Acasa Experiențe de călătorie Excursii de o zi & mai lungi Descoperă câmpurile de lavandă din Provence, într-un tur din Aix-en-Provence

Descoperă câmpurile de lavandă din Provence, într-un tur din Aix-en-Provence

59 Reviews

Provence / Franta

Furnizor:

Viator

De la 55

Scurtă descriere:

Delectează-te cu aroma lanurilor superbe de lavandă din Provence, în acest tur ghidat care pornește din Aix-en-Provence. Alege dintre un tur de dimineață, unul la amiază sau unul care îți ocupă întreaga zi și apoi pornește, împreună cu ghidul tău, spre câmpurile violet. Află despre istoria producției lavandei în zonă, plimbă-te printr-o fermă de lavandă și pozează în mijlocul întinderilor colorate și parfumate.

Repere:

  • Tur de dimineață, la amiază sau de o zi întreagă spre câmpuri de lavandă de Provence, cu plecare din Aix-en-Provence;
  • Vizitează lanurile incredibile de lavandă din Platoul Valensole sau din Plateau de Claparedes;
  • Află despre varietățile de lavandă de la ghidul tău expert;
  • Cumpără produse artizanale din lavandă, pe care să le duci acasă drept cadouri;
  • Vizitează sate fermecătoare din Luberon, precum Saignon, Gordes și Ste Croix de Verdon (numai dacă selectezi și această opțiune).

La ce să te aștepți:

Câmpurile de lavandă de Provence înfloresc în lunile de vară, între iunie și august, în fiecare an, îmbrăcând regiunea într-o nuanță vie de violet. Alege unul dintre cele trei tururi, astfel încât să corespundă cu timpul liber pe care îl rezervi acestei experiențe, și pornește spre cele mai frumoase câmpuri și sate care prelucrează lavanda. Toate tururile pornesc din centrul Aix-en-Provence.

Tur de dimineață:

Îndreaptă-te spre platoul Valensole, o mare întindere de câmpuri de lavandă care produce soiul cunoscut drept Lavandin. Mai mare decât plantele tipice franțuzești, Lavandin are o aromă mai fructată și mai îndrăzneață, care te izbește imediat ce cobori din microbuz. Pozează în fața câmpurilor, apoi vizitează o fermă, ca să vezi o selecție de produse provensale – uleiuri din lavandă franțuzească și Lavandin, miere de lavandă și chiar ulei de măsline infuzat cu celebra floare. Află detalii despre cultivarea acestei plante de la ghidul tău, înainte de întoarcerea la Aix.

Tur de după-amiază:

Călătorește de-a lungul drumurilor sinuoase spre platoul Valensole și bucură-te de vederile panoramice peste câmpuri de lavandă de Provence. Fă opriri de-a lungul drumului pentru a face fotografii cu recoltele înflorite. Apoi, oprește-te la fabrica de cosmetice L'Occitane, pentru a vizita muzeul și pentru a afla povestea acestei mărci istorice. Bucură-te de reduceri la orice achiziție ai face, apoi întoarce-te la punctul de pornire, unde turul tău se încheie.

Tur de o zi:

Din iunie în iulie: Explorezi platoul Valensole dimineața, pentru a-i admira câmpurile de Lavandin și pentru a vizita o fermă, apoi călătorești spre satul de pe deal Moustiers Ste-Marie. Faimos pentru atelierele lui de olărit, satul este un paradis al iubitorilor de meșteșuguri, și ai timp să îl explorezi pe cont propriu. Te bucuri de un prânz pe propria cheltuială și apoi călătorești cu microbuzul ca să vezi deschiderea canionului Verdon. Admiri lacul Ste-Croix într-un tur panoramic, traversezi pitorescul sat Bauduen și apoi mai faci încă o oprire pentru fotografii în Ste Croix de Verdon, un sat cu șarm provensal autentic.

Din iulie în august: Descoperă frumusețea Parcului Național Luberon călătorind de-a lungul superbului drum Combe de Lourmarin către Pays de Sault. Zona este cunoscută pentru câmpuri de lavandă din Provence și este casa așa-numitei capitale a lavandei, satul Sault. Aici ai ceva timp liber, pe care îl poți petrece cumpărând uleiuri sau flori pe care să le iei acasă, sau luând prânzul. Apoi îți întâlnești din nou ghidul ca să mergeți spre trei sate minunate de pe dealuri: Monieux, St Saturnin-les-Apt și Saignon. Te întorci la Aix, trecând prin Plateau de Claparedes.

Vezi și alte experiențe din Provence

Excursii de o zi & mai lungi

Aproape fiecare destinație ascunde ceva special și, de multe ori, se întâmplă ca acel lucru de neprețuit să se afle în apropiere, dar la ceva distanță, impunând excursii de o zi sau chiar mai lungi. Dar știi, când te afli într-un travel mood de explorare, că astfel de excursii, deși obositoare uneori, fac ca întreaga călătorie să merite. Da, poate că nu mai ai atâta vreme pentru relaxare, dar sunt lucruri mai importante decât asta. Iar cele pe care le vezi explorând regiunea în care îți faci vacanța merită tot efortul, mai ales dacă te ghidezi după selecția noastră, în care am pus doar acele locuri cu adevărat speciale.

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.