Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Savurează vinurile din Tavel și Châteauneuf-du-Pape într-un tur pe Valea Ronului, cu plecare din Avignon

Savurează vinurile din Tavel și Châteauneuf-du-Pape într-un tur pe Valea Ronului, cu plecare din Avignon

42 Reviews

Provence / Franta

Durată: 4 ore

Furnizor:

Viator

De la 65

Scurtă descriere:

Adâncește-te în frumusețea regiunii viticole din Valea Ronului în acest tur de o jumătate de zi din Avignon. Într-un grup mic, călătorește printre dealurile verzi pe traseul spre două podgorii apreciate, unde te bucuri de tururi ghidate de degustare vinuri din Franta clasificate AOC (Appellation d'Origine Controlée – denumire de origine controlată), de la rose-urile din Tavel la o varietate de vinuri de talie mondială din Châteauneuf-du-Pape.

Repere:

  • Tur de degustare vinuri de patru ore în Valea Ronului, condus de un ghid expert, cu plecare din Avignon;
  • Descoperă două regiuni viticole definite geografic din Valea Ronului: Tavel și Châteauneuf-du-Pape;
  • Vizitează o podgorie și degustă rose-ul produs aici;
  • Află despre clasificările vinurilor din Franta care indică o calitate superioară a acestora;
  • Explorează un domeniu din Châteauneuf-du-Pape și delectează-te cu vinul său, celebru în toată lumea;
  • Grupul este limitat la un maximum de opt persoane, pentru o experiență personalizată.

La ce să te aștepți:

Turul tău de degustare vinuri începe cu transferul de la hotelul din Avignon, la amiază. Relaxează-te în microbuz, trecând printre formele de relief înverzite ale Văii Ronului, o zonă fertilă și propice pentru mai multe soiuri de vinuri.

Vizitează două crame celebre, începând în regiunea Tavel, unde degustările de rose de la o podgorie renumită pentru soiurile sale sunt completate de plimbarea pe admirabilul domeniu. Degustă o selecție atentă de vinuri în timp ce afli despre caracteristicile de mediu care dau particularitățile vinului, și observă culoarea rafinată și aromele care disting vinurile din Tavel dintre atâtea altele.

Apoi, te îndrepți spre est, către faimoasa regiune Châteauneuf-du-Pape, unde s-au dezvoltat regulile prestigioasei Appellation d'Origine Controlée (denumire de origine controlată). Cât te afli la podgorie, vei afla mai multe despre aceste reguli stricte care stabilesc standardele pentru vinuri într-o plimbare și de-a lungul sesiunii de degustare ce include câteva variante exemplare. Până la finalul turului, vei fi înțeles mai bine ecologia bogată a Văii Ronului și ce înseamnă arta viticulturii în sudul Franței. Relaxează-te pe drumul pitoresc ce te aduce înapoi la Avignon, întorcându-te la hotel seara.

Vezi și alte experiențe din Provence

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.