Acasa Experiențe de călătorie Experiențe culinare și degustări de vin Vizitează pădurea tropicală și vezi fauna sălbatică & mergi la o plantație de cacao

Vizitează pădurea tropicală și vezi fauna sălbatică & mergi la o plantație de cacao

7 Reviews

San Jose / Costa Rica

Durată: 24 ore

Furnizor:

Urban Adventures

De la 140

Scurtă descriere:

Fapt: ciocolata eliberează substanțe chimice în corp, atunci când este mâncată, care te fac să te simți bine. Fapt: să privești pui de animale îți reduce nivelul de stres. Fă-le pe ambele într-un tur din San Jose în pădurea tropicală și la o plantație de cacao și pleacă înapoi fericit, de la atâta ciocolată și viață sălbatică.

Repere:

  • Descoperă secretele și minunile unuia dintre cele mai iubite alimente din lume – ciocolata;
  • Împrietenește-te cu localnicii din pădurea tropicală Selva – tucani, maimuțe, papagali și multe altele;
  • Mergi pe podul Tirimbina și la o plantație de cacao;
  • Vizitează o rezervație UNESCO a biosferei și uită-te la câteva dintre cele 400 de specii de păsări care trăiesc aici;
  • Bucură-te de un prânz local delicios, într-o altă rezervație;
  • Vezi îndeaproape unele dintre cele mai interesante creaturi din pădurea tropicală, furnicile, într-o colonie.

La ce să te aștepți:

Vizitează pădurea Tirimbina pentru un tur al ciocolatei și descoperă minunile din culisele preparării acesteia. Arborele-de-cacao își are orginile în Mezoamerica și are o istorie extraordinară. Pe drum către acest loc uimitor, faci o oprire la La Virgen del Socorro și iei prânzul la un restaurant local deținut de Dona Marielos.

Acest tur din San Jose te aduce aproape de natură, cu o drumeție prin pădure și cu o explorare a ciocolatei la o plantație de cacao.

Ești transportat privat prin parcul național Braulio Carrillo, în zona Sarapiqui, unul dintre cele mai bune locuri din Costa Rica unde poți vedea minunile pădurii tropicale. Ghidul tău naturalist te conduce către rezervația La Selva, un loc faimos pentru observarea păsărilor. Parte din rezervația UNESCO a biosferei, și cu peste 400 de specii, cu siguranță întâlnești niște înaripate incredibile.

Pentru o experiență extraordinară și ca să poți face fotografii, te îndrepți spre La Selva Organization for Tropical Studies, un loc care a făcut pionierat în educație, cercetare, conservare și ecoturism în Costa Rica din 1963, și este una dintre primele arii private protejate din țară. Alături de La Selva și parcul Braulio Carrillo, este parte din rezervația biosferei. După ce te bucuri de incredibila istorie naturală a florei și a faunei, mergi să descoperi secretele și deliciile unuia dintre cele mai iubite alimente din lume – ciocolata.

Cu origini în America Centrală, cacaua are o istorie bogată în această parte a lumii, și turul din San Jose include o vizită la o plantație unde vezi și specii sălbatice de cacao, dar înțelegi și procesul prin care acesta se transformă în ciocolată.

Nu te îngrijora, după ce te saturi de informații, guști și ciocolata! Te bucuri de o degustare de produse realizate împreună cu Association of Women Amazilia del Caribe. Sperăm că ești gata să guști una dintre cele mai bune ciocolate din lume!

După ce te-ai delectat cu ciocolata, vizitezi și o fermă de furnici ca să descoperi tainele celei mai organizate societăți din pădurile din Costa Rica – o astfel de colonie. Acesta este modul perfect în care închei o excursie în natură ce a inclus drumeții și o aventură a ciocolatei, înainte de a te întoarce la San Jose.

Vezi și alte experiențe din San Jose

Experiențe culinare și degustări de vin

Tradițiile culinare locale reprezintă, fără îndoială, un lucru care spune multe despre destinația pe care o vizitezi. Așa că, dacă îți dorești să cunoști specificul unui loc în care călătorești, mai ales când te afli într-un travel mood de evadare, alege experiențe legate de gastronomie, fie că este vorba de tururi culinare, de degustări de vinuri sau de bucate alese, de lecții de gătit de la localnici (uneori chiar în casele lor), vizite la podgorii și crame și multe altele.

Astfel, ai parte și de cunoașterea gusturilor ce definesc un loc, dar te bucuri și de priceperea și cunoștințele celor care te îndrumă, de la care afli, de multe ori, despre tradiții și obiceiuri culinare inedite.  

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.