Acasa Travel Moods Romantic Sejur în Veneţia romantismului absolut

Travel Mood Romantic

Sejur în Veneţia romantismului absolut

Un sejur în Veneţia, oraşul temerar construit într-o lagună, vă arată o cetate a iubirii eterne, în care palatele de marmură, gondolele, istoria, colțurile ascunse, prosecco-ul și măștile se află mereu în competiție pentru a vă fura inima.

Un sejur în Veneția vă dezvăluie o destinație romantică prin definiție. Dar chiar dacă piața San Marco, faimoasele cichetti, Palazzo Ducale, podurile și grădinile pot părea uneori aproape de stereotip, iar o pereche rătăcind printre vechile străduțe duce cu gândul la o ilustrată de altădată, există un motiv pentru care Veneția fascinează în continuare cuplurile îndrăgostite, pe cei care caută o evadare alături de persoana dragă, care plănuiesc o cerere în căsătorie sau vor să își aniverseze iubirea.

Veneția, cu canalele, arta, carnavalul și aerul ei excesiv este mereu magică și rămâne orașul romantismului absolut. Și partea cea mai bună este că, pentru îndrăgostiți, aici se găsesc mereu lucruri de făcut care se pot transforma în amintiri emoționante. Ți-am povestit deja despre activitățile pe care le oferă grandioasa Veneție dar, doar pentru voi, încercați-le și pe acestea.

O plimbare fără țintă

Să hoinăriți amândoi, fără scop și fără țintă, pe străduțele pline de poezie ale Veneției, să vă minunați în fața străvechilor palate de marmură construite, sfidând fizica, în lagună, să traversați poduri și să vă oglindiți în ape, să intrați în bisericuțe obscure unde se adăpostesc comori artistice semnate de un Veronese sau un Titian, să vă luați timp să apreciați stilul de viață atât de original al venețienilor, să trăiți voi înșivă la bea vita, să vă creați amintiri... toate astea sunt la îndemână în timpul unei simple plimbări.

Înainte, gondolier!

O plimbare cu gondola într-un sejur în Veneția poate părea un clișeu, dar nu este. Puține lucruri sunt mai romantice decât să alunecați pe Canal Grande în acest mijloc de transport vechi de mai bine de 1500 de ani, construit și în ziua de azi cu aceleași metode, chiar aici, în Veneția.

Călătoria începe în centru, în Campo San Luca, după-amiaza sau pe seară. Pe măsură ce înaintați pe Canal Grande, privirile vă sunt atrase când de palatele gotice, când de podurile de piatră, iar gondolierul vă acompaniază plimbarea cu o selecție de balade italiene.

După dealuri, în Veneto

Faceți o excursie în acest romantic sejur în Veneția, în dealurile din Veneto într-un mic grup, explorați străduțele medievale și grădinile din Asolo și Bassano del Grappa, vizitați Villa Barbaro, construită de renascentistul Palladio și decorată cu frescele lui Veronese și savurați o mostră de bucătărie autentică din Veneto.

Excursia voastră romantică începe cu întâlnirea cu ghidul în centrul Veneției, iar după o oră de drum vă opriți în satul Marostica, ajungând în piața în care se joacă faimoasa partidă vie de șah.

Mergeți apoi spre Asolo, perla din Veneto, și vă minunați de farmecul istoric al locului, pentru ca, mai târziu, să continuați spre Bassano del Grapa, unde explorați atât locul, cât și magazinele artizanilor locali, în căutarea sticlei perfecte de grappa. Ziua se încheie la o podgorie unde se face prosecco, ridicând un pahar pentru această zi petrecută departe de tumultul venețian.

Veneția la apus

O croazieră într-un sejur în Veneția, începe de la stația Ospedele, unde vă întâlniți skipper-ul și vă îmbarcați fie într-o sampierotta de pescuit sau într-un bragozzo, două tipuri de vase venețiene tradiționale, lucrate manual.

Pe măsură ce înaintați în lagună, arhitectura atât de grandioasă a Veneției capătă încă mai multă amploare și dramă, oglindindu-se în ape, așa încât aveți o perspectivă complet nouă asupra bazilicii San Marco, fortăreței, celebrului Lido sau altor clădiri iconice.

Vă opriți pentru o clipă între insulele Giudecca și San Giorgio Maggiore, ca să admirați panorama și să ciocniți un pahar de prosecco, și pe măsură ce soarele coboară spre orizont, scăldând laguna într-o lumină blândă, aflați lucruri interesante despre istoria orașului pe drumul de întoarcere.

Între sticle de Murano

Priviți împreună artizanii sticlari la lucru într-un tur care vă duce cu un taxi pe apă în Murano, celebrul loc unde se meșterii suflă sticla fierbinte în adevărate opere de artă. Excursia aceasta începe cu întâlnirea cu ghidul vostru la hotel și vă conduce spre Murano, insula căreia îi vizitați mai întâi centrul istoric, cu Catedrala Santa Maria e Donato, ce datează din secolul al VII-lea și păstrează încă mozaicurile originale.

Mergeți apoi către o manufactură de sticlă, unde îi priviți pe maeștrii la lucru în timp ce sculptează sticla topită în forme uluitoare... și unde aveți chiar ocazia să probați un pantof de sticlă! Vă puteți achiziționa de aici un suvenir al trecerii voastre prin atelier, iar apoi puteți explora, după bunul plac, mai departe, mergând fie spre Burano sau Torcello, în vecinătate, sau întorcându-vă în Veneția.

O călătorie muzicală

Celebrii Virtuosi di Venezia sunt gata să vă completeze escapada romantică cu o coloană sonoră pe măsură: Anotimpurile lui Vivaldi într-un show excepțional, la Ateneo San Basso, una dintre cele mai vechi biserici din oraș.

Cele patru concerte pentru vioară și coarde, transpunând în muzică entuziasmul fiecărui anotimp, vă vor rămâne pentru multă vreme proaspete în memorie după ce aveți ocazia să le ascultați într-un loc cu totul și cu totul special, construit ca să îl onoreze pe sfântul Bassus. Biserica, construită în 1076, a fost refăcută după incendiile din 1105 și 1661 și stă în continuare triumfătoare, după veacuri tumultoase, în Piazzetta dei Leoncini, transformându-se într-un centru cultural important.

O cină romantică într-un decor uluitor

O vilă venețiană de secol XVIII este decorul unei cine speciale, pe malurile râului Brenta. Experiența culinară din vila ducală începe cu un aperitivo relaxat, și cu povestea clădirii și a împrejurimilor.

La ora 8, cina este servită – paste sau risotto făcute în casă, după rețete tradiționale, pește sau carne, sunt servite și savurate alături de un vin produs în zonă. De ce nu v-ați petrece o seară așa cum obișnuiau să facă Palladio, Casanova sau Byron, fugind de agitația orașului?

Ținutul prosecco-ului

Nu e prima voastră întâlnire cu prosecco-ul în sejur în Veneția, pentru că această băutură frizantă e emblematică pentru oraș, dar un tur dedicat licorii parfumate și răcoritoare este o experiență pe care nu trebuie să v-o refuzați.

Vă aventurați împreună în regiunea Valdobbiadene, în care se produce dintotdeauna prosecco, vizitați două crame și degustați câte un pahar peste tot, încercând mai multe variante, în timp ce ghidul expert vă învață totul despre aceste vinuri ușoare.

Escapada prin zona rurală de lângă Veneția vă poartă printre dealuri însorite, încadrate de impresionanții Dolomiți, și vă duce până la o Frasche istorică, o tratoria rustică unde se gătesc dintotdeauna, cu măiestrie, aceleași preparate locale delicios de simple.

Grădini secrete

Un sejur la Veneția, fie el și romantic, se centrează deseori pe lucrurile evidente, populare, pe care orașul le are de oferit. Poate și pentru că sunt atât de multe și continuă să fascineze neîncetat cu splendoarea lor opulentă.

Dar Veneția are și multe secrete, și puține sunt mai frumoase decât grădinile pe care le descoperiți într-o plimbare în spatele zidurilor înalte. Aveți oportunitatea să aruncați o privire spre Veneția secretă, aproape magică, care trăiește în parcurile publice, dar mai ales în curțile private, în verdele ce scaldă grădinile mănăstirilor, în oazele de liniște din spatele palazzo-urilor grandioase.

Și dacă aceste experiențe te-au făcut să te vezi deja în vacanță la Veneția, te invităm să descoperi și alte propuneri de acest gen sau să consulți lista de Resurse pentru a descoperi cum îți poți organiza foarte ușor, cu furnizori de încredere, vacanța pe care ți-o dorești!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.