la final te îndrepți spre piața principală pentru a vedea cum sunt fripte oile peste noapte într-un cuptor îngropat.

Vezi și alte experiențe din Marrakech

Tururi de vizitare obiective turistice

Pentru a vedea cu adevărat acele obiective turistice prezentate în ghidurile de călătorie și ca să le cunoști cum se cuvine, în detaliu, se impune să folosești cunoștințele prețioase ale unui ghid. Lasă-l să-ți dezvăluie lucrurile esențiale și nu rata informațiile care te fac să înțelegi în profunzime istoria, arta și cultura unui loc.

În orice destinație te-ai afla, mai ales dacă îți propui un travel mood activ, alege tururi de vizitare ale obiectivelor turistice adecvate intereselor, preferințelor și nevoilor tale. Astfel, economisești timp, concentrezi informațiile și ai din start o perspectivă locală asupra destinției – iar acestea sunt beneficii de neegalat pentru o călătorie memorabilă.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.