Acasa Experiențe de călătorie Tururi de vizitare obiective turistice Mergi într-un tur complet, de o zi, al orașului Rio, cu plajele, palatele, monumentele și atracțiile sale

Mergi într-un tur complet, de o zi, al orașului Rio, cu plajele, palatele, monumentele și atracțiile sale

183 Reviews

Rio de Janeiro / Brazilia

Durată: 9 ore

Furnizor:

Viator

De la 90

Scurtă descriere:

Acesta este un tur complet, de o zi, al orașului Rio de Janeiro, ce acoperă cele mai cunoscute atracții ale sale. Ești acompaniat de un ghid profesionist și ești transferat de la și înapoi la hotel.

Repere:

  • Introducere perfectă pentru cei care vizitează pentru prima dată orașul;
  • Tur în grup mic, cu microbuzul;
  • Raport calitate-preț excelent;
  • Transfer gratuit de la și înapoi la hotel, inclus;
  • Ghid profesionist, prietenos și informat.

La ce să te aștepți:

După ce ești preluat dimineața devreme de la hotel, îți începi turul cu vizitarea statuii lui Christos Mântuitorul, fără a fi deranjat de mulțimi. Pe drum, te bucuri de priveliștile plajelor Copacabana și Botafogo și ale palatului Guanabara. Apoi intri în pădurea Tijuca, oprindu-te la Paineiras, pentru a urca la bordul vehiculelor ce duc până în vârful muntelui Corcovado. Vizita la monument durează aproximativ 45 de minute. În caz de vizibilitate redusă în vârful muntelui Corcovado, faci o oprire alternativă la Mirante Dona Marta (362 de metri), un loc mai puțin afectat de ceața norilor.

Mai departe, te îndrepți spre stânca Pão de Açúcar (în traducere „pâine din zahăr“), continuând spre plaja Botafogo, către Praia Vermelha din districtul Urca, trecând de impozantele clădiri neo-clasice, precum Universitatea Federală din Rio de Janeiro, Institutul Benjamin Constant pentru nevăzători și Institutul Național pentru Resurse Minerale. Apoi, mergi spre complexul turistic al stâncii, pentru a te urca în telecabina care te poartă spre dealul Urca (220m) și spre Pão de Açúcar, pe al cărui vârf rămâi pentru 30 de minute.

Bucură-te de prânz la restaurantul Ipanema. Aici îți stau la dispoziție mai mulțe opțiuni de masă. Alege orice, de la fripturile braziliene la sandvișurile ușoare. De asemenea, poți acorda timp pentru a explora districtul Ipanema.

După o vizită la stadionul Maracanã, pe care îl vezi de afară (te poți opri la statuia lui Bellini, pentru a face poze), te îndrepți spre Sambadrome (stadionul pentru principala paradă din cadrul carnavalului orașului).

Pe măsură ce-ți continui vizita în oraș, vezi arcurile din Lapa, strada Lavradio și Avenida Chile. Vizitează Catedrala Metropolitană, un obiectiv major al orașului și o capodoperă de artă modernă. Apoi, vizitează Escadaria Selarón – una dintre cele mai fascinante scări din lume. Vezi mănăstirea São Bento, un loc al simplității monastice, unul dintre cele mai frumoase complexe arhitecturale din Brazilia. Aici descoperi un contrast surprinzător între simplitatea aparanței exteriorului și bogăția interiorului, în care ies în evidență gravurile baroce aurii cu motive florale. Admiră stilul exuberant Rococo al gravurilor marelui altar, bolțile ornamentale transversale și capela Santíssimo Sacramento.

Pe drumul de întoarcere spre hotel, de-a lungul parcului Aterro do Flamengo, vezi Muzeul de Artă Modernă, Monumentul celor căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial și biserica Outeiro da Glória. De asemenea, poți vedea plajele Flamengo și Botafogo, pe măsură ce te întorci pe direcția Copacabana, Ipanema și Leblon.

Vezi și alte experiențe din Rio de Janeiro

Tururi de vizitare obiective turistice

Pentru a vedea cu adevărat acele obiective turistice prezentate în ghidurile de călătorie și ca să le cunoști cum se cuvine, în detaliu, se impune să folosești cunoștințele prețioase ale unui ghid. Lasă-l să-ți dezvăluie lucrurile esențiale și nu rata informațiile care te fac să înțelegi în profunzime istoria, arta și cultura unui loc.

În orice destinație te-ai afla, mai ales dacă îți propui un travel mood activ, alege tururi de vizitare ale obiectivelor turistice adecvate intereselor, preferințelor și nevoilor tale. Astfel, economisești timp, concentrezi informațiile și ai din start o perspectivă locală asupra destinției – iar acestea sunt beneficii de neegalat pentru o călătorie memorabilă.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.