Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Descoperă fascinanta gastronomie braziliană, cu toate influențele ei, în două cartiere din Rio, Centro & Porto

Descoperă fascinanta gastronomie braziliană, cu toate influențele ei, în două cartiere din Rio, Centro & Porto

Rio de Janeiro / Brazilia

Durată: 5 ore30 minute

Furnizor:

Viator

Scurtă descriere:

Brazilia și gastronomia sa pot fi o tocană sălbatică și derutantă de influențe și culturi. Acest tur la pas în grup mic, de cinci ore și jumătate, te aduce direct în acest amestec, trecând prin inima vibrantă a două cartiere din Rio, cu cea mai mare semnificație istorică și arhitecturală: Centro și Porto. Aceste districte pline de atmosferă sunt locurile unde portughezii au început să construiască orașul Rio, unde sclavii care au fost aduși în Brazilia au debarcat pentru prima dată, unde s-a născut samba – și cel mai important – unde identitatea multiculturală și cultura culinară a acestui oraș vibrant au început să ia formă.

Repere:

  • Explorează străzile locale într-un tur la pas al orașului;
  • Tur în grup mic, ce asigură servicii personalizate;
  • Tur condus de un ghid local.

La ce să te aștepți:

Întâlnește-ți ghidul în piața de lângă stația de metrou Carioca la ora 10 dimineața și începe-ți turul culinar de cinci ore și jumătate. Grupul este limitat la șapte participanți, pentru a asigura atenție personalizată.

Întrucât Rio urmează un plan de dezvoltare ambițios, aceste cartiere încă neturistice sunt acum redescoperite și revitalizate. Cu istoria orașului Rio și cu dezvoltarea sa modernă în fundal, turul culinar își urmează traseul la barurile și locurile tradiționale în care se mănâncă ale acestui district, surprinzând, pe drum, câteva comori culturale puțin știute.

Începe cu un produs de patiserie portughez și cu o cafea tare la cea mai veche cafenea din Rio, apoi degustă ofertele culinare din cea mai mare piață de alimente în aer liber a orașului, căreia comercianții evrei, sirieni și mai nou chinezi îi spun acasă. Trecând prin zona istorică a portului, oprește-te la iconicele botequim-uri – localuri de modă veche unde localnicii își iau prânzul – pentru a te bucura de mâncarea clasică de bar din Rio și de cachaça, tăria din trestie de zahăr care este băutura tradițională din Brazilia.

După aceea, urcă pe deal și bucură-te de o vedere panoramică asupra centrului orașului și zonei portului. Oprește-te să bei un suc proaspăt stors și, mai apoi, vizitează un restaurant local clasic, pentru a degusta câteva specialități afro-braziliene tradiționale. Încheie-ți turul la un local de modă veche, frecventat de marinari, specializat în carne de capră friptă, pe care o savurezi alături de vin de Porto, bucurându-te de atmosfera unei zone a cărei poveste spune povestea mai mare a orașului Rio.

Acest tur presupune o cantitate moderată de plimbare. Toată mâncarea și băutura este inclusă.

Vezi și alte experiențe din Rio de Janeiro

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.