Acasa Travel Moods Explorare Vacanță în Costa Rica: explorează țara cu cei mai fericiți oameni din lume

Travel Mood Explorare

Vacanță în Costa Rica: explorează țara cu cei mai fericiți oameni din lume

În vacanță în Costa Rica descoperi o mică țară ca nici o alta, un spațiu în care biodiversitatea este uimitoare iar oamenii sunt primitori și deschiși. Bucură-te de natură, relaxează-te la soare și simte fiecare pas ca pe o descoperire!

Dacă alegi să îți petreci o vacanță în Costa Rica, nu vei regreta nici o clipă. Aici explorezi natura care se desfășoară înaintea ta în întreaga ei splendoare, îți petreci timpul în micile orașe fermecătoare, te adâncești în pădurea tropicală în căutarea fascinantelor vietăți, te aventurezi pe munți sau pe plaje, pleci în căutarea balenelor și cunoști ritmul vieții celor mai fericiți locuitori ai planetei.

Oferă-ți o experiență cum nu ai mai avut și descoperă Costa Rica de la un capăt la altul, într-un tur de două săptămâni, in parteneriat cu National Geographic, pe care nu îl vei uita niciodată.

Ziua 1: San Jose

Vacanța în Costa Rica începe în capitala San Jose, locul de unde ia startul explorarea unei țări superbe într-un tur ce promite experiențe extraordinare, pe care le descoperi zi de zi.

După ce ajungi, dedică-ți restul zilei pentru a vizita orașul pe cont propriu sau alege un tur ghidat cu un localnic, ce te poartă în inima orașului seara, pentru a admira principalele atracții turistice și frumoasa arhitectură colonială prezentă pretutindeni. Ajungi și în orașul vecin Escazu, cunoscut și ca „orașul vrăjitoarelor“, pentru a afla poveștile și legendele ce i-au adus acest renume. Bucură-te de cina delicioasă pregătită pentru tine într-un restaurant gourmet de aici.

Ziua 2: San Jose/ Tortuguero

Astăzi părăsești San Jose pentru a ajunge în Parcul Național Tortuguero, un ecosistem tropical în care te strecori cu barca pe canalele ce-ți dezvăluie păduri tropicale ce abundă în păsări și animele exotice, dar și plaje superbe, preferate de câteva specii de țestoase pentru a-și depune ouăle.

Te cazezi într-o cabană frumoasă în junglă, unde poți ajunge doar cu barca. Simplitatea camerelor evocă frumusețea naturii, dar asta nu înseamnă că nu ai parte de confort (electricitate, apa caldă sau baie). Ferestrele mari lasă să intre briza Mării Caraibilor, iar piscina, barul sau plaja sunt locurile perfecte pentru a te relaxa în acest paradis izolat, în vacanța exotică din Costa Rica. Poți alege să mergi într-un tur cu barca pe canalele parcului noaptea, pentru a pândi și admira animalele de noapte.

Ziua 3: Tortuguero

Îți începi ziua cu un tur ghidat cu barca pe canalele ce împânzesc parcul, în căutarea păsărilor tropicale, maimuțelor și tucanilor ce se ascund printre ramuri de copaci și a caimanilor, iguanelor și vidrelor pe care le zărești pe maluri.

O drumeție ghidată prin junglă te face să te adâncești într-un ecosistem recunoscut pentru biodiversitatea sa, o bună ocazie pentru a explora flora și fauna bogată a pădurii tropicale.

Tot azi, ai șansa să afli mai multe despre cele patru specii de țestoase din Tortuguero, dar și despre eforturile de conservare a țestoaselor verzi, și să vizitezi locul în care toate aceste lucruri se întâmplă, proiect susținut de National Geographic.

În timpul liber te poți bucura de câteva activități opționale, cum ar fi să mergi într-o excursie cu caiacul sau să zbori pe tiroliene printre coroanele copacilor.

pin icon

Citește și alte articole despre Monteverde

Ziua 4: Tortuguero/ La Fortuna

În drumul spre La Fortuna te oprești în San Miguel, pentru a vizita o plantație de cafea și a afla toate secretele cafelei, de la culesul boabelor până la obținerea gustului savuros de care te bucuri din plin.

Spre seară ajungi în micul oraș La Fortuna și te cazezi undeva mai departe de centru, fiindcă doar aici ai parte de priveliștile splendide ale junglei și ale vulcanului Arenal, în timp ce te relaxezi la piscină.

Ziua 5: La Fortuna

Alege să mergi la izvoarele termale de la vulcanul Arenal, pentru clipe de relaxare în apele calde și bogate în minerale, o adevărată sesiune de răsfăț într-un spa natural, în aerul curat al pădurii tropicale.

Seara te așteaptă alte momente de desfătare, de data aceasta culinară, fiindcă urmează să iei cina la o familie locală – o activitate recomandată de National Geographic – și să înveți cum se face ca la carte o tortilla, după care te bucuri de casado, un delicios preparat culinar tradițional.

Ziua 6: La Fortuna

Ai parte de o zi liberă în vacanța din Costa Rica și poți alege să faci rafting, să cobori în rapel în cascade, să înoți în piscinele naturale cu ape termale sau să aluneci pe ape într-un tur cu barca la Caño Negro Wildlife Refuge.

Noi îți recomandăm să explorezi vulcanul Arenal într-un tur complet, în care te aventurezi într-o drumeție pe traseele din împrejurimile vulcanului, treci poduri suspendate și vezi cascade spectaculoase.

Dar sunt multe alte lucruri pe care le poți face aici – găsești sugestii pentru experiențe autentice în Costa Rica în zona de Resurse.

Ziua 7: La Fortuna/Monteverde

Lași în urmă La Fortuna și te îndrepți, pe uscat și pe apă, spre Monteverde, regiunea unei rezervații fabuloase de pădure tropicală ce are coroanele copacilor acoperite de nori (cloud forest).

În funcție de ora la care ajungi, îți recomandăm să mergi într-un tur special, care îți permite să descoperi viața de noapte a junglei.

Ziua 8: Monteverde

În această zi din vacanța în Costa Rica explorezi Santa Elena Cloud Forest Reserve, o rezervație de pădure tropicală acoperită de nori ce ascunde o mare diversitate de specii de plante și de animale. Descoperi ferigi uriașe, orhidee exotice și liane ce atârnă de-a lungul traseului pe care-l parcurgi prin pădure, în timp ce cauți cu ochii frumoasele păsări exotice, al căror cântec te însoțește pretutindeni.

După această drumeție, dacă ești un iubitor de adrenalină, folosește-ți timpul liber pentru a trăi clipe senzaționale și alege una sau mai multe experiențe ce te fac să zbori pe tiroliene în pădurea tropicală din Monteverde.

Ziua 9: Monteverde

Participi la o activitate ce face parte dintre călătoriile exclusive National Geographic și vizitezi Institutul Monteverde, un loc în care exloratorii și cercetătorii studiază pădurea tropicală acoperită de nori și viața din acest habitat special, și te implici într-un proiect finanțat de National Geographic, în care dai o mână de ajutor la reîmpădurirea regiunii tropicale, plantând copaci.

În timpul liber din restul zilei, alege un tur de călărie, un mod excelent pentru a descoperi ținutul muntos al pădurii din Monteverde sau mergi într-un tur în care vizitezi o plantație de cafea, faci ciocolată și vezi o plantație de zahăr, pentru a înțelege și mai bine procesele prin care sunt obținute delicioasele ingrediente și produse de care ne bucurăm zi de zi.

Ziua 10: Monteverde/Manuel Antonio

Te desparți de pădurea tropicală din Monteverde, fiindcă a venit și ziua din vacanța în Costa Rica în care călătorești spre Manuel Antonio, pentru a te adânci în atmosfera relaxantă de pe coasta Pacificului.

Cum ajungi, fă o baie de soare pe una dintre frumoasele plaje cu nisip fin și alb sau ia în stăpânire apele albastre ale oceanului, înoată, fă surfing, alege să mergi în larg, în căutarea balenelor și delfinilor, călărește sau, pur și simplu, fă o plimbare, pentru a explora plajele ce se întind în razele soarelui.

Ziua 11: Manuel Antonio

Astăzi vizitezi Parcul National Manuel Antonio, listat de Forbes în primele 12 cele mai frumoase parcuri naționale din lume.

Și este de înțeles de ce, fiindcă aici se adună la un loc munți, păduri tropicale ce se întind până pe plajele virgine și golfuri spectaculoase, într-un decor exotic de o frumusețe aleasă.

Ziua 12: Manuel Antonio

Nu ai nici o activitate planificată în această zi din vacanța în Costa Rica, așa că folosește-ți timpul liber după bunul tău plac. Explorează micul oraș sau parcul, aventurează-te cu caiacul în apele oceanului, fă surfing, snorkelling, călărește sau plimbă-te de-a lungul plajelor albe.

Ziua 13: Manuel Antonio/ San Jose

Te întorci la San Jose, acolo de unde a început acest tur de explorare excepțional, ce concurează cu multe vacanțe exotice și le întrece detașat.

Ziua 14: San Jose

Înainte să-ți închei vacanța în Costa Rica, te poți alătura unui tur de o zi în care guști băutura preferată a localnicilor într-un tur la plantația de cafea Doka Estate, te plimbi prin pădurea tropicală și vezi fluturi și păsări colibri la La Paz Waterfall Gardens.

Sau, dacă vrei să-ți închei sejurul în explozii de adrenalină, alege o experiență antrenantă și fă rafting pe apele învolburate ale râului Pacuare.

Orice ai decide să faci, ai de unde să alegi, fiindcă sunt extrem de multe lucuri interesante de experimentat în San Jose. Poți chiar să-ți prelungești vacanța în Costa Rica, motive sunt destule.

 

Poți opta pentru acest circuit în Costa Rica organizat de GAdventures in parteneriat cu National Geographic sau poți alege să vizitezi această țară pe cont propriu, folosind informațiile din zona de Experiențe și Informații Utile.

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.