Acasa Travel Moods Aventură Circuit în Costa Rica, în aventura vieții tale

Travel Mood Aventură

Circuit în Costa Rica, în aventura vieții tale

Un circuit în Costa Rica se va dovedi oricând aventuros, dar cu atât mai mult atunci când ai ocazia să aluneci pe ape repezi, să cobori în rapel, să te avânți pe trasee nebătute de mulți și să descoperi incredibila diversitate a speciilor care și-au făcut casă din această țară atât de speciala.

Alege un circuit în Costa Rica atunci când tânjești după aventură și vrei să cunoști o țară spectaculoasă din prisma multiplelor activități fascinante și pline de adrenalină care îți dezvăluie una dintre cele mai interesante destinații exotice ale lumii.

De la plimbări în orașe la tururi de rafting în care cobori pe ape repezi și de la explorări în pădurea tropicală la călătorii cu barca în ariile protejate, ajungi în păduri ce se pierd între nori și la plaje vaste care se deschid către ocean și trăiești cu intensitate o vacanță așa cum nu ai mai avut.

Ziua 1: San Jose, orașul de unde pornește totul

Iubești aventura, iar un circuit în Costa Rica nu poate să înceapă în altă parte decât în capitala San Jose, de unde pleci și unde te întorci, pentru a pleca din nou spre aventurile care te așteaptă în această destinație exotică de excepție.

Cum ajungi, arzi de nerăbdare să cunoști orașul, să-i descoperi atmosfera dinamică, piețele și monumentele reprezentative, frumoasa arhitectură de inspirație colonială, muzeele, teatrele și străzile pe care poți da oricând peste un târg artizanal, dar și peste baruri și restaurante unde deguști câte puțin din specificul local. Explorează capitala, alege între un tur cu un localnic, care îți dezvăluie orașul noaptea, și un tur în care afli secretele artei de a face bere artizanală, trecând pe la cele mai reprezentative pub-uri și berării.

Ziua 2: Rafting pe râul Pacuare și cazare la Rio Tropicales Lodge

Se anunță o zi plină, fiindcă urmează să mergi spre Turrialba, de unde pornești pe bicicletă spre râul Pacuare. Cum ajungi și te urci pe barca gonflabilă, apele repezi și învolburate te fac să înțelegi din plin de ce Pacuare este considerat unul dintre cele mai bune zece râuri din lume pentru rafting.

Momentele incredibile pe care le trăiești alunecând pe apele ce coboară în viteză te fac să nu-ți dai seama cum trece timpul, căci ai și ajuns la cabana din mijlocul unei superbe păduri tropicale, unde înnoptezi.

Ziua 3: Spre Puerto Viejo

Afară s-a făcut lumină și arzi de nerăbdare să te aventurezi din nou pe râul ale cărui ape alunecă în viteza cu care adrenalina îți cuprinde corpul și mintea.

Faci rafting pe râul Pacuare pentru aproximativ două ore sau pe o lungime de 14 kilometri, după care te grăbești să prinzi autobuzul spre Puerto Viejo, pentru a ajunge la țărmurile spălate de marea Caraibilor, un decor plin de baruri reggae și plaje străjuite de palmieri, ce dau culoare acestui circuit exotic în Costa Rica.

Faci rafting pe râul Pacuare pentru aproximativ două ore sau pe o lungime de 14 kilometri, după care te grăbești să prinzi autobuzul spre Puerto Viejo, pentru a ajunge la țărmurile spălate de marea Caraibilor, un decor plin de baruri reggae și plaje străjuite de palmieri, ce dau culoare acestui circuit exotic în Costa Rica.

pin icon

Citește și alte articole despre San Jose

Ziua 4: Puerto Viejo

Este o zi excelentă pentru a vizita Parcul Național Cahuita, o arie protejată în care descoperi nu doar o pădure tropicală superbă, ce adăpostește maimuțe, reptile, tucani sau papagali macaw, ci și 600 de acri de recif de corali, în ale cărui ape întâlnești țestoase, baracude, arici de mare și nu mai puțin de alte 125 de specii de pești. 

Un bun prilej pentru a face snorkelling și a admira fabuloasa viața subacvatică.

Ziua 5: Spre Parcul Național Tortuguero

Astăzi te afli iarăși pe drum. Mergi spre orașul-port Limon, pentru a te urca pe o barcă ce te duce spre Parcul Național Tortuguero, accesibil doar pe calea apei sau a aerului, unde noi experiențe așteaptă să fie descoperite.

Ziua 6: Parcul Național Tortuguero

Te aventurezi cu caiacul pe canalele parcului, pentru a pătrunde în inima unei ecosistem de excepție, ce include mici jungle, lagune, zone umede și păduri de palmieri cum nu ai mai văzut.

Ai ocazia să urmărești maimuțe, leneși, jaguari, șopârle și o mulțime de păsări exotice în mediul lor natural, într-un circuit în Costa Rica ce ascunde și promite multe.

Ziua 7: San Jose

Din nou pe drum, de data aceasta înapoi în San Jose. Iei barca spre La Pavona, pentru a continua pe șoselele ce duc spre capitală.

Ziua 8: San Jose

Ai toată ziua liberă, așa că bucură-te de oraș și explorează cartiere și locuri în care nu ai ajuns încă. Nu uita de întâlnirea de după-amiază cu ghidul, pentru a afla ultimele detalii ale aventurilor care te așteaptă în a doua parte a turului și a acestui sejur exotic în Costa Rica.

Ziua 9: San Gerardo de Dota

Părăsești capitala pentru a ajunge, după aproximativ două ore și jumătate, la cabana din apropierea satului de munte San Gerardo de Dota, de la poalele munților Talamanca, situat într-o vale superbă, în care râul Savegre a creat un loc ideal pentru iubitorii de păsări de munte, ce pot fi observate și admirate pretutindeni.

Ziua 10 - 13: Călătorii de-a lungul râului Savegre

Începi cele patru zile de drumeții de-a lungul râului Savegre, ce taie păduri tropicale învăluite în nori (cloud forests), dar și pădurile superbe de la altitudini mai joase, mereu cu ochii după vietăți exotice pe care nu ai șansa să le admiri altfel.

Dormi la cabane în mijlocul naturii, ponești din nou de-a lungul râului într-o aventură continuă, ce echivalează cu o experiență de neuitat într-un mediu natural desăvârșit, înoți și admiri cascade ce cad într-un spectacol total și continui să te adâncești într-o zonă de care puțini știu și în care încă și mai puțini ajung, urmând de fiecare dată râul cu ape limpezi.

Ziua 14: Uvita, locul unor aventuri de excepție

Noi experiențe te așteaptă în această zi specială. După o scurtă drumeție, urmează să ajungi într-un canion spectaculos, locul în care aventura cunoaște noi provocări. Pregătește-te pentru o serie de coborâri în rapel pe pereți de stâncă abrupți, ce-ți solicită din plin corpul și mintea, dar și de căderi libere în rapel, ce-ți aduc instantaneu acea doză de adrenalină de care ai nevoie în acest circuit din Costa Rica.

Apoi, fă rafting pe râul Naranjo, ce coboară din munți, și urmează-i cursul rapid prin canioanele stâncoase și înguste, în ritmul în care sângele pulsează prin vene.

Ziua 15: Drake Bay

O călătorie cu barca te poartă la Drake Bay, unde urmează să vizitezi Punta Río Claro National Wild Life Refuge, un refugiu de a cărui conservare s-a ocupat o familie locală pe o perioadă de peste 30 de ani, până să fie lăsată în grija guvernului.

Descoperă acest paradis unic și petrece-ți noaptea într-o cabană încântătoare din mijlocul Parcului Național Corcovado, cel mai mare parc și rezervație biologică din țară.

Ziua 16: Drake Bay

Vizitează Parcul Național Corcovado, unul dintre cele mai diverse locuri de pe pământ din punct de vedere biologic, ce însumează nu mai puțin de 13 ecosisteme diferite, de la cloud forests și lagune, până la mangrovele din zonele umede și habitatele marine.

O excursie de o zi la Sirena Ranger Station din inima parcului îți dezvăluie diversitatea impresionantă a acestui ținut de excepție.

Ziua 17: Manuel Antonio/San Jose

Te desprinzi cu greu din mijlocul naturii, însă drumul de întoarcere la San Jose îți oferă o ultimă ocazie de a te aventura în natură, de data aceasta în Parcul Național Manuel Antonio, care te impresionează cu plajele și golfurile sale spectaculoase ce se întind pe coasta Pacificului, dar și cu pădurea tropicală mereu verde.

Ziua 18: San Jose

Astăzi îți iei la revedere de la acest tur de aventuri senzaționale, dar nu-ți încheia încă exoticul sejur în Costa Rica.

Alege să mergi într-o excursie ce-ți dezvăluie cultura și credințele locale, ce pornește din San Jose, pe un traseu ce se numește „ruta bisericilor“, pentru a vizita bisericile istorice ale orașului. Apoi ajungi și în orașul Escazu, unul dintre cele mai vechi din țară, pentru a te adânci în poveștile despre vrăjitoare și vrăjitorie care învăluie locul.

Sau îndulcește-ți viața cu ciocolată, într-un tur în care vizitezi o pădure tropicală și o plantație de cacao, din care nu lipsesc experiențele legate de ciocolată.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.