Acasa Travel Moods Explorare 10 experiențe pentru un sejur în Provence

Travel Mood Explorare

10 experiențe pentru un sejur în Provence

Vrei să decoperi locuri noi și te atrage în mod deosebit Franța? Începi cu un sejur în Provence, în care descoperi o natură fabuloasă și orașe istorice!

Pentru a te bucura pe îndelete de frumusețile regiunii într-un sejur în Provence, te poți inspira din itinerariul propus de noi și să îți planifici activitățile zilnice în funcție de starea de spirit a fiecărei zile de vacanță.

Sau poți să poposești în orașele principale din regiune - Aix-en-Provence sau Avignon - de unde, zilnic, poți scrie noi pagini în jurnalul dedicat acestui sejur în Provence, alegând să trăiești diverse experiențe în zonele pitorești din acest frumos ținut.

Experiențe pentru travel mood explorare în sejur în Provence

1. Plimbare în lanurile de lavandă

Dacă violetul nu este deja culoarea ta preferată, va deveni odată cu sejurul în Provence, și mai ales în Aix-en-Provence unde poți face un tur al lanurilor de lavandă.

Purpuriu cât vezi cu ochii și miros îmbătător de lavandă – sunt ingredientele cheie ale acestei excursii care îți va liniști gândurile și îți va satisface curiozitatea de a explora natura cu ce are ea mai frumos. Învață istoria lavandei și a produselor aromatice care se prepară din ea și cumpără loțiuni și parfumuri pe bază de ulei de lavandă pentru cei de acasă de la vânzătorii ambulanți din zonă.

2. Viața în satele franțuzești

Nu te rezuma doar la Aix-en-Provence! Explorează și împrejurimile. Începi cu regiunea Luberon pentru o excursie de o zi. Istorie, cultură și multă natură verde și proaspătă te așteaptă să o descoperi în sătucele provensale de aici.

Vizitează satele Lourmarin, Bonnieux, Isle-sur-Sorgue, Roussillon și Gordes. Case suite pe stânci, lanuri de lavandă, cetăți datând de pe vremea Imperiului Roman, vestigii amintind de istoria uneori dureroasă a locurilor, pe toate le regăsești dacă te lași în voia plimbării prin satele pline de poveste din Luberon.

3. Cel mai frumos canion din Europa

Nu există Luberon fără Verdon și asta pentru că cele două zone au drept numitor comun câmpurile de lavandă. Descoperă care dintre ele îți place mai mult, vizitând și satele din Verdon. Moustiers-Sainte-Marie se află la intrarea în Verdon Canyon, considerat cel mai frumos canion din Europa.

Zona te încântă cu relieful inedit: un melanj spectaculos între munte și râu. Te uimește felul în care râul Verdon șerpuiește scăldând stâncile înalte și creând un hău imens, de la care nu-ți poți dezlipi privirea. Și nu rata nici o vizită la fabrica de produse naturale pe bază de lavandă L'Occitane, unde găsești cea mai largă gamă de creme și parfumuri pe bază de uleiuri aromatice.

4. Navigare pe canale

Ca să ai parte și de plajă și de navigat pe ape în timpul sejurului în Provence, alege un tur pe canale vestite din Cassis, listate în patrimoniul UNESCO, în imediata vecinătate a lui Aix-en-Provence.

Aici admiri Cape Canaille, cea mai înaltă stâncă deasupra mării din Franța, care te face să meditezi cel puțin pentru câteva minute la impetuozitatea naturii. Adaugă un pahar de vin Cassis, specific zonei, și poți lansa o nouă teorie filosofică despre timpul liber.

5. Provence de la înățime

Iar dacă nu te saturi să vezi lavanda de la nivelul ochilor tăi, încearcă să îți imaginezi cum se vede de acolo unde zboară păsările cerului. Poți însă nu doar să îți imaginezi, ci chiar să urci acolo sus, printre zburătoare, cu balonul cu aer cald.

În satul Forcalquier, sejurul în Provence se transformă rapid într-o plutire deasupra nemărginitelor întinderi liliachii în balonul cu nacelă. Perspectiva este uluitoare!

6. Degustare de vinuri

O degustare de vin este o plăcere necesară odată ajuns în sejur în Provence. În apropiere de Avignon se află Valea Rhône-ului.

Aici lași în urmă lavanda și iei contact cu podgoriile bogate unde vei gusta cel mai bun vin din Franța. La Tavel încerci un rosé delicios, specialitatea locului, iar la Châteauneuf-du-Pape schimbi cu un vin roșu mai aspru și perfect de degustat alături de câteva specialități de brânză franțuzească. Aici s-au dezvoltat regulile pentru ce avea să devină „Denumire de origine controlată“, iar cunoscătorii știu bine de ce prestigiu se bucură zona.

7. Un strop de aromă

Admiră spațiul rural în timpul sejurul în Provence, căci aici găsești cele mai apetisante secrete ale gastronomiei franțuzești. Degustă vinul din Les Baux de Provence într-un tur care împletește două arome distincte, în imediata vecinătate a orașului Avignon, la Les Baux de Provence.

Vinului i se alătură uleiul de măsline produs local, așa că afli povești despre culesul măslinilor pe măsură ce vizitezi livada și încerci mostre delicioase provenite din amestecul inspirat realizat de fermieri.

8. Istoria papalității în Franța

Explorează istoria religioasă a locului, pentru ca sejurul în Provence să fie complet. Evită coada la intrarea în Palatul Papilor din inima orașului medieval Avignon, care a fost lăcașul papalității în secolul al XIV-lea și care e cel mai mare palat gotic al lumii (și parte din patrimoniul UNESCO).

Mergi pe urmele milioanelor de vizitatori care vin aici anual și bucură-te și de priveliștea din Place de l’Horloge. Ia loc la una dintre terasele din vecinătate, comandă un pahar Côtes du Rhône și simți cum acest sejur în Provence devine vacanța visurilor tale.

9. În mintea lui Van Gogh

Să pășești pe urmele lui Van Gogh este o altă activitate interesantă care îți înnobilează sufletul în timpul unui sejur în Provence.

La Saint-Rémy-de-Provence începi să înțelegi câte puțin din ce anume l-a fermecat pe pictor în această parte de lume și de ce locul a devenit o inspirație pentru lucrările sale. Mergi mai apoi la Arles, unde umbra lui Van Gogh este la fel de vie azi și unde recunoști colțuri de natură zugrăvite cu măiestrie de acesta.

10. Capitala regiunii provensale

Nu trebuie cu nici un chip să ratezi nici Marseille în timpul unui sejur în Provence. Un tur al vechiului oraș îți dezvăluie clădiri vechi de secole, cum ar fi Notre-Dame de la Garde.

Dar îți dă și posibilitatea să te bucuri de viața vibrantă a unui oraș cosmopolit și de natura spectaculoasă care îl înconjoară. Și ca tot peisajul să fie complet, lasă-te purtat de ghid și la Golful Cassis, unde vezi cele mai inedite ambarcațiuni în timp ce savurezi un cocktail la o terasă din apropiere.

Iar dacă ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe, te invităm să descoperi și alte idei din colecția „Explorează și descoperă“.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.