Acasa Travel Moods Relaxare Vacanță în Costa Rica (II) – surf, yoga și plaje nesfârșite

Travel Mood Relaxare

Vacanță în Costa Rica (II) – surf, yoga și plaje nesfârșite

Ce ar fi o vacanță în Costa Rica fără zile lungi și însorite petrecute pe plajele în care briza dă o mișcare perpetuă palmierilor? Savurează intensitatea unei sesiuni de surfing tăind valurile sau găsește-ți liniștea făcând yoga sau, pur și simplu, relaxându-te în peisajul paradisiac.

În vacanță în Costa Rica nu evita plajele pentru care țara aceasta micuță este celebră. Întinzându-se nesfârșite la umbra palmierilor, plajele de aici au generat un adevărat stil de viață.

Aici găsești pasionații de surfing din toată lumea aflați în căutarea valului perfect de cucerit, lucru care nu e deloc imposibil, dat fiind că aici mare are temperatura și forma perfectă.

Tot încoace vin yoghinii pentru meditație și relaxare de neatins, iar pentru pasionații de viață marină locul este un adevărat microcosmos populat de cele mai interesante vietăți.

Multe dintre plajele din Costa Rica sunt complet sălbatice, altele au nisip negru și sunt populate de țestoasele care vin aici să își depună ouăle, în vreme ce pe altele nisipul alb și fin îndeamnă la lene, dar toate merită explorate.

Toate sunt motive pentru care să vii în Costa Rica, iar lucrul acesta nu e deloc complicat - ți-am spus deja în prima parte a acestui articol cum să ajungi aici și cum să te deplasezi prin această țară dominată de magia naturii.

Unde mergi: Nosara

Aventura ta pe plajele din Costa Rica trebuie să te aducă în zona Nosara, acolo unde își dau întâlnire surferii de pretutindeni într-un loc uimitor, unde jungla, plaja și marea conviețuiesc pașnic și formează un peisaj spectaculos.

Aeroportul se află chiar în satul Nosara, dar cele mai multe locuri de cazare, restaurante, precum și plajele superbe sunt în Playa Pelada și Playa Guiones. Atmosfera din zonă este atât de relaxată încât nu te va mira să vezi oameni adânciți în meditație alături de cei care își pregătesc plăcile pentru valuri. Bucură-te de barurile discrete, de cele câteva restaurante, zăbovește cu tine, acordându-ți timp să absorbi frumusețea acestui eden.

Unde stai: The Harmony Hotel

Un loc conceput anume pentru relaxare în vacanța în Costa Rica, hotelul este proiectul unui cuplu – doi surferi care s-au întâlnit chiar pe plaja alăturată. Programul de tratamente de la Healing Centre este excelent, aici se practică yoga pe plajă și vinyasa cu cei mai renumiți instructori, iar juice-bar-ul vegetarian are un meniu de prânz senzațional.

Înconjurat de copaci în care se leagănă maimuțele, hotelul este alcătuit din bungalouri și camere clasice, cu balansoare pe terasa din față, unde îți vei dori să petreci timp nefăcând, pur și simplu, nimic. Încearcă și un masaj după o zi de surfing pe mare – te va detensiona complet și te va face să simți cum se cuvine atmosfera serenă a locului.

Review-uri / Tarife

 

Unde mergi: Peninsula Papagayo

Pe coasta Pacificului ai parte de una dintre cele mai frumoase vacanțe exotice în Peninsula Papagayo, care se întinde de-a lungul oceanului cu stâncile ei, cu uluitoarea vegetație tropicală, cu apusurile învăpăiate și cu maimuțele care saltă între crengi. Păsări marine, bărci, balene care sar din valuri formează atmosfera pe care o vezi în fiecare dimineață aici, în golful spectaculos.

Iar orașul de pe plajă nici măcar nu este un oraș în mod oficial. Pe plajele atât de liniștite vei găsi ce îți trebuie (magazinele se află în majoritate pe plajele Hermosa și Coco), dar ceea ce cauți este liniștea, iar aici te bucuri pe deplin de ea. Descoperă oceanul în imensa lui splendoare, mergi cu caiacul, fă scuba diving sau navighează spre asfințit. În plus, regiunea este un exemplu de sustenabilitate și preocupare pentru mediu și pentru un trai în armonie cu natura. Iar de aici ești la distanță scurtă de parcurile naționale Guanacaste, Santa Rosa și Palo Verde, care merită mai mult decât o privire, căci sunt, și ele, impresionante.

pin icon

Citește și alte articole despre Costa Rica

Unde stai: Andaz Peninsula Papagayo Resort

Inspirat de flora și fauna atât de abundente în jur, hotelul proiectat de Ronald Zurcher a fost gândit ca o adevărată oază de relaxare în care luxul se îmbină spectaculos cu conceptul de „pura vida” atât de drag localnicilor.

Cele 153 de camere și apartamente cu vedere spre ocean sau spre pădurea tropicală așteaptă să te găzduiască în vacanță în Costa Rica, iar trei restaurante tematice te îmbie cu cele mai savuroase arome ale Americii Latine. Încearcă și spa-ul pentru o experiență senzorială de neuitat și relaxează-te în decorul hotelului cu aer modernist, pentru care au fost utilizate doar materiale naturale.

Review-uri / Tarife

 

Unde mergi: Santa Teresa

Valuri înalte, perfecte pentru surfing, o viață marina fabuloasă, care face deliciul scufundătorilor pasionați, și o atmosferă de concediu perpetuu – asta te așteaptă în Santa Teresa, o destinație perfectă pentru cei aflați în căutare de vacanțe exotice.

Dealurile înțesate de vegetație abundă în hoteluri butic sau mici restaurante în care nu trebuie să te surprindă prezența unui chef cu experiență care a decis să renunțe la viața de oraș în favoarea acestui paradis al surferilor. Un fost sat de pescari, Santa Teresa este azi un loc boem, cu mici cafenele, magazine ale designerilor locali, brutării și alte inițative simpatice, un orășel în care viața curge tihnit și este plină de farmec.

Unde stai:

Florblanca

Resortul de lux de pe țărmul Pacificului este baza unei vacanțe exotice așa cum ți-ai dorit întotdeauna. Florblanca este destinația călătorilor experiementați care vin aici să se bucure de plajele nesfârșite ale peninsulei Nicoya sau de jungla virgină.

Restaurantele se mândresc cu preparatele inspirate de gastronomia autentică din Costa Rica și realizate cu ingrediente locale, vilele private cu vedere spre mare sunt de-a dreptul irezistibile, iar activitățile pe care le oferă hotelul promit o doză serioasă de aventură! Asta dacă nu cumva îți dorești să te relaxezi pe deplin, caz în care instructorii profesioniști de yoga și pilates și tratamentele de la Spa Bambu ți se vor părea alternative perfecte.

Review-uri / Tarife

 

Latitude 10˚

Dacă preferi o experiență mai intimă în vacanța în Costa Rica, alege acest hotel butic care a fost construit ca o reședință privată și este astăzi un resort special, cu doar cinci case în care nici măcar ferestrele nu te separă de natura luxuriantă din jur.

Lângă Latitude 10˚ plaja este pustie, iar acesta este un detaliu pe care îl apreciezi la acest eco-hotel perfect să te găzduiască fie că ai venit aici pentru surfing sau pentru o vacanță romantică în doi. Fără nimic pretențios, Latitude 10˚ îți oferă luxul relaxat și îți promite că aici vei uita complet de cotidian, trezindu-te în larma maimuțelor, luând masa la restaurantul în care chef-ul te uimește cu ispite locale pregătite impecabil sau lenevind lângă piscină.

Review-uri / Tarife

În Costa Rica merită să mergi, atât pentru plaje, cât și pentru natura fabuloasă, oricând.

Poți alege să vizitezi această destinație pe cont propriu sau intr-un tur organizat de Gadventures. Detalii despre acest tur găsești in articolul Vacanță în Costa Rica: explorează țara cu cei mai fericiți oameni din lume.

 

Citește și alte articole similare

Abonează-te la newsletter ca să îți amintim periodic
că ai nevoie de o vacanță

Datele personale sunt folosite conform precizărilor din Politica de confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivaleaza cu acceptarea celor prezentate.