Acasa Experiențe de călătorie Activități romantice Ascultați Anotimpurile lui Vivaldi într-un concert încântător într-o biserică, cu Virtuosi di Venezia

Ascultați Anotimpurile lui Vivaldi într-un concert încântător într-o biserică, cu Virtuosi di Venezia

27 Reviews

Veneția / Italia / Europa

Durată: 1 ore30 minute

Furnizor:

Viator

De la 29

Scurtă descriere:

Experimentați aranjamentele pentru coarde ale Anotimpurilor lui Vivaldi în timpul unui spectacol susținut de celebrul grup Virtuosi di Venezia. Acest show de o oră și jumătate vă dezvăluie compozițiile lui Vivaldi într-un cadru spectaculos, în Ateneo di San Basso, una dintre cele mai vechi biserici ale Veneției.

Repere:

  • Un concert de o oră și jumătate cu muzică venețiană;
  • Bucurați-vă de un show cu Anotimpurile lui Vivaldi performat de aclamații Virtuosi di Venezia;
  • Priviți un spectacol în renumita biserică Ateneo di San Basso;
  • O experiență de neuitat pentru iubitorii de muzică.

La ce să te aștepți:

Ascultați Virtuosi di Venezia cântând celebrele Anotimpuri ale lui Antonio Vivaldi – patru concerte pentru vioară și coarde ce reprezintă scene ale naturii prin muzică, inspirate de fiecare dintre cele patru anotimpuri. Programul include și alte două concerte importante ale marelui compozitor. Virtuosi di Venezia performează compozițiile lui Vivaldi la Ateneo di San Basso, un loc prestigios, cunoscut și pentru faptul că are aceleași dimensiuni ca și sala de muzică a Pietà Institue, care nu mai există, în care Vivaldi a compus.

Biserica Ateneo di San Basso a fost construită în 1076 în onoarea lui San Basso și este una dintre cele mai vechi biserici din Veneția. După incendiile din 1105 și 1661, biserica a fost construită din nou. Eleganța simplă și clasică admirată astăzi îi este atribuită lui Baldassarre Longhena, care a lucrat și la Bazilica San Marco. În secolul al XIX-lea, altarul bisericii a fost furat iar în anii următori a fost vândută și transformată într-un atelier de sculptură. Biserica a fost reconstruită și adaptată, iar acum nu mai servește scopului inițial – și se află în inima Veneției, în Piazzetta dei Leoncini, la stânga Bazilicii San Marco. De la redeschiderea sa în 2002, este considerată unul dintre cele mai importante centre culturale ale orașului.

Program:  A.VIVALDIConcerto F XI n°48 in Do maggiore per archi e basso continuoallegro - grave - allegro A.VIVALDIConcerto F XI n°48 in Do maggiore per archi e basso continuoallegro - grave - allegro J.S.BACHAria dalla Suite n°3 in Re minore BWV 1068 per archi e basso continuo A.VIVALDILE QUATTRO STAGIONI "La Primavera" Op.8 n°1 in Mi maggioreallegro - grave - allegro "L’Estate" Op.8.n°2 in Sol minoreallegro - grave - allegro "L’Autunno" Op.8 n°3 in Fa maggioreallegro - grave - allegro "L’Inverno" Op.8 n°4 in Fa minoreallegro - grave - allegro

Atenție: programul se poate schimba.

Vezi și alte experiențe din Veneția

Activități romantice

Când sunteți doar amândoi, într-un travel mood romantic, într-o destinație îndepărtată, ce vă face să uitați de cotidian, alegeți activități relaxante ce vă aduc și mai aproape. Răsfățați-vă cu atenția discretă a celor din jur și optați pentru experiențe de poveste, despre care vă veți aduce aminte peste mulți ani. Oferiți-vă momente unice, de care nu ați putea avea parte altundeva, pentru ca vacanța voastră să fie pe cât de frumoasă, pe atât de memorabilă. Trăiți-le doar în doi, pentru că nu mai e loc de altceva sau altcineva în acest sejur romantic.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.