Acasa Travel Moods Romantic Îndrăgostiți în boema și însorita insulă Mykonos

Travel Mood Romantic

Îndrăgostiți în boema și însorita insulă Mykonos

O vacanță în Mykonos, însorita insulă a îndrăgostiților de distracție și totodată cel mai boem colț al Greciei, este o alegere extrem de interesanta pentru o vacanță romantică splendidă, petrecută prin satele pitorești și intens colorate sau pe plajele primitoare.

În vacanță în Mykonos, rătăciți împreună printre superbele case cicladice, zăboviți pe străduțele fermecătoare, vizitați orașul ce dă numele insulei, descoperiți la fiecare pas urme ale istoriei de mii de ani a locului, plimbați-vă către morile de vânt și poposiți într-una dintre numeroasele taverne. Petreceți fiecare zi pe o plajă diferită, căci multe de aici sunt particulare, cu un șarm diferit, și nu ratați ocazia unei cine romantice pe plajă. În Mykonos soarele vă însoțește pretutindeni, iar natura copleșitoare este cadrul perfect pentru experiențele voastre romantice.

1. Morile de vânt din Insula Vânturilor

Pe aripile vântului! Așa ar trebui definită vacanța în doi petrecută într-un sejur în Mykonos sau în „Insula Vânturilor“, pe numele ei mai mic.

Și pentru a începe cât mai romantic acest sejur, mergeți să vedeți morile de vânt ce datează din secolul XVI, simboluri și în același timp unele dintre cele mai importante atracții ale insulei. De aici poate fi zărită și „Mica Veneție“, pentru un plus de visare purtată pe aripi de vânt.

2. Mica Veneție, cel mai romantic loc de pe insulă

Și cum în vacanța din Mykonos orice vis se poate transforma în realitate, vizitați Mica Veneție, acel rând de case cu balcoanele suspendate deasupra apei, un cadru feeric în care vă adânciți în timp ce vă bucurați de băuturi fine în unul dintre multiplele baruri și cafenele seducătoare.

Apusul de soare văzut de aici, din cel mai romantic loc de pe insulă, este unic în frumusețea lui.

3. O croazieră autentică

O croazieră în ape pururi albastre este mereu romantică, dar și un bun prilej de aventuri și experiențe autentice. Urcați la bordul unei ambarcațiuni grecești tradiționale (kaiki), ridicați pânzele și lăsați-vă purtați de același vânt într-o excursie de o zi pe mare, pentru a explora coasta de sud a insulei.

Frumusețea naturală a plajei Frangias vă oprește în loc pentru o porție bună de înot sau de snorkelling, dar și pentru un picnic pe plajă. Aventura continuă pe faimoasa plajă Paradise, iar momentele de distracție de la barul Tropicana, unul dintre cele mai faine baruri de plajă din lume, sunt de neegalat.

pin icon

Citește și alte articole despre Mykonos

4. Petreceți o zi pe plaja Elia

Preferată de celebrități și jetsetteri veniți de pretutindeni într-un sejur în Mykonos, cosmopolita plajă Elia impresionează prin frumusețea fâșiei de nisip auriu ce se întinde pe nu mai puțin de 10 kilometri. Datorită lungimii ei, nu pare niciodată prea aglomerată, motiv pentru care este atât de atrăgătoare.

Adânciți-vă în atmosfera legendară a plajei, faceți o baie de soare, cuceriți valurile în timp ce practicați sporturi nautice diverse, frecventați tavernele și barurile de pe plajă și satisfaceți-vă toate poftele.

5. Plaja Panormos, o oază de relaxare

Nu ezitați să mergeți pe o plajă retrasă în vacanța din Mykonos și să vă bucurați de timpul petrecut împreună departe de agitația și de aglomerația caracteristice insulei.

Mergeți la frumoasa plajă Panormos din nordul insulei, acolo unde facilitățile turistice lipsesc cu desăvârșire, pentru a avea parte doar de liniște și de relaxare în soare, momente romantice autentice într-o atmosferă intimă și calmă. Restaurantele și barurile de aici vă îmbie la degustări proaspete și aromate.

6. Cele mai romantice hoteluri

Rasfățați-vă într-unul dintre hotelurile pregătite să vă facă toate poftele într-un sejur în Mykonos în care sărbătoriți dragostea. Camere spațioase cu vedere spre valuri, spa-uri și restaurante pline de ispite gurmande, balcoane spre plajele animate – în Mykonos, și hotelurile sunt parte din farmecul insulei.

7. Descoperiți frumusețea orașului Mykonos

Pierdeți-vă pe străzile labirintice ale orașului Mykonos (Chora), ce se strecoară printre clădirile cubice de un alb pur, cu uși, ferestre și balcoane de lemn colorate ca emoțiile pe care le împărtășiți unul altuia în această vacanță de poveste.

Câteva biserici și capele fermecătoare și o mulțime de magazine, baruri și restaurante se înșiră în ritmul pașilor cu care înaintați și descoperiți frumosul oraș.

8. Explorați insula într-o decapotabilă

Închiriați un 4x4 cabrio, pentru a vă bucura de o experiență de călătorie ca-n filme în vacanța din Mykonos. Porniți într-un tur al insulei, traversați zone rurale idilice, ajungeți pe plaje mai puțin cunoscute și ridicați mâinile în vântul cald ce învăluie peisajele insulare superbe pe care le descoperiți împreună în timp ce înaintați pe coastele insulei.

9. O croazieră spre timpuri mitologice

Alegeți să mergeți într-o croazieră în care să descoperiți frumusețea insulelor Rhenia și Delos. Urcați pe iaht și prima oprire este superbul golf al insulei nelocuite Rhenia, unde aveți timp de plajă, înot și snorkelling în ape albastre de o claritate desăvârșită.

Continuați apoi călătoria și vizitați faimosul sit arheologic de pe insula Delos, locul de naștere al lui Apollo și al lui Artemis, zeița vânătorii, în mitologia greacă.

10. O cină romantică

Din nici o astfel de vacanță nu poate lipsi o cină romantică, mai ales într-un sejur în Mykonos, unde aveți posibilitatea să alegeți cel mai potrivit loc pentru o astfel de experiență intimă.

O cină privată pe un iaht, organizată de hotelul Kivotos, sau poate pe plajă, în stilul hotelului Hippie Chic sau al hotelului Mykonos Blu sunt variante care vă stau oricând la dispoziție pentru a vă surprinde partenerul sau partenera.

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Soare&mare.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.