Acasa Travel Moods Explorare Circuit în Patagonia – țara de foc de la capătul pământului

Travel Mood Explorare

Circuit în Patagonia – țara de foc de la capătul pământului

Mergi într-un circuit în Patagonia, regiunea care se întinde cât sudul unui întreg continent, un tărâm care așteaptă să fie explorat.

Două țări, Argentina și Chile, componentele de azi ale Țării de Foc, Anzii cu crestele lor înzăpezite, ghețari și lagune, stepă cât cuprinde, podișuri joase și întinse câmpii, iazuri și lacuri cu ape dulci sau sărate, floră și faună cum nu ai mai văzut, toate conturează promisiunea unei vacanțe de vis, la capătul pământului.

Descoperă Patagonia într-un impresionant tur de 14 zile, organizat în parteneriat cu National Geographic.

Ziua 1-2: Buenos Aires

Vacanța ta în Patagonia începe din Buenos Aires, orașul tango-ului, unde ajungi și te cazezi. Bucură-te de timpul liber pe care îl ai la dispoziție: vezi împrejurimile, mergi la un show de tango sau vizitează Teatro Colón, un obiectiv cultural important.

Descoperă tradițiile culinare, mergi cu trenul pe coastă sau plimbă-te cu bicicleta spre cele mai importante atracții turistice din Buenos Aires.

Orice alegi să faci, nu uita să ajungi la timp la întâlnirea cu ghidul, pentru a afla detalii despre turul care te așteaptă.

A doua zi zbori spre nordul Patagoniei, către San Carlos de Bariloche. Un mic circuit îți dezvăluie frumusețea acestui oraș pitoresc de munte. Gustă din ciocolata, berea și dulcețurile artizanale produse de localnici.

Ziua 3: Aventuri în Bariloche în circuit în Patagonia

Ai tot timpul să explorezi Bariloche, acest oraș turistic pitoresc de la poalele Anzilor, asemănător stațiunilor alpine europene. Vizitează catedrala Cerro și plimbă-te prin împrejurimi. Bucură-te de o parrillada de vită sau de preparate din somon proaspăt sau păstrăv.

Alege oricând să trăiești experiențe și aventuri autentice.

Mergi cu caiacul pe lacul Gutierrez

Ai la dispoziție o jumătate de zi în care să te bucuri de o plimbare cu caiacul pe lacul Gutierrez, în care descoperi priveliști senzaționale.

Admiră peisaje de o frumusețe teatrală

Un tur special te poartă către Golful López și pe vârful muntelui Cerro Campanario, de unde poți admira una dintre cele mai frumoase priveliști ale lumii, conform unui top National Geographic.

Vezi incredibila arhitectură euro-argentiniană a hotelului Llao Llao, cu a sa capelă San Eduardo, construită în stil rustic.

Experiență de rafting pe râul Manso

Un astfel de tur îți transformă întreaga zi într-o aventură. Experiența de rafting pe apele râului Manso îți va satisface orice poftă de adrenalină.

Ziua 4: Puerto Varas, orașul trandafirilor

O călătorie cu autobuzul și feribotul te trece granița în Chile, către Puerto Varas. Cunoscut drept „orașul trandafirilor“, Puerto Varas este un centru turistic cunoscut pentru arhitectura sa în stil germanic, dar și pentru localizarea sa în celebrul district de lacuri chilian.

Una dintre cele mai grandioase croaziere cu feribotul din lume este de încercat în acest ținut nesfârșit de lacuri.

Vârfuri de munți înzăpeziți, cascade, lacuri cristaline, vulcani fumegând în zare, păduri abundente și ghețari solitari se perindă prin fața ochilor, învârtindu-te într-un carusel de emoții! Asigură-te că declanșatorul aparatului de fotografiat îți e la îndemână.

Mai târziu ai programată și o călătorie la cascadele de pe râul Petrohué.

pin icon

Citește și alte articole despre Patagonia

Ziua 5: Marea insula Chiloé în circuit în Patagonia

Te bucuri de timp liber întreaga zi. Poți să alegi să explorezi regiunea sau să mergi într-o excursie cu feribotul în insula Chiloé, unde descoperi un vechi sat pescăresc, cu spectaculoase locuințe lacustre colorate și biserici istorice.

De aici, te grăbești spre o colonie de pinguini, pentru a admira peste cinci mii de exemplare din familiile Humboldt și Magellanic.

Sau poți alege un tur similar, de o zi, tot pe insula Chiloé, dar în care vezi satul Chacao, te plimbi pe plaja Arena Gruesa, mergi prin piețele din Ancud și apoi vizitezi vestitele biserici istorice, listate în patrimoniul UNESCO.

Ziua 6-7: Natură dezlănțuită în Torres del Paine

Este vremea să zbori către Punta Arenas, de unde vei călători spre faimosul parc național Torres del Paine. Puțini au ocazia să ajungă în acest parc din Patagonia chiliană, a cărui frumusețe îți taie respirația. În partea sa centrală, așa cum spune și numele, un munte de granit cu trei vârfuri distincte (turnuri sau coarne), cu înălțimi cuprinse între 2600 și 2900 de metri, reprezintă atracția principală.

O excursie în Parcul Național Torres del Paine, alături de un ghid specializat, este o explorare într-un ținut de basm, de-a lungul căreia ți se dezvăluie peisaje pitorești. Ghețari și fiorduri, munți care se pierd în înălțimi amețitoare, cascade, lacuri, lagune și păduri de conifere se lasă admirate aici.

Opțional, din Punta Arenas poți alege un tur la Fortul Bulnes, din Strâmtoarea Magellan, sau să mergi la muzeul din oraș.

Ziua 8-9: Tărâmul ghețarilor - El Calafate - în circuit în Patagonia

Aventura continuă în drum spre El Calafate, din nou în Patagonia argentiniană. Un vehicul privat te conduce spre ghețarul Perito Moreno, aflat în cel mai sudic punct al Parcului Național Los Glaciares. Pe drum poți zări condori, păsări Rhea (nandu), vulturi sau păsări flamingo, însă ghețarul este cel care îți acaparează întreaga atenție.

O nouă zi începe în El Calafate. În această dimineață participi la o conferință despre ghețari, susținută de un expert, astfel încât să pornești cu noi cunoștințe în excursia din Parcul Național Los Glaciares, pentru a vedea fascinantul ghețar Perito Moreno, ce se scurge în lacul Argentino.

Este impresionant să vezi direct de acolo zidul de gheață, cu o înălțime de peste 60 de metri, care ocazional se sparge în îngustimea canalului, provocând căderi masive de gheață, în zgomote terifiante. Poți opta să fii și mai aproape de ghețar, într-o călătorie cu barca până în fața acestuia.

De altfel, poți alege să-ți petreci întreaga zi într-o excursie specializată, pentru a explora frumusețea ghețarului.

Ziua 10-11: Ushuaia, cel mai sudic oraș al lumii

Din El Calafate, un zbor te aduce în Ushuaia, cel mai sudic oraș al lumii, situat pe țărmurile canalului Beagle. Odată ajuns în acest mic oraș-port, bucură-te de atmosfera agitată, fă mici cumpărături sau mergi la unul dintre restaurantele locale.

Explorează, alături de un ghid naturalist, insula Martillo, un loc preferat de pinguini pentru a-și depune ouăle. Navighează pe un catamaran pe canalul Beagle și admiră insulele din împrejurimi, pe drumul de întoarcere la Ushuaia.

Opțional, în Ushuaia poți să alegi o croazieră pe canalul Beagle, să iei un autobuz către Parcul National Tierra del Fuego, să navighezi la Estancia Harberton, cea mai veche fermă din zonă, să zbori cu elicopterul sau să călărești.

Ziua 12-13: Tango la Buenos Aires

A venit timpul să părăsești Ushuaia și să zbori înapoi spre Buenos Aires. Odată ce ai ajuns, nu ezita să te bucuri de o băutură la una dintre cafenelele stradale, cel mai bun mod de a reintra în atmosfera vibrantă a orașului. Sau să comanzi unul dintre preparatele culinare tradiționale.

Se apropie seara și trebuie să fii în formă, pentru că te așteaptă o lecție de tango oferită de dansatori locali. Acum poți participa cu încredere la o Milonga, o tradiție în care elevii și profesorii își exersează mișcările pe ringul de dans.

Alege să faci un tur al orașului și să vezi atracțiile turistice și cartierele pe care le-ai ratat în primele zile ale vacanței tale în Patagonia. Vizitează Plaza de Mayo, în care se află faimosul bacon de unde Eva Peron și-a ținut celebrul discurs, pierde-te în ritmul cartierului La Boca și adună-ți gîndurile în timp ce te plimbi prin cimitirul Recoleta.

Ziua 14: Buenos Aires

Turul în America de Sud se sfârșește aici, în Buenos Aires.

Poți opta pentru acest circuit în Țara de Foc organizat de GAdventures in parteneriat cu National Geographic.

 

Dar ai și alte variante de activități ce pot fi experimentate în acest „Paris al Americii Latine“, pe timpul șederii în oraș sau cu orice altă ocazie, cărora le-am dedicat articolul "Buenos Dias, Buenos Aires" si dintre care amintim căteva in răndurile de mai jos.

Experiențe in Buenos Aires

Vizitează principalele atracții din Buenos Aires

Casa Rosada – faimosul palat prezidențial din Plaza de Mayo, Avenida de Mayo, străzile pietruite din istoricul San Telmo – locul în care s-a născut tango-ul, cartierul La Boca, aglomeratul port Puerto Madero, sunt câteva din locurile ce așteaptă să fie descoperite, într-un tur al orașului.

Desigur, poți alege oricând și o variantă gratuită pentru turul orașului.

Pe bicicletă, spre două cartiere importante

Bucură-te de o cursă cu bicicleta prin oraș și vizitează două târguri celebre: Recoleta și Palermo. Află istoria acestor zone și explorează-le în amănunt.

Experimentează viața la o fermă din San Antonio de Areco

Este fascinant să vezi în acțiune legendarii gauchos, echivalentul argentinian al americanilor cowboys, într-o adevărată demonstrație de călărie, la o fermă din San Antonio de Areco.

O zi aici este suficientă pentru a experimenta viața la fermă, pentru a călări sau a merge cu trăsura.

Un spectacol de folclor autentic și un grătar tipic argentinian îți hrănesc experiența.

 

Dacă îți dorești să explorezi Argentina pe cont propriu, accesează secțiunea de Experiențe dedicată zonei. Află mai multe despre Argentina și descoperă America de Sud așa cum nu o știai!

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.