Acasa Travel Moods Activ Vacanță în Bangkok: experimentează orașul contrastelor autentice

Travel Mood Activ

Vacanță în Bangkok: experimentează orașul contrastelor autentice

Cei care se întorc dintr-o vacanță în Bangkok au de spus o mulțime de povești. Experimentează și tu, în cel mai autentic mod posibil, orașul contrastelor fascinante și gustă savoarea autentică a Thailandei.

Un oraș al contrastelor fabuloase, un loc în care familiarul întâlnește exoticul și în care poți cunoaște cu adevărat un stil de viață ca nici un altul.

O vacanță în Bangkok îți dezvăluie mii de povești diferite, dar toate interesante. Mega-construcții stau aici alături de case construite cu sute de ani în urmă, cele mai celebre obiective turistice din Thailanda se găsesc aici, la fel și o viață de noapte în continuă mișcare.

Străbate străduțele pline de culoare, gustă aromele intense ale orașului, admiră bărcile ce plutesc pe Chao Phraya și reculege-te în temple încărcate de spiritualitate.

Experimentează diversitatea acestui oraș și explorează piețe, cufundă-te în agitația din Chinatown și petrece până în zori alături de localnicii mereu gata să se amuze.

Ca să simți cu adevărat gustul vieții în Thailanda, alege să experimentezi autentic un oraș care nu doarme niciodată și descoperă-l în tururi gândite atent, care poartă amprenta locului.

Experiențe pentru travel mood activ în vacanță în Bangkok

1. Descoperă orașul ca un localnic

Cutreieră orașul ca un localnic în acest tur în Bangkok ce combină mai multe mijloace de transport specifice orașului. Un ghid îți arată priveliștile din trenul suspendat, din tuk-tuk, dintr-o barcă ce poartă călători sau dintr-una privată și te îndeamnă să pășești cu siguranță prin multitudinea de străduțe pline de farmec.

Te oprești la Wat Pho, fabulosul templu în care îl găsești pe Buddha Înclinat, continui călătoria spre Marele Palat, locuința regilor Siamului încă din 1782, și casa lui Jim Thompson, fondatorul companiei de mătăsuri care a devenit legendar în zonă. Turul continuă pe fluviul Chao Phraya și te îndeamnă să străbați pe jos parcul Lumpini.

2. Cu barca în Bangkok

Alege un tur cu barca de-a lungul fluviului regilor și explorează canalele ce împânzesc orașul cunoscut odinioară drept Veneția Orientului.

Ai o jumătate de zi în care să vezi obiective turistice faimoase în Thailanda, precum marele palat ce a fost reședința regilor Siamului și Buddha de Smarald de la Wat Phra Kaew, cea mai sfânta statuie a thailandezilor.

pin icon

Citește și alte articole despre Bangkok

3. Din barcă pe bicicletă

Dacă ai încă energie de explorat, aventurează-te într-un tur cu barca și bicicleta care te poartă în locuri ascunse turiștilor obișnuiți. Simți vibe-ul orașului alături de un ghid profesionist ce îți dezvăluie perspective noi ale acestui oraș vibrant.

Pedalezi printre aleile înguste ale cartierelor, ajungi la temple izolate și apoi, din barca ce străbate Chao Phraya, explorezi canalele ascunse și dai, în drum, peste temple aurite și obiective istorice pline de semnificații. Iei masa la un restaurant pe malul apei, urmărești un spectacol cu marionete și afli tot ce îți dorești să știi despre istoria tumultuoasă a țării.

4. Savoarea Thailandei

Gastronomia locului este atât de diversă încât nu îți va ajunge timpul să o descoperi, dar orice gurmand și pasionat de tururi culinare trebuie măcar să încerce un tur dedicat preparatelor exotice. De-a lungul districtului Bang Rak te oprești în opt localuri și ai parte de 15 degustări de meniuri și băuturi locale alese cu atenție de ghidul profesionist, într-o experiență intimă și foarte specială.

Afli detalii despre istoria și cultura locului prin intermediul poveștilor spuse de aceste preparate celebre în întreaga lume și descoperi savoarea Bangkok-ului în piețe, la vânzătorii stradali și în mici restaurante deținute de familii.

5. Gătește Thai în vacanță în Bangkok

Un curs de gătit te introduce în gastronomia locală fără să fie nevoie să fii un specialist în bucătărie. Un chef local îți oferă o experiență multisenzorială în cadrul căreia vei învăța să combini cu măiestrie arome și ingrediente diferite.

Află, apoi, cum se ia cina în casa unor localnici. O experiență privată de dining, alături de o pasionată de cultura culinară, îți oferă o cină de șapte feluri cum nu ai mai savurat. Nu doar că vei simți aromele așa cum îți dorești,dar dai și o mână de ajutor în bucătărie și stai la povești cu oameni care se bucură să te aibă alături și să îți istorisească detalii despre stilul lor de viață.

6. Noaptea în Bangkok

Un tur de noapte în Bangkok îți dezvăluie ritmul incredibil al acestui oraș. Alături de un ghid privat descoperi un superb templu ascuns chiar în inima orașului, Wat Hua Lam Phong; iar apoi mergi către piața de noapte Pat Pong, în cartierul roșu al orașului.

Printre standuri, înveți cum se negociază cu vânzătorii binedispuși și explorezi Wall Street-ul local care devine, noaptea, o arteră a distracției. Deguști câteva preparate delicioase în Silom, chiar în stradă, și pornești în tuk-tuk către un bar unde te relaxezi sorbind o băutură și ascultând povești despre viața orașului.

7. Masaj thailandez în vacanță în Bangkok

Un masaj thailandez este o experiență pe care trebuie să o încerci aici. Spa-ul de la Mandarin Oriental este unul dintre cele mai luxoase din lume. Îngăduie-ți aici momente de relaxare deplină, într-un loc ce mixează terapiile revoluționare cu o abordare holistică a relaxării.

8. Spre piața plutitoare

Nu pleca din Bangkok fără să experimentezi o întreagă zi de vizitare a templelor și o explorare a pieței plutitoare. Timp de șase ore, descoperi atracțiile mai puțin turistice ale orașului. Ajungi întâi la Wat Arun, unul dintre cele mai frumoase temple ale Thailandei, pe malul fluviului, și te minunezi în fața strălucirii turnurilor care fac din acest obiectiv turistic unul atipic.

Mai târziu, te îmbarci într-o croazieră pe Chao Phraya și aluneci lin pe ape, către Taling Chan. În piața plutitoare, te încarci cu aromele izvorâte din micile standuri găzduite de bărci, deguști fructe proaspete și mici delicii culinare pregătite chiar pe fluviu și te relaxezi în voie într-un restaurant de pe mal.

Bangkok este o destinație atât de ofertantă încât pleci de aici cu senzația că trebuie să te întorci cât mai curând. Ce nu știi, poate, este că e și un oraș ideal pentru o lună de miere inedită. Personalizează-ți vacanța în Bangkok alegând și alte activități din zona de Experiențe.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.