Acasa Travel Moods Evadare Sejur Hawaii: 7 motive să alegi Insula Kauai

Travel Mood Evadare

Sejur Hawaii: 7 motive să alegi Insula Kauai

Descoperă pitoreasca insulă Kauai într-un sejur în Hawaii, cu munții săi albaștri, cascadele spectaculoase, canioanele bătând în roșu și plajele scăldate în soarele aprins și în apele limpezi ale oceanului.

Un sejur în Hawaii, pe insula Kauai, este o idee excelentă pentru cei care se află în travel mood evadare și își doresc să ajungă într-un tărâm al naturii neîntinate, acolo unde poți explora văile din elicopter, poți cuceri valurile oceanului făcând surfing, te poți minuna de potecile ce se adâncesc în păduri și de canionul spectaculos, poți să navighezi pe râuri sacre și să te scufunzi în apele albastre în căutarea celor mai blânde animale marine.

De ce să alegi Insula Kauai atunci când ești în travel mood evadare

1. Te relaxezi pe plajele din Kauai

Într-un sejur în Hawaii petrecut pe insula Kauai nu-ți lipsesc în nici un fel întinderile de nisip alb și fin ce se strecoară în apele de turcoaz ale Pacificului, în așa fel încât decorul lor tropical, încărcat de palmieri și plante exotice, să fie desăvârșit, să le ducă faima în lume și să le transforme în locurile perfecte de evadare pe care trebuie să le experimentezi cel puțin o dată în viață.

De la nord la sud și de la est la vest, plajele din Kauai concurează mereu în topul celor celor mai bune ale planetei.

Amintim doar de întinsa plajă Hanaley, din nord, sau de plaja Poipu, din sud, fiindcă sunt o mulțime de plaje care te așteaptă, fiecare cu specificul ei.

Trebuie doar să ai în vedere că apele oceanului nu sunt mereu calme și că, pe lângă plajele sigure, ce se bucură de protecție din partea salvamarilor și de un ocean cald și mai liniștit în timpul verii, excelent pentru înot și snorkeling, sunt și cele în care valurile sunt mari și periculoase, dar perfecte pentru surferii experimentați și pentru pasionații de sporturi nautice extreme.

2. Admiri Coasta Na Pali, frumusețea sălbatică din Insula Grădină

În nord-vestul insulei, coasta Na Pali se întinde sălbatică în iregularitatea sa punctată de stânci înalte, ce se ridică la peste 1.200 de metri deasupra oceanului și care lasă loc cascadelor zgomotoase ce cad spre țărm, peșterilor marine și văilor de un verde crud, pentru a forma acel peisaj dramatic pe care îl cauți și îl explorezi prin intermediul unor experiențe unice într-un sejur în Hawaii.

 

Descoperă frumusețea neatinsă a Coastei Na Pali într-o croazieră

Cum să reușești să vezi de aproape spectacolul naturii ce se desfășoară ilustru de-a lungul coastei Na Pali decât într-o croazieră cu un catamaran, în care te lași răpit de frumusețea continuă a țărmului sălbatic?

Bucură-te de priveliștile unice ce se succed la suprafață și-ți taie respirația, după care oprește-te să faci snorkeling în cele mai clare ape, pentru a surprinde și paradisul din adâncuri.

O aventură în viteză

După-amiaza este cel mai bun moment pentru a porni într-un tur ce te poartă, la bordul unei ambarcațiuni de mare viteză, într-o aventură de-a lungul coastei, pentru a explora, într-o lumină perfectă, stâncile impunătoare ce se succed amețitor, peșterile marine vulcanice și văile verzi și solitare. Nu lipsesc nici legendele incredibile despre vechii hawaiieni ce trăiau pe coastă, pentru și mai multă intensitate.

Insula văzută din zbor

Nu doar că surprinzi dintr-o dată și din înaltul cerului geografia unică a coastei Na Pali, dar ai ocazia să survolezi și frumusețea canionului Waimea și a golfului Hanalei într-un tur fascinant cu avionul, pentru a lua cu tine imagini unice și a afla povești fascinante.

pin icon

Citește și alte articole despre SUA

3. Explorezi Waimea Canyon, Marele Canion al Pacificului

O dată în viață ai șansa să vezi canionul Waimea, supranumit și Marele Canion al Pacificului, a cărui vechime coboară cu patru milioane de ani în urmă, timp suficient pentru a se forma și pentru a oferi vizitatorilor priveliștile spectaculoase descrise de stâncile roșii ce-i străjuiesc întinderea de 16 kilometri și adâncimea de aproximativ 900 de metri, pe cea mai veche insulă din Hawaii.

Pierde-te pe cărările ce te duc în inima canionului Waimea într-un tur de excepție, astfel încât să surprinzi grandioasa minune a naturii, îmbrăcată în stânci roșii și creste înverzite. Află istoria formării acestui canion suprarealist și descoperă, pe drum, și câteva atracții impresionante, cum ar fi valea Hanapepe, fortul Elizabeth, orașul Waimea sau vechiul oraș Koloa, printre altele.

4. Vizitezi plantațiile de cafea cu gust exotic

Insula Kauai, prin solul de proveniență vulcanică, udat de ploile abundente, încălzit apoi de soarele ce-și trimite razele tropicale în bătaia unui vânt blând, oferă mediul prielnic pentru cultivarea arborilor de cafea.

Așa se întâmplă că pe insulă se află cea mai mare plantație de cafea din Statele Unite, pe care ai șansa să o vizitezi, pentru a te pierde în umbra răcoroasă a arborilor de cafea aliniați în rânduri infinite și pentru a descoperi secretele producerii cafelei hawaiiene.

5. Navighezi pe râul Wailua, râul ce taie crâmpeie de natură fabuloasă

Râul Wailua, singurul navigabil de pe insulă, desparte păduri tropicale, formează văi spectaculoase și cade în cascade zgomotoase pe lungimea sa de 32 de kilometri, până a se pierde cu totul în Pacific.

Urcă-te în caiac și vâslește apele sacre ale râului ce trece pe lângă nu mai puțin de șapte temple antice și explorează, într-o aventură de neuitat, peisajele tropicale fabuloase, a căror frumusețe unică acaparează constant. Când vine timpul, trage la mal și pornește într-o plimbare prin natura darnică spre o cascadă cu ape limpezi, pentru a te răcori în piscina naturală ce înghite apele ce cad la infinit.

6. Trăiești aventura pe Kalalau Trail, cărarea ce desparte insula de ocean

Kalalau Trail te provoacă la aventură și te solicită, dacă te încumeți, să o străbați într-un sejur în Hawaii, fiindcă motive sunt multe. Considerată cea mai frumoasă, dar și cea mai periculoasă cărare din lume, Kalalau Trail se întinde pe o lungime de 18 kilometri de-a lungul coastei Na Pali, a cărei frumusețe autoritară deja nu mai are nevoie de nici o prezentare.

Sentimentul pe care îl ai când îi urmezi traseul, de multe ori anevoios, ce pornește de pe plaja Kee și se sfârșește în valea Kalalau este unic în viață, și merită trăit din plin. Trebuie să mai știi că un drumeț experimentat reușește să parcurgă lungimea traseului într-o zi, însă pentru cei mai mulți e nevoie de două zile și de campare peste noapte doar în anumite locuri, pentru care trebuie obținut un permis special de la autorități.

7. Vizitezi o insulă splendidă

Kauai este printre preferatele celor care ajung în sejur în Hawaii, pe bună dreptate. Aici ai parte de plaje, munți, văi și dealuri scăldate în cel mai strident verde, pe fundalul oceanului ce dă un contrast strălucitor imaginilor pe care le sorbi mereu din priviri.

Cu ajutorul unui ghid local prietenos, explorezi insula Kauai de la Nord la Est sau de la Sud la Vest, ca să cuprinzi dintr-o suflare, într-un singur tur, un itinerariu ce te lasă cu răsuflarea tăiată.

Iar când splendoarea naturii te-a lăsat ostenit și dornic de forțe proaspete, savurezi un picnic gourmet într-o locație specială, aleasă pentru tine de ghidul tău.

În varianta de tur de la Nord la Est ajungi la plajele Kee, Anini și Hanalei, explorezi peșterile Maniniholo, Waikanaloa și Waikapalae, și poposești la Princeville Resort Aera și la farul Kilauea.

Când mergi dinspre țărmul din Sud spre cel din Vest, în schimb, ajungi în canion și la plajele din Poipu, la Koloa cu plantația ei de trestie de zahăr și admiri panorama de la Hanapepe Valley Lookout – aducându-ți aminte de ce peisajul acesta a servit drept decor pentru pelicula Jurassic Park.

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din Travel Mood Evadare.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.