Acasa Travel Moods Activ Rio de Janeiro - atracții turistice și experiențe inedite

Travel Mood Activ

Rio de Janeiro - atracții turistice și experiențe inedite

Pași de samba în ritmuri frenetice de percuție, carnavalul vieții desenat în culori vibrante, așa arată vacanța ta în Rio de Janeiro! Experimentează frumusețea celor mai faimoase obiective turistice din Brazilia, cum se găsesc doar la Rio!

Fie că explorezi cea mai mare pădure urbană din lume, că te avânți în excursii către cei mai înalți munți, ce se zăresc de pe plajele paradisiace, că te pierzi printre oameni în comunități fascinante, că înveți să dansezi samba sau să gătești delicioase preparate culinare, vacanța ta la Rio de Janeiro este o bucurie continuă experimentată într-un travel mood activ.

Vino să descoperi cele mai spectaculoase atracții turistice din Rio și să trăiești experiențe autentice, în locul în care muzica și dansul vieții nu se sfârșesc niciodată!

Experiențe pentru travel mood activ în vacanță în Rio de Janeiro

1. Vizitează atractiile turistice din Rio de Janeiro într-un tur complet de o zi

Odată ce ai ajuns în Rio, orașul te trage în toate direcțiile. Alege un tur complet de o zi pentru a descoperi toate atracțiile turistice într-un interval cât mai mic de timp. Aventura începe, evident, de pe plaja Copacabana, ca și cum însăși viața orașului ar porni de aici.

Palatul Guanabara, pădurea Tijuca, grandiosul monument al lui Cristos Mântuitorul, din vârful muntelui Corcovado, o plimbare cu telefericul din Urca spre Sugar Loaf Mountain, stadionul Maracana și multe altele își dezvăluie frumusețea. Dacă îți dorești să nu te grăbești și să te bucuri din plin de libertate și intimitate, poți opta pentru varianta privată.

2. Conectează-te cu vibe-ul orașului

Nimic nu se compară cu o plimbare prin Rio, în care simți de aproape vibe-ul orașului și descoperi la pas mai mult de 15 atracții turistice.

Însoțit de un ghid local, mergi pe drumurile ce duc către unele dintre cele mai importante obiective culturale și istorice. Vizitezi Muzeul Național de Artă, teatrul municipal, biserica mănăstirii Santo Antônio și multe altele, și cu siguranță descoperi și frumusețea unor locuri în care nu te-ai aventura de unul singur.

3. Experimentează viața din favele

De cele mai multe ori și pe nedrept frumusețea orașului este pusă în contrast cu imaginea creată în jurul favelelor. Dărâmă acest mit și vizitează favela Santa Marta.

Alături de un ghid local, descoperă cultura și istoria unei comunități vii, vorbește cu oamenii care trăiesc aici și află poveștile lor de viață. Ai ocazia să vezi priveliști uluitoare, fiindcă de pe vârful dealurilor din favelă, golful Guanabara și Botafog îți dezvăluie imagini incredibile, ce nu pot fi văzute din altă parte.

pin icon

Citește și alte articole despre Rio de Janeiro

4. Vizitează Grădina Botanică din Rio

Printre atracțiile turistice din Rio de Janeiro, Grădina Botanică creată de Regele Joao al VI-lea al Portugaliei ocupă un loc special, pentru că aici întâlnești mii de specii de flori și plante adunate de pe tot întinsul lumii, într-un habitat cu totul aparte. Admiră palmierii plantați chiar de la înființare (sunt câteva sute de specii), rătăcește printre rondurile de trandafiri luxurianți în diversitatea și parfumul lor și plimbă-te pe lângă iazul cu nuferi uriași din Amazon.

Și nu rata secțiunea dedicată fascinantelor plante carnivore, serele și orhideele seducătoare și atât de fragile – grădina de la poalele lui Corcovado abundă în lucruri de văzut. Iar dacă ești atent (dar nu numai), ascultă și gâlceava veselă a celor peste o sută de specii de păsări pe care le adăpostesc coroanele copacilor și privește-le zâmbind.

5. Hoinărește pe plajele din Rio

Ce ar fi Rio de Janeiro fără plajele sale celebre, care îi dau aerul acela de carte poștală și care atrag deopotrivă pasionații de soare și valuri, ca și pe cei ce vânează dansul cu tălpile în nisip sau o partidă alertă de fotbal?

Copacabana, întinsă de la Posto Dois la Posto Seis (al șaselea post de salvamar, despre care se spune că nu a existat niciodată), este cea mai faimoasă dintre ele... și, probabil, din lume, cu milioanele de oameni care vin aici să celebreze anul nou sau cu notorietatea sa ca gazdă a Cupei Mondiale de fotbal pe plajă.

Dar mergi și pe Ipanema, în ritmul de bossa nova al melodiei The Girl from Ipanema, scrisă de Antonio Carlos Jobim si Vinicius de Moraes.

Elegantă și relaxată, plaja e cunoscută pentru viața sa socială, pentru cei doi munți (Dos Hermanos) care o limitează pe o latură, pentru apa numai bună pentru surfing și pentru apusurile care îi fac pe cei care zăbovesc aici la soare să izbucnească, zi de zi, în ropote de aplauze admirative.

Și nu uita de Grumari, o plajă sălbatică, splendidă, un adevărat paradis neschimbat de sute de ani, unde doar câte un bar răzleț îți anticipează nevoia unui cocktail și unde surferii cunoscători vin pentru liniște și confruntări nemijlocite cu valurile.

Iar dacă preferi locurile izolate, alege un tur care te poartă prin São Conrado, Barra da Tijuca, Macumba, Prainha și în final Grumari, ca să înțelegi cu adevărat de ce Rio, și nu alt loc, este paradisul absolut al plajelor.

6. Explorează cea mai mai mare pădure urbană din lume

Una dintre cele mai importante atracții turistice din oraș, pădurea Tijuca, care, la 32 de kilometri pătrați, este cea mai mare pădure urbană a lumii și care promite experiențe unice. Aventurează-te într-o excursie spre Pico da Tijuca, cel mai înalt vârf din Rio, ce domină orașul de la peste o mie de metri înălțime.

Adâncește-te în acest ecosistem, admiră-i flora specifică și aruncă-ți privirea în apele ce coboară într-o frumoasă cascadă (Cachoeira das Almas și Cascatinha Tauany sunt printre cele mai frumoase). Odată ce ajungi în vârf, priveliști fantastice se deschid în fața ochilor tăi. Orașul și golful Guanabara, văzute de aici, sunt de vis! Tijuca este accesibilă, dar e o lume cu totul diferită de aglomerarea urbană. Adică e locul perfect în care să te plimbi, să te cațeri sau să bucuri de natură.

7. Mergi la Escadaria Selaron, una dintre atracțiile turistice din Rio de Janeiro

Scările la care artistul chilian Jorge Selaron a început munca în 1990, ca apoi să devină obsesia lui (și motivul pentru care a ajuns falimentar) erau doar niște ruine până ca el, acoperindu-le cu un mozaic colorat, să le transforme într-un adevărat simbol al orașului și una dintre acele atracții din Rio de Janeiro pe care ai văzut-o imortalizată în filme, videoclipuri și nenumărate documentare.

Cele 400 de trepte leagă două cartiere celebre, Santa Tereza și Lapa, și poți ajunge aici din oricare dintre ele ai veni sau poți alege un tur în care explorezi și arta locală.

Astfel ajungi și la Praça Mauá, locul de unde începe zona portului și unde se află Muzeul de Artă și Museum of Tomorrow, te plimbi pe bulevardul olimpic – unde se află și celebrul mural Etnias, gigantic și inclus și în Cartea Recordurilor, și mergi la Pedra do Sal, un fost sat al sclavilor, dar și un loc cu semnificații adânci pentru fanii muzicii samba sau choro.

8. Vezi apusul flamboaiant din Arpoador

Micuța peninsulă stâncoasă ce separă plajele Copacabana și Ipanema este unul dintre cele mai speciale locuri atât pentru surferi, încântați de valurile stabile ce se formează în jurul rocii și se sparg de Ipanema, cât și pentru cei care vor să surprindă Rio în momentul perfect când soarele dispare în mare.

Apusul de la Arpoador, printre cei Dos Hermanos, din mijlocul verii braziliene, nu se compară cu nimic altceva – mărturie stau miile de fotografii realizate de-a lungul timpului aici de amatori entuziaști sau de fotografii celebri care au încercat zadarnic să replice splendoare naturală a fenomenului.

9. Descoperă cultura culinară braziliană

Un mix incredibil de influențe, cultura culinară din Brazilia poate fi ușor descoperită în partea veche a orașului, alături de un ghid gastronomic.

Odată ce ajungi în Porto și Centro, te adâncești din plin în istorie, fiindcă de aici a început să prindă contur identitatea multiculturală a orașului, aici s-a născut samba și tot aici s-a definit eclectica cultură culinară braziliană. Gustă din preparate tradiționale și bucură-te de povești fascinante!

10. Vizitează Lapa, cartierul tradițional care vibrează

Abundând în monumente istorice, atracții turistice, baruri și restaurante, Lapa este cartierul tradițional din centrul orașului în care fluvii de energie alimentează parcă ritmul neîncetat de samba.

Lapa era, pe vremuri, celebru ca loc de întâlnire pentru elita culturală din Rio de Janeiro, dar acum districtul adăpostește o diversitate uluitoare de oameni, ce reflectă mixul inedit de culturi din metropola braziliană.

Viața de noapte se prelungește până în zi, clinchetul de pahare de la terase pare interminabil, la fel și concertele live sau petrecerile din cluburi precum Lapa 40 graus sau Rio Scenarium.

Iar odată ajuns aici, pregătește-te pentru adevărate lecții de samba! La Rio Scenarium și la Carioca de Gema, în special, ai să te surprinzi bătând ritmul sau chiar încercând să ții pasul cu dansatorii experimentați care fac un adevărat spectacol!

Dar samba nu mai are nevoie de introduceri, căci este chiar inima pulsând a spațiului brazilian, este ceea ce exprimă cel mai bine un stil de viață creat de sclavii africani care și-au adus cu ei tradițiile și valorile, pe care le-au adaptat impecabil cotidianului urban.

Rio este samba, iar samba este Rio – și asta vei descoperi în fiecare zi.

Daca ți-am trezit apetitul pentru astfel de vacanțe te invităm să descoperi si alte idei din colecția Călătorește prin lume și să consulți rubrica Informații utile pentru a- ți organiza cât mai bine vacanța pe care ți-o dorești!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.