Acasa Travel Moods Explorare De la tango la samba, un tur epic în Argentina și Brazilia

Travel Mood Explorare

De la tango la samba, un tur epic în Argentina și Brazilia

Argentina și Brazilia sunt două dintre cele mai spectaculoase destinații din America Latină, locuri care îți dezvăluie culturi noi și unde poți petrece o vacanță ghidată și perfect organizată în parteneriat cu National Geographic.

Câteodată, ai nevoie de aventură și ți-e dor să cunoști tărâmuri noi, oameni noi, să mergi pe căi nebătute de mulți și să experimentezi destinații aparte. Pentru astfel de momente rezervă-ți o porție consistentă de timp pe care te invităm să o petreci într-un impecabil tur ghidat care te va purta din boemul și nostalgicul Buenos Aires până în vibrantul Rio de Janeiro.

Ziua 1-2: Buenos Aires

Începe-ți vacanța în Buenos Aires, unde te cazezi imediat și ai întreaga zi la dispoziție ca să îți revii după un zbor lung sau să explorezi împrejurimile. Participă la un show de tango, vizitează Tigre, descoperă bucătăria locală, ia trenul pe coastă, prinde un spectacol la Teatro Colón, fă turul orașului sau petrece-ți ziua la o fermă tradițională din pampas. Spre seara, o scurtă întâlnire pentru anunțarea itinerariului întregii călătorii te pune în temă cu locurile memorabile pe care urmează să le vizitezi.

În cea de-a doua zi iei pulsul orașului care vibrează. Începi din Plaza de Mayo, cu celebrul balcon al Evitei, care a rămas centrul social și politic al orașului. Simți ritmul molcom al zilelor argentiniene în faimosul La Boca și te reculegi în celebrul cimitir Recoleta, un loc nostalgic, plin de legende și istorii complicate.

După acest tur de forță te delectezi cu o cină ușoară, căci noaptea de-abia începe în Buenos Aires. Iar dacă e noapte, e vremea când străzile încep să răsune de pașii dansatorilor de tango. Îți propunem o Milonga organizată de localnici, unde poți să te inițiezi în acest dans pasional și energic.

Ziua 3: De la Buenos Aires la Iguazu

Vacanța in Argentina continuă cu un zbor către Iguazu, locul cu cel mai mare complex de cascade din lume, care a dat naștere unei superbe legende despre dragoste și răzbunare. Apele care brăzdează teritoriul aflat la granița dintre Argentina, Brazilia și Paraguay, se spune aici, s-au născut din furia unui zeu îndrăgostit de o muritoare. Vezi cu ochii ceea ce au portretizat camerele regizorilor celebri în tot atâtea filme care nu au reușit, încă, să surprindă cum se cuvine farmecul acestui loc.

Ziua se încheie la povești – un biolog local îți va vorbi despre flora și fauna, unice în lume, ce înconjoară cascadele pe care le-ai privit din zbor, survolând una dintre cele mai spectaculoase granițe din lume. Și, cu siguranță, te vor fascina istoriile despre jaguarii, oceloții și tucanii care trăiesc în acest colț de pământ, la această răscruce de ape.

Ziua 4: Foz do Iguazu

Din Foz do Iguazu, orașul atât de divers încât 80 de naționalități locuiesc aici, du-te să explorezi pădurea. Iar dacă alegi să mergi pe cărările suspendate pe deasupra cascadelor, nu rata o întâlnire impresionantă: Devil’s Throat, sau, după cum i se spune acolo, La Garganta del Diablo. Acesta este numele care definește perfect locul unde apa se varsă în cea mai adâncă și mai înaltă dintre cascade, într-un asurzitor zgomot și un nor dens de ceață.

Dacă preferi alte activități, ai multe opțiuni. Fă un tur cu barca în zona cascadelor sau survolează-le cu elicopterul, treci granița în Paraguay sau admiră giganticul baraj Itaipu, coboară stâncile în rapel sau fă rafting, astfel încât experiența ta să fie cât mai autentică.

Ziua 5-6: Foz do Iguazu - Sao Paulo

De la Foz do Iguazu zbori către Sao Paulo, iar de aici călătorești spre Paraty, unde jungla de pe munte pare că se revarsă în golf. Aici descoperi un centru colonial elegant, mustind de istorie, în care numeroase galerii, restaurante și magazine se înșiruie pe străzi lipsite de trafic. Așa că te poți plimba în deplină liniște pe străduțele pietruite și admira în voie clădirile albe care se oglindesc pe fundalul natural atât de divers.

În timpul tău liber, optează să vizitezi distileriile cachaça, celebre în întreaga lume sau explorează, într-un tur cu barca, insulele tropicale.

Ziua 7: Sao Paolo - Rio de Janeiro

Te afli spre finalul călătoriei și după-amiază ajungi la Rio de Janeiro. Numele de Cidade Maravilhosa nu e întâmplător, pentru că se potrivește perfect orașului care l-a inspirat. Cu plajele sale mereu animate, la orice oră din zi sau din noapte, cu munții acoperiți de vegetație, cu samba pe străzi și fotbal pe Copacabana sau pe stadioane, Rio este un loc ca nici un altul.

Aici găsești plaja care a dat numele notoriului refren de bossa nova Girl from Ipanema, aici ai cel mai fotografiat și mai admirat oraș tropical al lumii.

Ai tot timpul liber și poți opta oricând pentru un tur în care să explorezi orașul și să descoperi cele mai impresionante locuri ale sale. Sau fa un tur al pub-urilor din Rio, invata sa faci o caipirinha autentica, danseaza samba si simte din plin vibrația ritmurilor vieții din Rio.

Ziua 8: Rio de Janeiro

Ai ajuns la finalul vacanței tale și poți zbura înapoi spre casă. Dar, dacă decizi să-ți prelungești cu câteva zile șederea la Rio, ai în continuare o mulțime de lucruri de văzut și de făcut aici.

Experiențe in Rio

Descoperă mai mult de 15 atracții într-un tur la pas în Rio

Conectează-te cu vibe-ul orașului și descoperă unele dintre cele mai faimoase locuri din Rio, precum Muzeul Național de Artă, teatrul municipal sau biserica mănăstirii Santo Antônio. Doar mergi pe jos și ajungi chiar și în zone în care probabil nu te-ai aventura, dacă nu ai alege o astfel de plimbare.

Cunoaște orașul într-o singură zi

Acest tur îți dă ocazia să vizitezi toate atracțiile orașului într-o zi. Dacă preferi să explorezi în ritmul tău sau să ai deplină libertate și intimitate, poți opta pentru varianta privată.

Experimentează viața din favele

Rio este fascinant, dar nu poți spune că ai cunoscut deplin orașul dacă nu ai ajuns și în favele.

Alături de un ghid local, un tur în favela Santa Marta îți dezvăluie modul în care trăiesc și problemele cu care se confruntă locuitorii săi. Vorbește cu oamenii de aici și află direct de la ei poveștile lor de viață.

Rezervă acest tur realizat de catre GAdventures in parteneriat cu National Geographic  sau planifică-ți propriul tău itinerariu plecând de la acesta, folosind furnizori din baza noastră de Resurse și completându-l cu alte idei din zona de Experiențe.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.